Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 22 november 2019


Hoi allemaal,

De Sint is weer in ons land. December staat voor de deur en de stroom kickstartercampagnes neemt weer een beetje af. Maar desondanks zitten er nog genoeg parels tussen. Ik heb er weer vijf voor jullie gevonden.

Dawn of Madness (link)


Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $79,- (ca. €72,-)
Verzendkosten: $25,- (ca. €23,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 19 december 2019
Verwachte levering: october 2021



Omschrijving: Je bent gevangen in de Otherworld. Langzaam aan probeert deze jouw persoonlijkheid te verslinden. Om te overleven, zul je stukjes van je geest weer moeten opeisen. Dit zal niet makkelijk zijn, want je geheimen uit je verleden zijn verbonden met paranoia en nachtmerries.

Mijn mening: De sfeer knalt van dit spel. Het speelt zich af in hetzelfde universum als Deep Madness, waarmee ik ook veel plezier heb gehad. Ik ga er vanuit dat het verhaal van Dawn of Madness minstens net zo goed geschreven is en daarmee zeker een aanrader is voor diegene die van enge spellen houden.

Ducks in Tow (link)


Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: CA$45,- (ca. €31,-)
Verzendkosten: CA$19,- (ca. €14,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 12 december 2019
Verwachte levering: juni 2020



Omschrijving: Loop door het park om de eendjes te voeren. Lok ze daarmee naar de juiste locaties en maak mooie foto’s om punten te scoren. Maar je weet nooit zeker welke eenden er zullen zijn. De eenden die je eerder hebt ontmoet, kan je wel terug vinden. Zorg dat je daarom goed kiest hoe je door het park loopt.

Mijn mening: Niet alle thema’s hoeven donker of super serieus te zijn om een leuke ervaring te geven. Het voeren en lokken van eenden is uniek en vrolijk. De manier waarop je extra punten kan scoren door foto’s te maken spreekt mij erg aan.

1941 - Race to Moscow (link)


Aantal spelers: 1 tot 3,5
Basis pledge level: £60,- (ca. €71,-)
Verzendkosten: £15 (€18,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 11 december 2019
Verwachte levering: october 2020



Omschrijving: Tijdens de Blitzkrieg strijden verschillende Duitse bevelhebbers om de overwinning door Moskou in te nemen. Maar dit is meer dan oorlog. Dit is een logistiek spel. Je moet je spoorlijnen en goederentransport zodanig opbouwen dat je niet zonder munitie of andere benodigdheden komt te zitten. Ondertussen proberen de Russen dit te verhinderen door je verbindingen te doorbreken.

Mijn mening: Dit is een oorlogsspel waarbij de focus niet per se ligt bij het gevecht. Maar om eerlijk te zijn, trok het idee van de halve speler mijn aandacht. Uiteindelijk bedoelen ze hiermee dat een minder ervaren speler ook mee kan doen als vierde speler. Desondanks lijkt me het logistieke aspect erg interessant.

Stronghold Undead (link)


Aantal spelers: 2
Basis pledge level: $75,- (ca. €68,-)
Verzendkosten: $12,- (ca. €11,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 25 november 2019
Verwachte levering: augustus 2020



Omschrijving: Eén speler is een Necromancer die het kasteel van de andere speler aanvalt. Als de aanvaller niet binnen acht rondes het kasteel binnendringt, wint de verdediger. Elke ronde zet de aanvaller nieuwe troepen in van skeletten, vampieren en geesten waarmee het leger steeds sterker wordt. Daarna wordt het plan opgebouwd. Hoe meer acties de aanvaller maakt, hoe meer tijd de verdediger krijgt om het plan te verijdelen. Slechts een zal overwinnen.

Mijn mening: Undead is een stand-alone uitbreiding op Stronghold 2nd edition, een van mijn favoriete twee-speler-spellen. Je troepen hebben nu allemaal speciale gaven waarmee de verdediger rekening dient te houden. Ook kost de strijd mana, waarbij je dus extra voorzichtig moet zijn om niet zonder te komen zitten. De verdediger moet proberen de angst onder de troepen laag te houden en het moraal hoog. Al deze nieuwe ideeën maken Stronghold Undead een must-have.

Venice (link)


Aantal spelers: 1 tot 5
Basis pledge level: £39,- (ca. €46,-)
Verzendkosten: £9,- (ca. €12,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 15 december 2019
Verwachte levering: juni 2020



Omschrijving: Je bent een koopman in het Venetië van 1543. Je vaart door de kanalen om allerlei opdrachten te vervullen. Maar je handelt vooral met criminelen. Terwijl je probeert steeds (invloed)rijker te worden, probeer je ook uit de handen van de Venetiaanse inquisitie te blijven. Want als die je te pakken krijgt, word je opgesloten.

Mijn mening: De druk van het continu uit de handen van de inquisitie blijven, geeft dit spel een unieke twist aan het standaard type handelsspel. Dit lijkt me zeker iets voor diegene die iets nieuws zoeken in dit genre.


Zit er iets voor jou tussen? Heb je andere campagnes gezien die je mist? Of laat je liever de Sint en zijn Pieten over je portemonnee beslissen? Laat het hieronder weten.

Geschreven door: Dick Rensema

Geplaatst door Dutchyoda op 22-11-2019 13:28
Aantal keer bekeken: 824

Reacties

Door Usurper (132 reacties) op 22-11-2019 13:52
( PM )
Venice heb ik inmiddels ook gebackt via crowdfinder. Een belangrijke toevoeging voor mij was dat de solomode was ontwikkeld door David Turczi.