Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Best of the Month - November 2019

We houden het overzichtelijk met de toppers die we gespeeld hebben afgelopen maand. Maar het zijn dan wel drie flinke jongens, dus dat brengt alles weer prachtig in evenwicht.

Dick - Tainted Grail: The Fall of Avalon


Eind vorig jaar backte ik Tainted Grail. Tijdens de pledge manager twijfelde ik of ik een split shipping zou doen. Dat zou betekenen dat ik een deel van mijn pledge eerder zou ontvangen en de add-ons en dergelijke later. Uiteindelijk heb ik hiervoor gekozen. Ik heb daar absoluut geen spijt van gehad. Toegegeven: de levering was alsnog twee maanden te laat, maar ik heb nu al zoveel plezier gehad, dat ik daar niet eens meer aan denk. In Tainted Grail ben je een held(in) (of een groep held(inn)en als je met meer speelt) die op onderzoek gaat. Je wilt achterhalen wat er mis is in het land en hoe je dit kan herstellen. Het verhaal is super geschreven, de artwork is geweldig. Tot nu toe heb ik het alleen solo gespeeld, maar ik word echt in het verhaal gezogen. De manier van vechten of onderhandelen is uniek. Je moet een combinatie van kaarten leggen waarbij je probeert te winnen, maar dit is niet altijd makkelijk. Ik ben nog lang niet door het verhaal heen, maar ik zit nu al te popelen om deel twee van de levering te ontvangen!



Klaas - Tapestry


Eén van de vele dingen waaraan je kunt merken dat bordspellen spelen steeds meer mainstream begint te worden, is de manier waarop sommige spellen in het nieuws komen. De hype die eromheen hangt, lijkt soms veel op wat zich afspeelt rondom nieuwe films of series. Het beste voorbeeld dat ik kan bedenken, is Tapestry, het nieuwste spel van uitgever Stonemeier Games, het Marvel van de bordspellenwereld. De poeha vooraf was gigantisch, maar toen het spel eenmaal uitkwam, klonken er ook veel temperende geluiden. Met dat alles in het achterhoofd heb ik afgelopen maand mijn eerste spelletje Tapestry gespeeld en dat viel zeker niet tegen. Sterker nog: ik wil nog een keer! De variatie in deze engine builder - vermomd als civ-game - komt van de beschavingen waarmee je als speler te werk gaat. Je voornaamste bezigheid is om als volk beter te worden op de gebieden van de wetenschap, militaire macht, het verkennen van de wereld en technologie. Slim gebruik maken van de speciale krachten van jouw beschaving en het combineren van de acties die de vooruitgang mogelijk maken, zorgen voor zeeën van punten en dat fijne gevoel als je strategie klikt. En het materiaal ziet er allemaal nog eens prachtig mooi uit ook.



Nona - Freshwater Fly


Ik heb deze maand een hoop leuks gespeeld, maar toch stak er één spel met kop en schouders boven uit! Freshwater Fly heeft namelijk een geweldig verslavende solo modus, waarbij je in totaal 7 potjes speelt, een mini-campagne eigenlijk. Je kunt allerlei doelen behalen en daarmee upgrades ontgrendelen, die volgende potjes makkelijker maken. Daarnaast speel je tegen een AI, die vier niveau's kent en moeilijker wordt wanneer je hem verslaat. Ik ben gek op spellen waarbij je van alles kan ontgrendelen en behalen, maar vaak zijn dat spellen waarin je moet vechten en daar heb ik dan weer niks mee. Superfijn dus, dit spel! Dobbelstenen draften, combo's maken en vissen vangen. Originele thema's doen het hier altijd goed. Multiplayer blijkt het ook hartstikke leuk. Dit spel is zeker een blijvertje in de collectie!

Geplaatst door Grrrr op 30-11-2019 22:15
Aantal keer bekeken: 1533

Reacties

Door Rikku (50 reacties) op 01-12-2019 12:11
( PM )
Tainted Grail interesseert mij enorm. Ook de art en minis zien er fantastisch uit.
Zal alleen niet voor onmiddelijk zijn. Heb nog zoveel games op mijn wishlist.
Door Phaedros (412 reacties) op 02-12-2019 01:11
( PM )
Erg nieuwsgierig gemaakt naar Freshwater Fly!
Door Linnsane (672 reacties) op 09-12-2019 08:48
( PM )
Quote:
Erg nieuwsgierig gemaakt naar Freshwater Fly!
Hier ook heel nieuwsgierig naar Freshwater Fly!