Dicks Starter Kick voor 11 april 2019


Hoi allemaal,

Pasen staat voor de deur. Oké, de chocolade-eitjes lagen al sinds eind januari in de supermarkt, maar het extra dagje weekend is er bijna. Hebben jullie grote plannen? Ga je met de familie extra veel spellen spelen? Nu we het toch over spellen hebben, ik heb weer eens gekeken wat er op kickstarter verschenen is. Hier volgt een klein overzicht.

Life Siphon (link)


Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: $45,- (ca. €40,-)
Verzendkosten: $15 (ca. €12,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 19 april 2019
Verwachte levering: november 2019Omschrijving: In Life Siphon vecht je alleen tegen de speler aan je linkerkant. Zelf word je alleen aangevallen aan je rechterkant. Degene die als eerste zijn/haar linker speler heeft verslagen door de gezondheid terug te brengen naar nul, wint het spel. Dit doe je door Familiars te kopen, met je eigen gezondheid als inzet. Een Familiar is een houten meeple (of metaal als je voor de luxere versie gaat). Dit zijn eigenlijk je soldaten . Elke Familiar heeft unieke krachten en zwakheden. Ze beginnen in de hoek aan jouw zijde en kunnen verplaatst worden via drie ruimtes. De eerste is een verplichte tussenstop, dit voorkomt dat je ze te snel in kan zetten. Daarna volgt de gracht; het aantal Familiars in die gracht aan het begin van je beurt levert je extra leven(s?) op. De derde ruimte is het strijdgebied in het midden, waar je het gevecht met je tegenstanders aangaat. Ook zijn er nog kaarten waarmee je je aanval of verdediging extra kracht kunt geven. Ben jij degene die als eerste afrekent met de linkerbuur?

Mijn mening: Het concept om links aan te vallen en rechts te verdedigen lijkt me uniek. En het feit dat je gezondheid ook je valuta is, maakt dat je je strategie goed moet afwegen. Ik ben in ieder geval geďntrigeerd en houd dit spel zeker in de gaten.

Kingdom Rush: Rift in Time (link)


Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $59,- (ca. €52,-)
Verzendkosten: €10,50 en EU vriendelijk
Eindigt op: 2 mei 2019
Verwachte levering: april 2020Omschrijving: Dit spel is gebaseerd op een tower-defense app. Tower defense houdt in dat je je toren moet verdedigen met allerlei wapentuig en zo golven van vijanden moet afslaan. Wat dit spel uniek maakt is de manier waarop jullie de vijanden verslaan. De golven komen in een grid van vijf bij vijf. Jij moet door middel van jouw aanvallen alle vijanden bedekken zodat die groep verslagen is. Dit doe je met wapens die elk schieten met bepaalde tetris-achtige vormen. Die vormen gebruik je om de vijanden af te dekken. Ook zijn er helden die op de vijanden springen of vanaf een afstand schieten.
De torens die je hebt, kan je doorgeven aan je medespelers om ze sterker te maken. Je kan die toren dan niet gebruiken. Kies daarom goed wanneer je dit doet. Houden jullie het tot het eind vol?

Mijn mening: Ik ben heel eerlijk. Tower Defense is niet mijn ding. Ik ben ook niet bekend met de app. Daarom was ik van plan om deze naar het snelvuur te verplaatsen. Maar binnen de redactie ontstond een kleine hype, dus ben ik er toch dieper ingedoken. Ik ben zeker aangenaam verrast. De unieke manier van spelen geeft een leuke twist aan het genre.

Papillon (link)


Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: $39,- (ca. €35,-)
Verzendkosten: $8,- (ca. €7,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 18 april 2019
Verwachte levering: januari 2020Omschrijving: In Papillon probeer je zoveel mogelijk nectar te verzamelen. Dit doe je door vlinders op je bloemen te laten landen. Elke ronde begint met het bieden van rupsen om de keuzevolgorde te bepalen. Hoe meer je betaalt, hoe eerder jij uit een grid van tuintegels mag kiezen. Betaal je niks, dan krijg je wel rupsjes, maar ben je als laatste aan de beurt.
Zodra de volgorde bepaald is, kies je een rij of kolom uit en pak je alle tegels. Hiermee maak je je tuintje. Zodra je een bloemperkje af hebt, komen er vlinders op af. Je mag (ook?) vlinders plaatsen op de bloemen in de gemeenschappelijke tuin. Zitten er rupsen op de tegels, dan krijg je extra rupsen. Na acht rondes wordt de eindscore opgemaakt. Degene met de meeste vlinders op een bloem krijgt de hoogste punten van die bloem, de volgende de lagere score, enz. Rupsen die je nog hebt, vlinders in afgesloten veldjes, grootste perkjes etc. leveren allemaal punten op. Degene met de meeste punten aan het einde van het spel wint.

Mijn mening: Het spel valt meteen op door de 3D-bloemen waar je je vlinders op prikt. De mechanismen klinken niet zo ingewikkeld, maar toch denk ik dat er wel wat strategische opties zullen zijn. Ben je zuinig op je rupsen, of wil je juist altijd de eerste keus hebben? Kies je de tegels die voor jou het beste zijn of wil je juist voorkomen dat iemand anders een nuttige tegels krijgt? Het spel geeft me een beetje het gevoel van Skye, waarbij je de juiste prijs moet bepalen om een tegel te houden (of juist niet) en je moet puzzelen welke tegels je wilt plaatsen en waar. Dit spel staat hoog op mijn lijstje.

Dungeonology: the expedition (link)


Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: €79,-
Verzendkosten:$20,- (ca. €18,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 1 mei 2019
Verwachte levering: april 2020Omschrijving: Dungeonology is een dungeon-crawl spel (zoals bijvoorbeeld ook Mansions of Madness). Dit keer ga je echter niet de kerker in om monsters te verslaan, maar om er informatie te verzamelen. Je bent namelijk een invalleerkracht op een school voor mythologische culturen. De vorige docent is plotseling verdwenen. Samen met een handjevol leerlingen ga je er op uit om informatie te verzamelen over een uniek wezen dat je probeert te ontdekken. Het doel van het spel is om de meeste kennispunten te verzamelen. Onderweg kun je die ook van je medespelers stelen.

Mijn mening: Het klinkt erg raar dat er geen vijanden in het spel zitten, naast je medespelers dan. Je gaat juist op zoek naar kennis. Hierdoor ontstaat er een leuke, competitieve sfeer die anders is dan ‘wie blijft er het langst in leven’. Dat idee is erg verfrissend en ik houd Dungeonology dan ook zeker in de gaten.

Roam (link)


Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: $22,- (ca. €20,-)
Verzendkosten:$13,- (ca. €12,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 24 april 2019
Verwachte levering: november 2019Omschrijving: Roam is een spel dat zich afspeelt in hetzelfde universum als Above & Below, Near & Far en Islebound. Het bevat dezelfde kenmerkende artwork van Ryan Laukat. In Roam ga je op zoek naar verdwenen avonturiers. Dit doe je door verschillende gebieden te bezoeken. Als een gebied volledig bezocht is, dan krijgt degene die daar het meeste gedaan heeft de kaart. Deze kaart helpt je bij het zoeken naar de andere avonturiers. Om te mogen zoeken, draai je je kaart om en leg je je kubussen in de vorm die voor je ligt. Hiermee geef je aan waar je gezocht hebt. Je kan geld verzamelen door je kubussen op geld te leggen. Als een speler tien kaarten heeft, dan wordt de ronde afgemaakt. Degene die de meeste punten heeft (avonturiers en eventueel andere objecten), wint.

Mijn mening: Simpele regels en artwork van Ryan Laukat? Da’s voor mij zo wat genoeg. Je kunt door slim te spelen genoeg geld verzamelen voor objecten die je helpen. Maar soms wil je juist de kaart winnen, en dan moet je het doen met minder geld. Keuzes, keuzes, keuzes. Dit spel geeft je ze genoeg...

Snelvuur:


Er zijn momenteel zoveel campagnes, dat ik ze nooit allemaal kwijt kan. Hier zijn er een aantal die mij ook nog interessant lijken:
Ignite: Vechten om de overheersing van Oshos. (link)
Paradise Lost: Vecht om je te bewijzen. (link)
Marquis: Vecht mee in het Franse verzet. (link)
Cosmic Run: Mining Colony: Een nieuw deel in de Cosmic Run serie (link)
GaldiGala: Wees de beste gladiatorenschool. (link)
Momentum: Vecht voor punten of voor eer. (link)
Valley of the Kings: De volledige Valley of the King serie in een luxe doos. (link)
Movie Empire: Begin je eigen productiemaatschappij. (link)
Frankenstein: Wees de eerste om leven uit de dood te maken. (link)
March of the Ants: Empires of the Earth: De nieuwste uitbreiding van March of the Ants. (link)
Endangered: Werk samen om bedreigde diersoorten te redden. (link)
Tramways: The Dystopian Expansions: De nieuwste uitbreiding voor Tramways. (link)
Promenade: Beheer een museum en stel de mooiste stukken tentoon. (link)

Zit er iets voor jou tussen? Of wacht je liever op On Mars van Vital Lacerda (18 april) of Bloordborne van CMON (23 april)? Laat het hieronder weten.

Geschreven door: Dick Rensema

Geplaatst door Dutchyoda op 11-04-2019 22:39
Aantal keer bekeken: 603

Reacties

Door PepperPoker (45 reacties) op 12-04-2019 18:15
( PM )
Suggestie: ik speel vaak met 5 of 6 personen, vrijwel nooit met 4 of minder. Zou het tot vinden als je ook standaard een kickstarter suggestie doet voor meer spelers (/ waar 5p uitbreiding een stretch goal is).

Verder blijft deze Kick elke keer weer heel chill!
Door Dutchyoda (71 reacties) op 14-04-2019 20:41
( PM )
Quote:
Suggestie: ik speel vaak met 5 of 6 personen, vrijwel nooit met 4 of minder. Zou het tot vinden als je ook standaard een kickstarter suggestie doet voor meer spelers (/ waar 5p uitbreiding een stretch goal is).

Verder blijft deze Kick elke keer weer heel chill!

Leuk om te horen dat je blij bent met de Kickstarter updates.
Ik probeer over het algemeen een gevarieerde selectie te maken. Ik kan geen 5+-spelers spellen garanderen, omdat ik het moet doen met het aanbod dat er is. Maar ik zal zeker een oog open houden voor je.
Door PepperPoker (45 reacties) op 19-04-2019 08:26
( PM )
Top, bedankt voor de reactie :)