Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Zuiderspel morgen van start in Veldhoven

Morgen is het weer zover, dan vindt het jaarlijkse Zuiderspel evenement plaats in Veldhoven, een evenement voor bordspelfanaten om nieuwe spellen uit te proberen en wie weet de nodige koopjes binnen te slepen! De beurs vindt komende zaterdag en zondag vanaf 10:00 tot 18:00 en een kaartje kost slechts € 6. Weer vele bekenden zullen aanwezig zijn waaronder White Goblin Games, 999 Games, Queen Games en Enigma. Zie hier voor een overzicht van alle aanwezige exposanten. Ook o.a. de Rode Pion zal er met een stand staan. Wie weet leuk voor een dagje uit om de nodige bordspeldeals binnen te hengelen.

Geplaatst door Yorn op 23-03-2018 10:47
Aantal keer bekeken: 1381

Reacties

Door Egg citizen (944 reacties) op 23-03-2018 10:54
( PM )
Wel kleine aantekening: In tegenstelling tot afgelopen jaren heeft het Koningshof besloten om dit jaar kosten te rekenen voor het gebruik van hun parkeerplaatsen. De eerste 3 uur zijn gratis, gevolgd door €1.50 per uur met een maximum van €7.50.
Door Soulflame (94 reacties) op 23-03-2018 12:03
( PM )
Wij (ik en vriendin) gaan er weer heen. En dit jaar overnachten we er (al denk ik dat we maar 1 dagje op het event gaan kijken en de dag erna in de omgeving gaan wandelen enzo).
Ik hoop dat Azul en/of Sagrada speelbaar is (staat niet in het lijstje van spellen maar die daar waren ook nog niet alle games aan toegevoegd).

Overigens ook het vermelden waard: de eerste 900 aanwezigen (verspreid over 2 dagen) krijgen het spel 'Zuiderfruit', wat speciaal gemaakt is voor dit jaar (aangezien de beurs 10 jaar bestaat).

Heb er zin in!
Door CandyShine (1137 reacties) op 23-03-2018 17:43
( PM )
Ik ben er ook! Kwam last minute toch nog wel uit, dus jeej!
Sagrada en Azul ga ik ook zeker mijn ogen voor open houden!
Door Carientje (624 reacties) op 23-03-2018 18:50
( PM )
Ik ben er ook de zaterdag!
Door Carrot87 (132 reacties) op 24-03-2018 07:56
( PM )
In tegenstelling tot alle voorgaande spelers, ik ben er zondag
Door Playmaster (8 reacties) op 24-03-2018 07:57
( PM )
Ik ga straks ook eens even kijken.
Door Buur (748 reacties) op 24-03-2018 22:39
( PM )
En? Was het weer net zo leuk als voorgaande jaren? Was er iets wat je absoluut niet moet missen? Was Azul er? Ik ga morgen (zondag) even kijken, als ik me niet een uur verslaap ivm de klok.
Door Bos(s) (54 reacties) op 25-03-2018 07:43
( PM )
Het was prima. Niet zo heel druk, maar dat komt waarschijnlijk omdat ze het evenement nu over 2 dagen uitgesmeerd hadden. Verder heb ik niet echt iets gezien dat je niet mag missen. Azul is er te spelen en te kopen. Ze hebben als demo-exemplaar de Giant-editie, dus extra grote stenen wat als fijn aan moet voelen. Verder genoeg goede spellen te zien en te spelen.
Door Soulflame (94 reacties) op 25-03-2018 09:07
( PM )
Het was wel leuk, net als vorige jaren.
Er zijn ook best nog wel wat kleine beurs dealtjes, maar dan vooral met kleine spellen.
Er is redelijk wat uit te proberen maar net als met Spellenspektakel moet je wel net geluk hebben dat er een tafeltje vrij komt als je een specifiek spel wilt spelen. Wij wilden Azul proberen, meerdere malen langsgelopen en blijven kijken voor een tijdje, maar toch niet kunnen spelen (was maar 1 tafel). Sagrada nergens gezien (ook niet te koop).
De Duitse Fantasy encounter en Spelspul hebben ook nog wel wat redelijk veel moeilijk te krijgen (soms Kickstarter) spellen.

Zelf wat Geekboxes gescoord (4x3 doosjes voor €10) wat loyalty dice voor Magic (had er wel van gehoord maar nog niet ergens gezien) en een bestelling van Spelspul opgehaald (2 Star Realms uitbreidingen, Major General duel of time, en de pack-o-game 'Lie').
Bevriend stel had Robo Rally gekocht en een Pandemic uitbreiding.

Robo Rally en lie hebben we gelijk geprobeerd gisteravond. Was wel leuk maar kijk wel uit naar moeilijkere Robo Rally mappen.

Nu in het hotel (dat is een afrader trouwens... Slechte bedden en slecht WiFi.. doen wij volgend jaar niet meer..)
Door Buur (748 reacties) op 25-03-2018 11:27
( PM )
Robo Rally staat tegenwoordig twee keer in Boardgamegeek? De versie uit 1994 heb ik wel meerdere keren gespeeld bij een vriend, en die vond ik supergrappig; en dan hoe meer spelers, hoe beter. De nieuwe 2016-versie is anders? Geen zin om nu de comparison-video van Dice Tower te bekijken. Misschien als ik thuis ben.
Door Soulflame (94 reacties) op 25-03-2018 13:59
( PM )
Er zitten inderdaad verschillen in. Degene die het spel kocht had de oude versie ook gespeeld. Blijkbaar staat er daar op ieder kaartje een initiatief nummer, bij de nieuwe versie is het afhankelijk van de afstand tot een zender wie er eerst mag. Hij vond dat wel een verbetering, al moesten we wel erg vaak hokjes tellen naar mijn mening.
De upgrades waren ook anders en er waren nog een paar kleine wijzigingen. Wel significant genoeg om dit een soort 2nd (of was het 3rd?) Edition the noemen.

Het ontbijt in het hotel was wel super. Dus misschien hebben we gewoon pech gehad met de kamer (slechte wifi en doorgezakt bed) hebben wel een voucher gekregen voor gratis upgrade volgende keer...
Door Buur (748 reacties) op 26-03-2018 13:48
( PM )
Het was zondag behoorlijk rustig, bij mijn tweede rondje was het Azul-tafeltje gewoon vrij dus kon ik het spelen. Alleraardigst, maar niet gekocht. Het feit dat ik rond 12:00 pas binnenkwam en er nog steeds goodiebags werden uitgedeeld met Zuiderfruit zegt iets over de drukte... Ik vind dat wel fijn, zo'n rustige beurs. Zo kun je nog eens wat uitproberen. Ik vond Itchy Monkeys en Frutti di Mare eigenlijk niet zo leuk, maar dat is dan weer het mooie van uitproberen! Verder geen interessante aanbiedingen voor mij gezien, dus zonder nieuwe aanschaffen naar huis gegaan. Heb nog wel met Bunny Kingdom in mijn handen gestaan maar ik weet 't niet... Ik kom 'm niet uitproberen dus nog maar even wachten.
Aan het einde ging die shop in het midden achterin nog wel spellen wegdoen met 50% korting maar dat waren allemaal van die kutspellen zoals Pagode en zo. Dan kom je daarmee thuis, denk je een goede deal gemaakt te hebben en dan is het weer zo'n ding wat na 1x spelen onder een laag stof verdwijnt en vervolgens op Marktplaats niet te slijten is. Vooral niet omdat je er dan achter komt dat er al 10 op staan... Sorry, maar daar trap ik niet meer in. Ik koop mijn goedkope spellen wel op de rommelmarkt!