Nieuwe LEGO Ideas: Schip in een fles

Onlangs heeft LEGO weer een nieuwe Ideas set aangekondigd en deze keer is het er weer ééntje gebaseerd op een echt object: Het schip in een fles. Deze door Jake Sadovich ontworpen set komt met 962 steentjes en heeft aan de afbeeldingen te zien weer genoeg unieke onderdelen in de doos zitten. De set zal in Nederland €74,99 kosten en vanaf 1 februari verkrijgbaar, uiteraard via de webwinkel van LEGO.NL.De beschrijving van de LEGO website:

Houd een scheepvaarttraditie in ere met dit LEGO® Ideas Schip in een fles. De set bestaat uit een zeer gedetailleerd schip met een kajuit van de kapitein, kanonnen, masten, kraaiennest en bedrukte zeilelementen. De fanontwerper Jake Sadovich werd geďnspireerd door een echt schip in een fles dat hij een aantal jaren eerder bouwde. Later besloot hij dit na te bouwen met LEGO-stenen. Zijn ontwerp heeft de vereiste 10.000 stemmen voor LEGO Ideas gehaald.

- De set bestaat uit een fles gemaakt van LEGO® stenen, een schip en een standaard.
- De fles heeft een gedetailleerde, bouwbare kurk met lakzegelelement (nieuw vanaf februari 2018) en meer dan 280 doorzichtige blauwe waterelementen binnenin.
- Het schip heeft een verhoogd dek aan het achtersteven, een kajuit voor de kapitein, zes kanonnen, drie masten, een kraaiennest en tal van elementen waaronder bedrukte zeilen en een vlag.
- De standaard heeft een naamplaat met daarop 'Leviathan', een ingebouwd 'kompas' (werkt niet echt) met gedetailleerde windroos en beweegbare goudkleurige naald, twee wereldbolelementen en goudkleurige details.
- Inclusief een boekje met bouwinstructies en informatie over de ontwerper van de set Jake Sadovich en de LEGO® ontwerpers.
- Dit bouwspeelgoed is geschikt vanaf 10 jaar.
- De fles op standaard is ruim 10 cm hoog, 31 cm breed en 10 cm diep.
- Het schip is ruim 8 cm hoog, 14 cm lang en 5 cm breed.

Geplaatst door Tailsknux op 11-01-2018 19:17
Aantal keer bekeken: 1124

Reacties

Door Fantasyfreak (838 reacties) op 11-01-2018 21:06
( PM )
Het ziet er grappig uit en er zitten ook wel aparte onderdelen bij, maar ik vond het originele schip wat de bedenker gemaakt had wel wat leuker. Daar zaten meer details in al was die fles dan weer wat rommeliger


Door Gamemaster (16 reacties) op 12-01-2018 08:44
( PM )
Mee eens, het lijkt haast een beetje "gepropt". Maar het idee is wel grappig, maar niet iets wat op mijn schoorsteenmantel komt te staan.