Dicks Starter Kick voor 4 oktober 2018


Hoi allemaal,

Vandaag was het dierendag. Ik hoopte stiekem deze kickstarter update te vullen met dier gerelateerde spellen, maar helaas was dat niet mogelijk. Dit mag de pret niet drukken. Ik heb weer een handje vol spellen geselecteerd die misschien de moeite waard voor jou zijn. Oh ja, en er is een kleine verrassing aan het eind.

Unrecorded Siege (link)
Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: HK$550 (ca. €60)
Verzendkosten: HK$240 (ca. €25) en EU vriendelijk
Eindigt op: 20 oktober 2018
Verwachte levering: augustus 2019Omschrijving: Unrecorded Siege is een strategisch spel waarbij je bestormingen en veldslagen naspeelt. Deze gevechten vinden plaats in het Engeland van de Middeleeuwen waar de Fransen het land binnenvallen. Je trekt kaarten en plaatst bevelhebbers. Vervolgens plaats je eenheden verborgen neer. Dan komt het gevecht: Je activeert je kaarten, bevelhebbers en eventueel constructies. Vervolgens maak je je eenheden bekend en vecht je daar mee. Als het gevecht is afgelopen neem je de grondstoffen van je gewonnen gebieden en gebruikt deze voor nieuwe constructies. Eenheden die het gevecht overleefd hebben komen terug achter je scherm en als er nog geen duidelijke winnaar is, begin je weer een nieuwe veldslag. De winnaar wordt bepaald door de doelstellingen van het gekozen scenario.

Mijn mening: Het spel ziet er schitterend uit. Spellen over bestormingen en veldslagen hebben me altijd geïnteresseerd. Hoewel het spel geschikt is voor één tot vier spelers, denk ik meer dat dit een één tegen één spel is. Ik ga deze voor 1 dollar backen zodat ik alsnog via de pledge manager kan besluiten of ik voor het spel ga.

Mezo (link)
Aantal spelers: 2 tot 4/5
Basis pledge level: $55 (ca. €47)
Verzendkosten: $10 (ca. €8) en EU vriendelijk
Eindigt op: 22 oktober 2018
Verwachte levering: juni 2019Omschrijving: De eerste campagne voor Mezo was geannuleerd. Mensen hoopten dat er ook een lagere pledge level zou zijn waarin de mini’s vervangen zouden worden door standees. Dit hebben ze ook voor deze relaunch gedaan. Mezo speelt zich af in de tijd van de Inca’s. Iedere speler kiest een God en gebruikt diens krachten om te vechten over gebieden of voor het bouwen van tempels. Dit doe je gedurende drie tijdperken waarbij je langs alle regio’s op het spelbord gaat. Degene met de meeste punten aan het eind wint.

Mijn mening: Toen ik een speelsessie van Mezo zag, wist ik dat dit in mijn straatje lag. Maar de timing is gewoon niet ideaal voor mij. Dus ook deze back ik minimaal en als ik nog centen over heb na Essen, dan ga ik kiezen tussen mini’s of standees.

Project L (link)
Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: €35
Verzendkosten: €10 tot €15 en EU vriendelijk
Eindigt op: 18 oktober 2018
Verwachte levering: oktober 2019Omschrijving: Dit is een puzzelspel. Door het voltooien van een puzzel verdien je punten en nieuwe puzzelstukjes. Vervolgens krijg je nieuwe puzzels welke steeds iets moeilijker worden. Als de laatste puzzel is opgelost, eindigt het spel. Degene met de meeste punten wint.

Mijn mening: Dit spel is simpel om uit te leggen en als je van puzzelen houdt, kan ik je dit zeker aanraden. Ook is de prijs erg betaalbaar. Ik back deze echter niet omdat de timing gewoon niet juist is voor mij. Wel houd ik het in de gaten en als deze via retail uitkomt, dan is de kans erg groot dat ik hem alsnog in huis haal.

Lovelace & Babbage (link)
Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: $20 (ca. €17)
Verzendkosten: $12 (ca. €10) en EU vriendelijk
Eindigt op: 24 oktober 2018
Verwachte levering: juni 2019Omschrijving: In dit spel gebruik je rekenmethodes om Patrons of Subroutines vrij te spelen. Door middel van de simpele rekensommen probeer je een getal aan te passen. Ben je als eerst klaar met je reeks, dan gaat de zandloper van één minuut lopen. De overige spelers hebben tot die tijd om hun sommen in te vullen. Vervolgens ga je één voor één je regels langs om te zien op welk getal je uit kwam. Komt dit overeen met een Patroon of je gekozen Subroutine? En heb je deze als eerste gekozen? Dan krijg je die subroutine, of één van de symbolen van je Patroon. Een Subroutine geeft je een bonus voor de volgende ronde. Na de ronde komen er vier nieuwe berekeningen op het bord. En vervolgens maak je een nieuw set berekeningen beginnend met de laatste uitkomst van de vorige ronde. Na vier rondes eindigt het spel. Je berekent je aantal punten. Heb je de meeste van een symbool, dan krijg je 9 punten. Nummer twee krijgt vier punten en de rest krijgt niks. Ook krijg je punten voor het gebruiken van de nieuwe berekeningen. Degene met de meeste punten wint.

Mijn mening: Het rekenen en het thema van dit spel liggen mij wel. Wiskunde was vroeger al mijn favoriete vak. Maar ik begrijp dat het rekenen, en nog onder tijdsdruk, niet voor iedereen leuk is. Ik weet dat ik eigenlijk geen budget hiervoor heb, maar ik heb dit spel meteen gebacked. Het feit dat ik bevriend ben met één van de designers beïnvloedt mijn keuze natuurlijk ook.

Hero Master: An Epic Game of Epic Fails (link)


Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: £29 (ca. €33)
Verzendkosten: £8 (ca. €10) en EU vriendelijk
Eindigt op: 17 oktober 2018
Verwachte levering: juni 2019Mijn mening en omschrijving in één: Ja hallo, Anna hier. Ik breek even in. Ik heb dit spel afgelopen zomer op UKGE mogen bekijken waarbij ik ook de designer sprak. Hij wilde een spel wat over de losers van het team ging. Die ene persoon die zijn been breekt, maar dan toch nog net ergens onderweg in de ambulance een dame in nood tegenkomt en haar weet te redden. Zo’n het is een klungel maar komt toch op zijn pootjes terecht persoon. En daar dan een heel team van. Dat kan natuurlijk nooit goed gaan dus moet een van de spelers dat stelletje ongeregeld in bedwang houden en de leider zijn. Iedereen kiest een karakter met zijn eigen speciale krachten en met behulp van kaartjes gaan we dan op een queeste a la Munchkin maar dan een stuk minder willekeurig. Wil je een lekker luchtig kaartspel wat je onder het genot van een biertje op de vrijdag met je maten kan spelen? Kijk dan is naar Hero Master!

Geplaatst door Dutchyoda op 04-10-2018 22:22
Aantal keer bekeken: 767

Reacties

Door Skull_kid (1564 reacties) op 05-10-2018 14:14
Rol: Forum Moderator
( PM )
Argh, Project L... Ik zit er zo mee in de knoop. Volgens mij een prachtig spel met echt heel goede productiewaarde, maar qua spel heeft het me gewoon nog niet overtuigd. En ik wil Boardcubator zo graag steunen, want dat is echt de beste KS-beleving die ik tot nu toe heb gehad.
Door Robbus (64 reacties) op 05-10-2018 15:49
( PM )
Van Project L heb ik een paar dagen terug een PnP versie gemaakt. Leuk spel, maar veel te duur (€50 incl. verzenden) voor wat het is als je het mij vraagt. Als ze gewoon kaarten zouden maken en een punchboard met polyominos hadden ze het een stuk goedkoper kunnen maken en had ik het denk ik wel gebacked.

Lovelace & Babbage ga ik nog backen denk ik.
Door Sunnyfield (119 reacties) op 05-10-2018 20:28
( PM )
Bedankt weer voor je rake samenvattingen.

Patroon is wel een heel ouderwets woord in het Hollands; ik moest zelfs opzoeken of het bestaat. Of verraadt het dat ik boven de rivieren woon!
Door Bleh (129 reacties) op 05-10-2018 20:37
( PM )
Ben ook aan het twijfelen over Project L.
Heb ook al The Stygian Society lopen. Vind het idee wel leuk dat je in een toren blokjes moet gooien en hopen dat de juiste onder eruit komen rollen. Is weer eens wat anders voor de collectie.
Door Robbus (64 reacties) op 06-10-2018 10:13
( PM )
Quote:
Ben ook aan het twijfelen over Project L.
Heb ook al The Stygian Society lopen. Vind het idee wel leuk dat je in een toren blokjes moet gooien en hopen dat de juiste onder eruit komen rollen. Is weer eens wat anders voor de collectie.

Ik ben bang dat de nieuwigheid daar naar 3x ook af is en dat het dan in de kast blijft liggen, maar ik probeer ook steeds kritischer te zijn in mijn aankopen. Ik denk dat ik het een jaar of 2 geleden ook meteen gebacked had.
Door StanTem (147 reacties) op 07-10-2018 03:50
( PM )
Ik heb een group plegde lopen voor Project L.
Master pledge komt daardoor op zo'n 47 euro in plaats van 64 euro (reken sowieso op de +-15 euro verzendkosten). We zijn met bijna 20. Bij 30 zakt de prijs nog een euro.

Indien je wil meedoen, kan je een PM sturen.

Er kan zowel afgehaald als verzonden worden (zo wordt er al een pakje in Utrecht bezorgd en verder afgeleverd in Amsterdam en Nieuwegein).