Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Bordspelnieuws week 28

Met deze week: Monopoly (!?) en Sherlock Holmes.

Monopoly Gamer


Een gerenommeerde site als Budgetspelen die aandacht besteed aan een Monopoly-spel? Jullie zijn zeker gek geworden! Wat zeg je? Dit Monopoly-spel staat al weken bovenaan de fameuze Hotness-lijst op Boardgamegeek? Ga weg! Hoe goed het ook is, Hasbro kennende ziet het er niet uit en is het zo goedkoop gemaakt dat het al na één keer spelen uit elkaar valt. Hè? Het heeft niet alleen een Nintendo thema maar ook amiibo-kwaliteit mini’s? Waar kan ik dit spel bestellen, zeg het me!

Het is nog vroeg maar Monopoly Gamer schijnt alles in zich te hebben om het eerste… excuses Monopoly Deal, tweede goede Monopoly-spel te worden. Het lost een groot aantal problemen van de originele formule op: zo duurt een spel maximaal twee ronden (ja, je leest het goed) en blijf je in het spel ook al kan je niet aan je betalingsverplichtingen voldoen.

Ik moet bekennen dat ik een zwak heb voor Monopoly en deze editie zou er weleens voor kunnen zorgen dat ik op een dag thuiskom met een Monopoly spel.



Sherlock Holmes Consulting Detective


Volgens het adagio van Tom Vasel van de Dice Tower worden goede spellen die out-of-print zijn altijd wel weer door een nieuwe uitgever opgepakt en uitgegeven. Dit gaat zeker op voor Sherlock Holmes Consulting Detective. In dit spel ga je, gewapend met een krant, een kaart van Londen en een uittreksel van de 19e eeuwse Gouden Gids de uitdaging met Sherlock Holmes aan. Lukt het jou om de moord eerder op te lossen dan de legende zelf?

Het origineel stamt alweer uit 1981, en het is in de loop der jaren een aantal keer heruitgegeven geweest. De laatste heruitgave in het Engels was in 2015 door Ystari Games. Zoals sommigen van jullie wellicht weten was deze versie niet altijd even goed beschikbaar, met als gevolg dat de prijs op de tweedehands markt explodeerde en veel mensen dit spel niet hebben kunnen uitproberen.

Gelukkig heeft Space Cowboys nu het stokje overgenomen en ligt zowel het origineel als de uitbreiding uit 1995 binnenkort weer in de winkel. Het spel heeft een frisse makeover gehad en alle fouten zijn eruit gehaald (als het goed is). De uitbreiding is nu een stand-alone game en bevat naast 6 unieke cases ook een doorlopend verhaal van 4 cases.

Geplaatst door Thomas op 14-07-2017 17:02
Aantal keer bekeken: 1124

Reacties

Door Fantasyfreak (1219 reacties) op 15-07-2017 11:30
( PM )
Monopoly Gamer ziet er wel grappig uit. Alleen denk ik dat items zoals die green shells de vriendschappen niet ten goede doet als je die blijft gooien XD
Door Flapperbol (625 reacties) op 18-07-2017 07:33
Rol: Toevoeg Moderator
( PM )
Qua components ziet de Monopoly er wel aardig uit. Helaas heb ik spellen die vele malen interessanter zijn, het lijkt mij meer een gatewaygame, en daar heb ik er nu wel genoeg van.

Sherlock is sowieso een aanrader. Compleet anders dan het gros van de boardgames en behoorlijk pittig!