Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 14 februari 2020


Hoi allemaal,

Valentijnsdag is de dag om een geliefde in het zonnetje te zetten. Maar Budgetspelen is geen datingsite, wij schrijven en praten hier over spellen. Dus tonen we onze liefde voor spellen en in mijn geval spellen die momenteel op kickstarter staan. Dus laten we snel kijken wat voor moois ik weer heb kunnen vinden.

Marvel United (link)


Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $60,- (ca. €56,-)
Verzendkosten: $30,- (ca. €28,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 4 februari 2020
Verwachte levering: maart 2021Omschrijving: In Marvel United neem je het alleen of met andere spelers op tegen een slechterik. Om te winnen moet je minstens twee missies voltooien en daarna de slechterik verslaan. Elke ronde begint met een aanval van de schurk. Deze verplaatst zich door de verschillende gebieden en vecht met iedereen die in de weg staat. Daarnaast voert de schurk ook snode plannetjes uit. De slechterik wint als het plan voltooid is. Na de schurk mogen drie helden hun beurt doen door kaarten te spelen en de effecten uit te voeren.

Mijn mening: Als groot Marvel-fan was ik natuurlijk aangenaam verrast toen CMON dit spel aankondigde. Door het uiterlijk van de miniaturen was ik wel bang dat het slechts Arcadia Quest in een Marvel-jasje zou zijn (niet dat er iets mis is met Arcadia Quest). Maar gelukkig is dit een op zichzelf staand spel en van wat ik begrijp speelt het erg snel. Alle exclusieve figuren voor kickstarter zorgen er zeker voor dat ik waarschijnlijk niet wil wachten op de retailversie.

Wonderland’s War (link)


Aantal spelers: 2 tot 5
Basis pledge level: $50,- (ca. €47,-)
Verzendkosten: $17,- (ca. €15,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 5 maart 2020
Verwachte levering: maart 2021Omschrijving: In het ooit zo wispelturige Wonderland heerst een oorlog. Kies een van de bekende personages als leider en strijd voor de winst. Wonderland’s War is een bag builder. Tijdens de Tea Party fase probeer je de juiste volgelingen (fiches) te verzamelen voor in je zak. En tijdens de War fase trek je telkens een fiche uit de zak. Dit gaat net zolang door totdat er slechts twee spelers over zijn en deze scoren dan punten.

Mijn mening: Zoals ik van Druid City (denk aan Grimm Forest) gewend ben, is de productie geweldig. Maar ook het spel klinkt leuk. Het klinkt een beetje als Kwakzalvers, maar dan als vechtmechanisme. Wat mij betreft allemaal pluspunten die Wonderland’s War het overwegen waard maken.

Kanban EV (link)


Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $99,- (ca. €92,-)
Verzendkosten: $23,- (ca. €21,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 21 februari 2020
Verwachte levering: november 2020Omschrijving: Zoals ik al in mijn vooruitzicht op 2020 aangaf, is Kanban EV een heruitgave van Vital Lacerda’s klassieker Kanban. In dit spel ben je een fabrieksmedewerker en is het aan jou om te zorgen dat je autofabriek zo efficiënt mogelijk draait. Je handelt met leveranciers om de beste onderdelen te krijgen tegen de beste prijs. Ondertussen probeer je ook eerder doelstellingen te halen dan de andere spelers. Dit alles om punten te verzamelen. Want degene met de meeste punten is uiteindelijk de winnaar.

Mijn mening: Ik heb Kanban slechts een keer gespeeld. Lacerda’s spellen zijn echte hersenkrakers waarbij de complexiteit niet ligt in de hoeveelheid mogelijke acties, maar juist in de opties/paden die vrijkomen als je deze acties neemt. Dat is niet mijn sterkste punt, maar ik vind het wel geweldig. Dus als je Kanban nog niet hebt en je houdt van complexe spellen, dan is dit zeker een aanrader.

Tinderblox & Kittin (link)


Aantal spelers: 2 to 8
Basis pledge level: £10,- (ca. €12,-)
Verzendkosten: £4,- (ca. €5,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 28 februari 2020
Verwachte levering: september 2020
Omschrijving: In Tinderblox bouw je omstebeurt aan een kampvuur. Maar vuur is heet, dus gebruik je een pincet. Wie het kampvuur om laat vallen, verliest. Kittin is een spel waarbij je zo snel mogelijk katten moet stapelen aan de hand van een kaart. Wie als eerste klaar is, wint de kaart en degene die als eerste drie kaarten heeft, wint het spel.

Mijn mening: Beide spellen zijn relatief simpel. Maar hun kleine verpakking zorgt er wel voor dat je ze altijd en overal mee naartoe kan nemen. Ideaal om bij je te hebben in een rugzak of schoudertas. Dan kan je altijd snel een spelletje spelen als de situatie zich ervoor leent.

Cardweaver (link)


Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: $55,- (ca. €51,-)
Verzendkosten: $15,- (ca. €13,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 12 maart 2019
Verwachte levering: september 2020Omschrijving: Cardweaver is een one vs. many deckbuilder. Een speler, de Nemesis, zal het daarom opnemen tegen maximaal drie andere spelers, de Animus. Elke speler begint met een unieke set kaarten. Gedurende het spel proberen ze nieuwe kaarten te verzamelen en zo hun aanvallen sterker te maken. Het spel eindigt als of alle Animus spelers verslagen zijn of de Nemesis speler verslagen is.

Mijn mening: Waar ik het meest benieuwd naar ben, is de balans van de kaarten. Meestal zijn deckbuilders spellen waarbij de spelers ieder voor zich of juist coöperatief spelen. Aangezien een speler de anderen moet uitschakelen, zullen diens kaarten waarschijnlijk wel krachtiger zijn. Maar hopelijk niet zo krachtig dat als je mensen met minder speelt, dit weer te krachtig is. Ik ga dit spel zeker in de gaten houden.

Zit er iets voor jou tussen? Of wacht je nog op de volgende StarterKick? Laat het hieronder weten.

Geschreven door: Dick Rensema

Geplaatst door Dutchyoda op 14-02-2020 10:18
Aantal keer bekeken: 586

Reacties

Door Linnsane (170 reacties) op 14-02-2020 11:03
( PM )
Wonderland's War! En Kittin op mijn wishlist! Zwakte voor Alice In Wonderland en of course cats!
Door Usurper (97 reacties) op 14-02-2020 12:05
( PM )
Ik vond Marvel United er nogal kinderachtig uitzien. Daarnaast leeftijds advies > 14 jr??

Kanban komt nog wel in de reguliere verkoop. Die wacht ik dan ook wel af.
Door CandyShine (791 reacties) op 14-02-2020 12:24
( PM )
Marvel United gebacked.
Wonderland’s War houd ik in de gaten, thema is leuk en bagbuilders vind ik altijd goede mechanic dus kom maar op!
Door Dutchyoda (136 reacties) op 14-02-2020 15:56
( PM )
Quote:
Ik vond Marvel United er nogal kinderachtig uitzien. Daarnaast leeftijds advies > 14 jr??


14+ wordt vaak gedaan om bepaalde Europese veiligheidstesten te ontlopen.
Door Sunnyfield (138 reacties) op 15-02-2020 14:38
( PM )
Quote:
14+ wordt vaak gedaan om bepaalde Europese veiligheidstesten te ontlopen.

Grappig, mij is altijd verteld dat het Amerikaanse veiligheidstesten zijn
Door StanTem (399 reacties) op 15-02-2020 19:53
( PM )
Quote:
[..]

Grappig, mij is altijd verteld dat het Amerikaanse veiligheidstesten zijn


Inderdaad, die zijn veel strenger dan de Europese.
Door Geert27 (305 reacties) op 18-02-2020 19:53
( PM )
Kanban EV gebacked
Die had ik al een lange tijd op het oog, maar ik wilde wachten op een heruitgave. Dus dit is het moment. :)