Goudse Spellendag - Wat te verwachten


Vier keer per jaar vind in het Concordia gebouw in Gouda de Goudse Spellendag plaats.
Dit is een volledig gratis toegankelijk evenement waar altijd diverse uitgevers aanwezig zijn. Zo zijn o.a. HenMar Games, White Goblin Games, 999 Games, Game Brewer, The Game Master en Portal Games al eens op visite geweest. Je vindt er ook designers die hun nieuwe spel komen promoten en/of prototypes bij zich hebben om te testen. Zo maak je ook eens kennis met de mensen achter de spellen! Ik vind het persoonlijk een leuke mix van bekende en onbekendere spellen om uit te proberen, waarbij er altijd mensen aanwezig zijn om de spellen uit te leggen. Naast het spelen van spellen kun je op de Goudse Spellendag ook spellen aanschaffen. Meestal is er keuze uit twee shops zodat er veel diversiteit is; bij de laatste edities waren dit Simtasia en Spelspul. Daarnaast heeft het pand een eigen bar die broodjes en drankjes verkoopt tegen schappelijke prijzen. Denk er wel aan dat je hier alleen contant kunt betalen en niet kunt pinnen.

De eerstvolgende editie is a.s. zondag 14 oktober van 12:00 tot 18:00. Er is al van alles aangekondigd over het programma, dus daar zal ik in vogelvlucht doorheen gaan. Dit hoeft niet altijd het volledige programma te zijn. Last-minute toevoegingen zijn mogelijk, maar zo heb je alvast een goede indruk van wat er deze editie te vinden is :)

Toernooien
Naast het uitproberen van spellen kun je op de Goudse Spellendag ook deelnemen aan toernooien. Ditmaal staat voor de 4e keer het jaarlijkse NK Rifugio op het programma waarbij ook de designer van het spel aanwezig is. Ook is er een 999 Games Beverbende toernooi, waarbij elke deelnemer sowieso een speciale promo De Superbever mee naar huis mag nemen. Bij beide toernooien zijn er ook prijzen te winnen :) Opgeven kan vooraf via toernooi@goudsespellendag.nl of op de dag zelf tot 13:00.

Uitgevers
Deze editie zijn o.a. HenMar Games, White Goblin Games en 999 Games aanwezig.
HenMar Games staat bekend om zijn abstracte spellen. Naast eigenaar/designer Ellis Hendriksen zal ook designer Sven Wijnands aanwezig zijn met diverse leuke spellen en prototypes!
999 Games stelt demo's van zowel het lang verwachte Rajas van de Ganges als de kleinere spelletjes Via Stracciatella en Best Treehouse Ever beschikbaar.
White Goblin Games demonstreert Altiplano, nieuwe releases Spring Meadow en Hanamakoji en als extraatje Dobbelland.Designers
Er zijn bij voorgaande kopjes al wat designers genoemd, maar er zijn er nog meer!
Zo is Dennis Merx er met zijn spel The Great Tour, genomineerd voor Speelgoed van het Jaar. Jeroen Geenen is een oude bekende van de Goudse Spellendag en zal ook wederom aanwezig zijn met diverse prototypes. Pepijn van Loon is ook aanwezig met zijn nieuwe spel Heroes of Tenefyr. Dit spel is momenteel 300% funded op Kickstarter.

RPG
Naast bordspellen is de Pathfinder Society aanwezig om RPGs te promoten. Heb je nog nooit meegedaan aan een rollenspel? Zij geven je graag allerlei informatie en de kans om één en ander uit te proberen.

Tot slot: De Goudse Spellendag is een kleinschalig evenement, denk aan een stuk of 25 tafels, maar er valt zoals je leest toch genoeg te beleven. Als je ver weg woont, is het waarschijnlijk minder de moeite. Maar woon je een beetje in de buurt van Gouda dan is het een aanrader hier eens een kijkje te nemen!

Geplaatst door Nona op 08-10-2018 11:09
Aantal keer bekeken: 455

Reacties

Door Flentrop (452 reacties) op 08-10-2018 23:12
( PM )
Misschien als het lukt ga ik er een kijkje nemen
Door Nona (65 reacties) op 13-10-2018 21:59
( PM )
Quote:
Misschien als het lukt ga ik er een kijkje nemen

Wie weet tot morgen dan!