Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

LEGO Ideas TRON LEGACY aangekondigd

TRON is een Sci-fi cultfilm uit 1982 en staat er vooral bekend om dat het de een van de eerste films die gebruik maakte van CGI. En heel wat jaren later, in 2010, kwam er zelfs nog een vervolg genaamd TRON Legacy. Dit bracht The BrickBros UK op een idee om de bekende motoren die ook wel light cycles worden genoemd van LEGO te gaan maken en in te sturen als LEGO Ideas project. Net als een aantal andere projecten bereikte het idee de 10.000 supporters en heeft LEGO bekeken of de set uitgebracht moest worden. Van alle ideeën werd de TRON set eruit gepikt en dus mogen wij deze binnenkort gaan verwachten de LEGO Store.



De set bestaat uit een blauwe en een oranje lightcycle, drie figures (Sam Flynn, Rinzler en Quorra) en een plateau waar je de cycles op kunt zetten. Dit plateau is geheel in de stijl van het computerspel in TRON waar de characters in gevangen zitten en kan ook in 2 losse stukken geplaatst worden. In totaal zullen het 230 onderdelen zijn.

In de set zitten ook een aantal accessoires. Zo zitten er de blauwe Identity Discs in van Sam Flynn en Quorra, heeft laatstgenoemde ook nog een zwaard en Rinzler’s heeft twee oranje Identity Discs. Deze discs zitten vast een de achterkant van de figures.



Het instructieboekje is er een die we vaker bij LEGO Ideas zien. Niet alleen maar de bouwinstructies, maar ook info over de ontwerpers van deze set en een kijkje op de TRON: Legacy film en de characters. De lightcycles zien ieder 5cm hoog, 17cm lang en 4cm breed. Dit is toch nog best groot wat uiteraard zorgt dat het wel een opvallende set zal worden in de verzameling. Het plateau is ongeveer 22cm breed en 9cm diep. En dan rest ons natuurlijk nog de vraag wanneer je deze set kunt gaan kopen. Goed nieuws, want vanaf 31 maart zal deze al bij de LEGO Store verkrijgbaar zijn voor de prijs van €39,99. Tevens is 31 maart de laatste dag van de dubbele VIP punten dus misschien kun je die actie nog snel meepakken. Ga jij deze set ook kopen of wil je laten weten wat jij er over denkt? Laat het weten in de comments.

Geplaatst door Fantasyfreak op 22-03-2018 16:24
Aantal keer bekeken: 1189

Reacties

Door Fawful (885 reacties) op 23-03-2018 13:33
( PM )
Ze zien er erg tof uit, wel een beetje jammer dat het niet van de eerste film is. Ik koop bijna nooit lego, maar ik denk dat ik deze wel ga halen.