Jurassic World: The Boardgame ligt eind juni in de winkels

Er zullen weinig Budgetspelers zijn die niet bekend zijn met de Jurassic Parkfilms. Met de nieuwe films is de serie weer helemaal hip en natuurlijk mogen bordspellen ook niet ontbreken. Er staan er namelijk twee op stapel. Zo is er Jurassic Park: Danger! Een game die één iemand in de huid laten kruipen van een T-Rex of Velociraptor die de andere spelers moet zien aan te vallen. Dit alles terwijl de andere karakters moeten samenwerken om te overleven. Jurassic Park: Danger komt echter pas ergens aan het einde van het jaar uit. Er is een Jurassic Park bordspel wat eind juni al in de winkels ligt.Jurassic World: The Boardgame: Cooperatief een park opzetten
Dichterbij is Jurassic World: The Boardgame van Just Games die al eind juni in de winkels moet liggen. Het thema spreekt daarbij tot de verbeelding, want je moet coöperatief (samen dus) een Dino park op gaan zetten! Alle spelers kiezen een werknemer om het park mee te besturen. De één kan gebouwen plaatsen, de ander kan dinosaurussen creëren etc. Vervolgens is het zaak om de bekendheid van het park te verhogen en bezoekers te entertainen. De uitdaging ligt hem in het feit dat, hoe meer dino’s in je park rondlopen, hoe groter de kans is dat er eentje uitbreekt met de gevolgen van dien. De adviesprijs ligt rond de € 39,99.

Het concept klinkt heel tof, ook de spelregels zijn al te bekijken. Wel moeten we een kleine kanttekening plaatsen en dat is dat het spel ontwikkeld wordt door Just Games, een uitgever die toch meer casual spellen onder hun riem heeft zoals het Eurovisie spel. Hoe goed het spel dus gaat zijn moet nog blijken. Op Boardgamegeek is er verder ook nog niets over bekend. Gelukkig is het nog slechts twee weken wachten om het resultaat te kunnen zien. Meer informatie vind je in het prijsprofiel.


Geplaatst door Yorn op 13-06-2018 11:19
Aantal keer bekeken: 917

Reacties

Door Skull_kid (1516 reacties) op 13-06-2018 12:21
Rol: Forum Moderator
( PM )
Ik ben nogal huiverig als het gaat om gelicenseerde spellen, die uitkomen op het moment van de film... Dit is voornamelijk overgevlogen vanuit de computergame-scene vroege jaren 2000, toen filmgames gewoon baggerslecht waren, maar uitgepoept werden omdat het toch wel zou verkopen.

Dat het gemaakt is door Just Games bevestigt wel een beetje die angst.
Door BjornSlimbo (516 reacties) op 14-06-2018 08:05
( PM )
Ik heb de website van Just Games eens doorgelezen, maar het buurman buurman kaarthuis spel lijkt me leuk. Lijkt op op Haba's Super Rhino!, alleen met 2 super klussers ipv 1.
Door Fantasyfreak (969 reacties) op 14-06-2018 20:40
( PM )
Ik ga het goed in de gaten houden. Op het eerste gezicht klinkt het wel als een leuk spel al is hij wel wat aan de prijs.
Door Dannnnny (25 reacties) op 14-06-2018 22:47
( PM )
Het bord heeft wel wat kwa uitstraling. Maar verwacht dat dit zal regenvallen kwa gameplay