Budgetspelen nieuws week 23 UK Games Expo blues!

Hallo allemaal,

Afgelopen weekend van 1 juni tot en met 3 juni vond de UK Games Expo plaats. Anna rende hier rond als razende reporter en is nu terug in de lage landen om ons te vertellen waar we allemaal de komende tijd naar moeten uitkijken op bordspelgebied.

Engeland is in vergelijking tot Nederland veel meer gedreven door de miniature wargaming gemeenschap in tegenstelling tot Nederland waar voornamelijk de eurogamers huishouden. Op de Expo zag je dus heel veel spellen met miniatuurtjes, het ene spel nog mooier dan het andere. Verder waren er kickstarters, heel veel kickstarters. Vorig jaar had ik al verwacht dat we wel op het hoogtepunt zaten qua bordspelkickstarters, maar boy was I wrong! Op SPIEL was er een hele hal aan gewijd en hier voelde het alsof de hele Expo aan kickstarters gewijd was.


Solomon Kane
in de volgende video praat ik met Az van Mythic Games over hun volgende groter kickstarter: Solomon Kane. Vorig jaar bracht hun spel Joan of Arc meer dan 2 miljoen dollar op en dit belooft ook weer een groot succes te gaan worden. Je volgt de avonturen van Solomon Kane die de wereld probeerde te bevrijden van het kwaad. De miniaturen zijn prachtig en komen zelfs allemaal met bases waar al terreineffecten opzitten. De base pledge zal 110 dollar kosten en vanaf 12 juni gaat het project online.Jetpack Joyride
Op 10 juli komt Lucky Duck Games met hun volgende kickstarter in de videogame naar bordspel reeks. Na Fruit Ninja en Vikings Gone Wild mogen we nu Jetpack Joyride analoog spelen. Ik heb al de kans gehad om hem uit te proberen en ik kan jullie in ieder geval vertellen dat het exact aanvoelt als het origineel. Dit keer navigeer je Barry niet door te tappen maar door tetrisvormen op de leveltjes neer te leggen terwijl je probeert de lasers, raketten en wetenschappers te ontwijken. EN dit alles doe je met alle spelers tegelijkertijd. Verder krijg je net als in het origineel opdrachten zoals wetenschappers high fiven, moet je munten verzamelen en proberen goede items te verzamelen zodat je nog beter door de levels hun kunt vliegen. Ik vond het zelf erg vermakelijk, maar ik ben dan ook gek op snelheidsspelletjes.Space Cowboys trakteert: Drie nieuwe Unlock spellen
Na de vorige twee boxen met drie Unlock scenarios elk, kun je je nu vermaken met de nieuwste set: Geheime Avonturen. Je zult terugkeren naar het laboratorium van Professor Noside waar je eerder al uit ontsnapt was, wat zal hij dit keer in zijn schild voeren? Verder is er ook een Wizard of Oz scenario die er erg mooi uitziet en ga je in het andere scenario een trein in vanwege een moord...
De vorige Unlock scenarios heb ik allemaal al gespeeld en ik kan dus dan ook niet wachten om ook deze nieuwe scenarios uit te proberen!


Nieuwe spel van de uitgevers van Azul
Zowel ik als Jeroen zijn gek op Azul. Lekker steentjes neerleggen en genieten hoe je tegeltapijtje steeds groter wordt. Niet dat we ooit iets anders willen spelen dan Azul, maar nu kunnen we ook Reef gaan spelen! In Reef is het niet alleen belangrijk wat je naast elkaar neerlegt, maar moet je ook de hoogte in. Bepaalde vormen zullen punten scoren, maar let op! ook vanaf boven kijken heeft zin.

Geplaatst door CandyShine op 05-06-2018 20:45
Aantal keer bekeken: 484

Reacties

Door Geert27 (265 reacties) op 06-06-2018 10:18
( PM )
Is er voor Reef een Kickstarter?
Door Skull_kid (1455 reacties) op 06-06-2018 10:22
Rol: Forum Moderator
( PM )
Plan B zal nooit een Kickstarter doen, zeggen ze zelf in het Century: Golem topic op BGG, dus die zal ook gewoon in de winkel komen.

Ik heb zelf al een Dicetower-video gezien van REEF en het idee is erg leuk, de uitvoering echter wat minder. Geen van de blokjes zorgen voor een echte koraalfeeling, afgezien van de oranje, welke nog steeds meer op een tandwiel lijkt.

Ik heb net Azul gekocht en ik denk dat dat spel het veel beter doet, dan REEF ooit zal doen. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit
Door Peteflom (18 reacties) op 06-06-2018 12:50
( PM )
Quote:
Ik heb net Azul gekocht en ik denk dat dat spel het veel beter doet, dan REEF ooit zal doen. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit


Leuk dat je Azul hebt gekocht! Dat is inderdaad een briljant spel. Zoals *iemand* al schreef. Toch ben ik zeker nieuwsgierig geworden naar Reef.

Anna, volgend jaar ga ik met je mee! Ik ben al onwijs jaloers dat ik er deze keer niet bij kon zijn.
Door Flentrop (443 reacties) op 06-06-2018 21:58
( PM )
Azul is leuk Reef lijkt mij ook wel wat..
Door CandyShine (619 reacties) op 06-06-2018 23:29
( PM )
Quote:
Plan B zal nooit een Kickstarter doen, zeggen ze zelf in het Century: Golem topic op BGG, dus die zal ook gewoon in de winkel komen.

Ik heb zelf al een Dicetower-video gezien van REEF en het idee is erg leuk, de uitvoering echter wat minder. Geen van de blokjes zorgen voor een echte koraalfeeling, afgezien van de oranje, welke nog steeds meer op een tandwiel lijk.Ik heb net Azul gekocht en ik denk dat dat spel het veel beter doet, dan REEF ooit zal doen. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit


Alle Dice Tower peeps die hem gespeeld hadden op UKGE (ikzelf jammer genoeg niet) vonden hem superleuk! Ik hoorde zelfs een paar beter dan Azul zeggen. Daarvan geloof ik uiteraard niks tot ik hem zelf speel

Het was trouwens een erg leuke beurs. Wat ik erg fijn vond was dat er een grote open gaming area was waar je dus je net gekochte waar kon spelen of een spelletje uit de bieb kon lenen.
Verder ook veel fans ontmoet die bij de Dice Tower booth hallo kwamen zeggen of terwijl ik rondliep mij even stopten om een praatje te maken en een selfie te nemen, iets waar ik trouwens nooit helemaal aan zal wennen, maar wat wel heel leuk was. Dan zie je ook een beetje waarvoor je het doet.
Door Egg citizen (671 reacties) op 07-06-2018 11:07
( PM )
Quote:
[..]


... hoorde zelfs een paar beter dan Azul zeggen. Daarvan geloof ik uiteraard niks tot ik hem zelf speel ...


Vanwaar de vergelijking met Azul? Lijkt het daar dan enigszins op?
Bedoel, Azul vind ik persoonlijk niet een spel waartegen ik alle andere spellen tegenop weeg. Het is maar een filler, een redelijke filler, maar een filler non the less.
Door Skull_kid (1455 reacties) op 07-06-2018 12:04
Rol: Forum Moderator
( PM )
Het komt van dezelfde makers en heeft een beetje dezelfde mechanieken (je moet een koraal maken ipv een muur, het is zeg maar Azul 3D), maar daar houdt het wel op.
Door Egg citizen (671 reacties) op 07-06-2018 12:19
( PM )
Quote:
Het komt van dezelfde makers en heeft een beetje dezelfde mechanieken (je moet een koraal maken ipv een muur, het is zeg maar Azul 3D), maar daar houdt het wel op.


Blijkbaar ben ik moe... Ik dacht dat de opmerking ging over jetpack joyride op een of andere manier