Dicks Starter Kick voor 7 december 2018


Hoi allemaal,

De Sint is het land uit, de kerstboom mag weer overeind. Een witte kerst is geen garantie en of je uit het rood blijft, ligt geheel aan jezelf. Want als je je geld nog niet hebt uitgegeven aan cadeaus, dan heb ik hier nog een aantal mooie Kickstarterprojecten voor je.

Nemo's War: Bold and Caring & Dramatis Personae (link)


Aantal spelers: 1
Basis pledge level: $12,- (ca. €31,-)
Verzendkosten: $8,- (ca. €7,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 18 december 2018
Verwachte levering: 2019Omschrijving: In Nemo's War ben je kapitein Nemo. Het is jouw taak om je onderzeeër veilig over de zeven zeeën te varen. Je gaat op avontuur om schatten te zoeken, met piraten te vechten of oorlog te voeren met verschillende landen. Dit mooie spel is gebaseerd op het boek 20.000 Mijlen Onder De Zee van Jules Verne en heeft nu twee nieuwe uitbreidingen. Deze geven je nieuwe ervaringen en uitdagingen.Mijn mening: Ik heb Nemo's War slechts één keer gespeeld, maar ik heb genoten van het verhaal en de uitdagingen. Nog meer verhalen en uitdagingen lijken mij daarom geweldig. Mocht je het spel nog niet hebben, dan is er nog een pledgelevel van $75,- (ca. €66,-) die ook het basisspel bevat.

QE (link)


Aantal spelers: 3 tot 5
Basis pledge level: $34,- (ca. €30,-)
Verzendkosten: $10,- (ca. €9,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 14 december 2018
Verwachte levering: juli 2019Omschrijving: QE staat voor Quantitive Easing. Het is een methode om de economie er bovenop te helpen. Nationale banken maken extra geld aan om effecten/aandelen in noodlijdende bedrijven te steken. Dit helpt de bedrijven maar verhoogt de inflatie. In dit spel ben je zo’n nationale bank die geld biedt om bedrijven te redden. Elke keer dat je het hoogste bedrag biedt, krijg je punten. Je bepaalt zelf de bedragen door deze op te schrijven. Je kan dus €1,- bieden of €1.000.000,-. Dat is helemaal aan jou, maar de bank die aan het eind het meest heeft uitgegeven, verliest automatisch. Degene die daarna de meeste punten heeft, wint.

Mijn mening: Ik ben normaal niet zo van spellen waarin je moet bieden. Er zijn uitzonderingen en QE is daar één van. Omdat je zelf de bedragen vaststelt, is het moeilijker om het juiste bod te doen. Maar dit geeft ook meer vrijheid en verrassingen en dat spreekt me erg aan.. Ik kan hoog beginnen, maar dan is de kans dat ik alsnog win erg klein. Maar als ik te laag bied, krijg ik nooit punten. Een heerlijk dilemma als je hiervan houdt.

Chai (link)


Aantal spelers: 1 tot 5
Basis pledge level: $50,- (ca. €44,-)
Verzendkosten: $18,- (ca. €15,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 7 januari 2019
Verwachte levering: september 2019Omschrijving: In Chai beheer je een theehuis. Tijdens je beurt koop je ingrediënten op de markt, haal je spullen uit je voorraadkast of serveer je je klanten. Dit zijn je acties en je kiest er telkens één. Telkens als je ingrediënten koopt, schuiven de overige op de markt, waardoor ze goedkoper worden. Liggen ingrediënten tegen elkaar aan, dan mag je meer kopen voor hetzelfde bedrag. Dit is wel het bedrag van de duurste locatie. Je ingrediënten gebruik je om je thee te maken. Vervolgens verkoop je de thee aan je klanten en scoor je punten. Beheer jij aan het eind het beste theehuis?

Mijn mening: Dit spel lijkt me ideaal voor beginnende spelers. De regels zijn simpel en je doel is duidelijk. Dus als je van de wat lichtere spellen houdt, zoals Ticket to Ride en Catan, is dit misschien iets voor jou.

Tainted Grail: The Fall of Avalon (link)


Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: £70,- (ca. €79,-)
Verzendkosten: £17,- (ca. €20,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 28 december 2018
Verwachte levering: augustus 2019Omschrijving: De campagnes van dit spel zijn gebaseerd op de legendes van Koning Arthur en verschillende Keltische mythen. Jij bent een held op een eiland. Lang geleden zijn je voorouders hierheen gevlucht, hebben ze de inwoners gedood en een nieuw bestaan opgebouwd. Maar nu dreigt er weer gevaar en is het aan jou om dit te bestrijden. Elk karakter heeft een unieke set kaarten. Je vecht tegen monsters en probeert ook diplomatieke oplossingen te vinden. De beslissingen die je neemt hebben invloed op jou, op toekomstige missies en op het speelveld.

Mijn mening: Awaken Realms heeft veel mooie spellen uitgebracht. Ook deze ziet er schitterend uit. Het doet me denken aan een mix van 7th Continent en Gloomhaven. De unieke kaarten maken het spel erg herspeelbaar. Gelukkig loopt de campagne tot iets na kerst zodat ik nog even tijd heb om te bepalen welk pledgelevel ik kies.

Geplaatst door Dutchyoda op 07-12-2018 21:23
Aantal keer bekeken: 419

Reacties


Er is nog niet gereageerd.