Dicks Starter Kick voor 23 mei 2019


Hoi allemaal,

Vandaag mochten we stemmen voor het Europees Parlement. Ikzelf heb altijd moeite tijdens deze tijd, omdat ik geen enkele partij echt bij mij vind passen. Toch heb ik gestemd en nu hoop ik jullie stemwijzer te zijn in de kickstartwereld. Laten we snel kijken.

Dice Upon A Time (link)


Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: $39,- (ca. €35,-)
Verzendkosten: vanaf $10 (ca. €9,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 5 juni 2019
Verwachte levering: januari 2020Omschrijving: In Dice Upon A Time speel je als een van de sprookjesfiguren van de gebroeders Grimm. Denk hierbij aan Roodkapje, de Gelaarsde Kat en het Dappere Kleermakertje. Het is jouw taak om goederen (appel, goud of brood) te bezorgen naar de andere sprookjesfiguren in het sprookjesland. Om een pad te kiezen gebruik je een van je vijf gerolde dobbelstenen. Als deze een waarde heeft die hoger of gelijk is aan het pad, dan mag je deze op het pad leggen. Is het een symbool, welke gelijk is aan een zes, dan mag je de bijhorende actie uitvoeren. Als er al een dobbelsteen ligt, dan stapel je de jouwe hier bovenop. Maar let op: als de stapel drie hoog is, is het pad niet meer toegankelijk. Gedurende zes rondes probeer je zo goederen te halen en te bezorgen voor punten. Wie aan het eind de meeste punten heeft, wint.

Mijn mening: Dice Upon A Time ziet er leuk uit. De regels zijn vrij simpel en bied je voldoende keuzes. Wel dobbelsteen gebruik ik? Welk pad kies ik? Kan een tegenspeler mij hier vast zetten als ik dit doe? Het spel lijkt mij daarom ideaal voor families met (niet al te jonge) kinderen.

Icaion (link)


Aantal spelers: 2 tot 5
Basis pledge level: ca. €95,-
Verzendkosten: vanaf €10,- en EU vriendelijk
Eindigt op: 11 juni 2019
Verwachte levering: mei 2020Omschrijving: In Icaion ben je een Zoeker. Het is aan jou en je konvooi om te jagen op artefacten, Qoam (de valuta in het spel), relikwieën en overblijfselen uit de oudheid. Dit doe je om de beste reputatie op te bouwen.
Het spel speelt over drie jaren ( i.a.w. rondes). Elk jaar begint met een setup voor dat jaar. Vervolgens spelen de spelers hun beurt totdat het einde van het jaar getriggerd wordt.
Tijdens je beurt kies je eerst of je wilt verplaatsen naar een nieuwe locatie of blijft staan. Daarna doe je een van de volgende actie: grondstoffen delven, een machine plaatsen, parasieten verdelgen, de Kolossus inspecteren (Qoam uitgeven voor punten), een apparaat terugvinden, dit apparaat installeren of de wacht houden. Deze acties zijn wel afhankelijk van je locatie. Als er bijvoorbeeld geen parasieten zijn, kan je deze actie ook niet uitvoeren.
Wie na drie jaar de meeste reputatiepunten heeft verzameld, is de winnaar.

Mijn mening: Dit spel ziet er erg mooi uit. Er zijn aardig wat regels in het spel en dat vind ik niet erg. Mijn verzameling bestaat uit super simpele en grote complexe spellen en ik denk dat Icaion zeker zou passen bij de laatste categorie.

The One Hundred Torii (link)


Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $39,- (ca. €35,-)
Verzendkosten: vanaf $12 (ca. €11,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 11 juni 2019
Verwachte levering: april 2020Omschrijving: In The One Hundred Torii ben je een wandelaar door de mooie Japanse tuinen. Je plaatst tegels (net als in Carcassonne). Op deze manier probeer je een pad te maken tussen twee monumenten. Het kortste pad telt. Je verzamelt tokens van dat monument. Als je pad onder een Torii gaat, krijg je extra tokens. Bij een rode Torii krijg je hetzelfde token als de monumenten die je verbindt. Bij een blauwe krijg je een van de andere tokens. Je kan nooit meer dan tien tokens scoren per monument, maar je kan er wel meerdere van hebben. Je kan je tokens gebruiken om een van de vijf hulpkaarten te gebruiken. Hiermee verdien je extra punten. Wie na een aantal rondes (afhankelijk van het aantal spelers) de meeste punten heeft, is de winnaar.

Mijn mening: Hoewel dit spel op het oog erg simpel overkomt, zit er meer in dan verwacht. Je keuze voor paden aanleggen is erg belangrijk. Je wil mooie lange paden kunnen leggen om punten te scoren, maar je wilt niet dat je tegenstanders deze voor je neus wegsnoepen. Al met al een leuk spel voor spelers die houden van dit soort puzzels.

It’s A Wonderful World (link)


Aantal spelers: 1 tot 5
Basis pledge level: €35,-
Verzendkosten: vanaf €6,- en EU vriendelijk
Eindigt op: 30 mei 2019
Verwachte levering: februari 2020Omschrijving: In It’s A Wonderful World probeer je het grootste rijk op te bouwen. Het spel speelt over vier rondes. Aan het begin van elke ronde kies je zeven kaarten. Vervolgens speel je deze kaarten om te bouwen, of je legt ze af voor de grondstof en bonuspunten. Ten slotte draait de productielijn en krijg je de grondstoffen. Met deze grondstoffen kan je je kaarten bouwen. Een gebouwde kaart levert in de productieronde ook weer grondstoffen op. Let daarom op in welke volgorde de grondstoffen te verkrijgen zijn, zodat je een gebouw klaar hebt en deze kan laten produceren in dezelfde ronde. Tel aan het eind alle vergaarde punten op. Degene met de meeste is de winnaar.

Mijn mening: Wat mij aantrekt bij It’s A Wonderful World is vooral de productiefase. Het idee dat je gebouw af kan hebben en vervolgens meteen zelf kan laten produceren is een puzzel die ik wel zie zitten. Als je de kaarten goed speelt, kan je heerlijke combo’s maken en punten scoren.

Construction Fever (link)


Aantal spelers: 3 tot 5
Basis pledge level: $26,- (ca. €23,-)
Verzendkosten: vanaf $7 (ca. €6,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 21 juni 2019
Verwachte levering: november 2019Omschrijving: In Construction Fever ben je de baas van een bouwbedrijf. Het is de bedoeling zoveel mogelijk geld te verdienen zonder je reputatie te verliezen. Tijdens een ronde kan je op twee verschillende projecten bieden. Een groen project dat weinig punten waard is, maar goed is voor je reputatie en een zwart project dat meer punten waard is, maar slecht voor je reputatie. Bied je op een groen project, dan bied je met je werkers. De speler met de meeste werkers krijgt de opdracht. Bied je op een zwart project, dan geef je aan het project goedkoper te doen. Degene die als laatste dat project het goedkoper heeft gemaakt, is de winnaar van die opdracht. Het geld wat overblijft, komt bij het groene project.
De winnaars van de twee projecten krijgen het geld en zetten hun werkers in. Deze werkers zijn ze daarna wel kwijt voor volgende rondes.
De spelers naast de winnaar van het groene project mogen nu bieden om te helpen. Elke werker die zij leveren scheelt hem/haar weer één.
Na een De speler die aan het eind de slechtste reputatie heeft valt af. Wie van de overige spelers het meeste geld heeft verzameld, is de winnaar.


Mijn mening: De balans tussen reputatie en geld spreekt mij wel aan. De optie om vervolgens samen met een speler naast je samen te werken (een beetje zoals in Between Two Cities) zorgt voor extra interactie. Zeker een spel dat ik in de gaten blijf houden.

Snelvuur:


Monkey the card game (link)
Snel racespel met apen. Ben jij als eerste bovenin de boom?
De Vulgari Eloquentia deluxe edition (link)
Verhandel je stoffen in het Italië van de Middeleeuwen.
Space Invaders (link)
Speel de klassieke videogame nu als bordspel.
Hunt Saboteur (link)
Strijd voor of tegen het jagen op vossen.
From Salerno To Rome (link)
Klassiek oorlogsspel over de invasie van Italië door de geallieerden.
Mega Metro City (link)
Vecht je een weg door de straten van Metro City.
Waters Edge (link)
Ga vissen in een klein vissersdorpje.
Victoria Cross II deluxe (link)
Vecht mee in de strijd tussen de Zulu’s en de Britten.
The Goblin King Is Angry (link)
Val aan in deze twist op het Tower Defense genre.
Dungeon Royale (link)
Vecht je weg door kerkers in dit 8bit gestijlde spel.
Fickle (link)
Strijd om de feeënkroon in dit schitterende spel.
Skytear (link)
Strijd om de overwinning in dit MOBA-achtige bordspel.
Bites (link)
Word de beste mier door zoveel mogelijk voedsel te verzamelen.
Kodama 3D (link)
Bouw de beste boom.
Raccoon Tycoon: Fat Cat expansion (link)
Een uitbreiding voor het mooie Raccoon Tycoon.

Zo dat was weer een flinke lijst om uit te kiezen. Zit er wat voor je tussen? Of heb je iets anders op het oog? Laat het hieronder weten.

Geschreven door: Dick Rensema

Geplaatst door Dutchyoda op 23-05-2019 23:17
Aantal keer bekeken: 480

Reacties

Door StanTem (163 reacties) op 24-05-2019 11:37
( PM )
Er zijn veel te veel projecten online. Reden te meer om kosten te besparen via group pledges. Op crowdfinder.be lopen er voor Bites, Space Race, Runika, It's a Wonderful World, The One Hundred Torii en Dice Upon a Time. Allen met mooie kortingen. Maar toch ben je geruïneerd :')

Zelf heb ik ook Icaion gebackt. Al moet ik nog altijd Mysthea eens spelen...The Goblin King is Angry sprak me ook aan, maar is veel te duur voor die Deluxe versie.
Door Videostar (52 reacties) op 24-05-2019 12:26
( PM )
Gaat Egizia ook in de group pledge?
Door StanTem (163 reacties) op 24-05-2019 13:58
( PM )
Quote:
Gaat Egizia ook in de group pledge?


Geen idee van.
Door Videostar (52 reacties) op 26-05-2019 19:11
( PM )
Quote:
[..]


Geen idee van.


Vandaag keek ik op crowdfinder en zag dat Egizia er op staat, en al vol zit...