Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Interessante nieuwe spellen op Origins Games Fair

Het release seizoen is begonnen nu afgelopen weken de UK Gaming Expo en Origins Games Fair was.
Deze beurzen gelden vooral als lekkermakertje voor alles wat komen gaat, de uitgevers wachten met de echte grote releases tot Gencon in augustus en uiteindelijk de klapper op SPIEL in oktober.
Desalniettemin konden we al een aantal interessante spellen zien waarvan ik diegene belicht waar ik het meest benieuwd naar ben.

Caverna: Cave vs. Cave



Agricola is een van de eerste spellen die ik gekocht heb toen ik met bordspellen begon. Ondanks dat ik hem al twee jaar niet meer heb gespeeld, staat hij nog in de kast. Zo'n klassieker doe je natuurlijk niet zomaar weg. Maar toen kwam daar Caverna, een spel waarvan werd gezegd dat deze de saaie componenten van Agricola weghaalde en het spel stroomlijnde. Nu met Caverna: Cave vs Cave is er een twee-persoons Caverna op de markt gekomen. Aangezien mijn vriend Agricola nog niet heeft gespeeld, ben ik erg benieuwd wat deze twee-persoons variant te bieden heeft. Het spel is al uit, alhoewel het nog even zal duren totdat we het in Europa kunnen spelen.


Unearth




Unearth is een spel met prachtige artwork die mij een beetje aan de game Fez doet denken. Van deze makers kwam ook Boss Monster, een populair kaartspel waarbij je een 8-bit dungeon maakt. In Unearth ben je de leider van een tribe die op zoek gaat naar de grote steden van hun voorvaderen. Je ontdekt nieuwe gebieden, graaft ruines uit en bouwt wonderen. Unearth gebruikt unieke dobbelstenen die bepalen wat voor acties je mag doen en maakt daarnaast gebruik van set collection. Mensen die het gespeeld hadden gaven aan dat dit een perfect spel is voor nieuwelingen en bordspelveteranen om samen te spelen. Daarmee komt dit spel precies in mijn sweet spot van: mooie artwork, duidelijke gameplay en met iedereen te spelen. Daarnaast zijn unieke dobbelstenen natuurlijk nooit verkeerd.

Geplaatst door CandyShine op 23-06-2017 13:48
Aantal keer bekeken: 664

Reacties


Er is nog niet gereageerd.