Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 28 februari 2020


Hoi allemaal,

Het coronavirus is momenteel het meest besproken nieuws. Ook voor ons kickstarter-fans heeft het virus een impact. Vele fabrieken in China zijn (of waren) gesloten. Dit heeft de productie van vele spellen tijdelijk stilgelegd. Dit is natuurlijk jammer, maar ook begrijpelijk. Ik hoop dat we het virus snel onder controle krijgen en de wereld uit kunnen werken. Ten eerste voor ieders gezondheid en daarna pas omdat de fabrieken weer kunnen draaien. Ondertussen heb ik alvast gekeken wat er de afgelopen twee weken weer is verschenen op Kickstarter. Hoe accuraat de leverdata zullen zijn, zal de toekomst ons leren.

By Stealth and Sea (link)


Aantal spelers: 1 tot 3
Basis pledge level: $50,- (ca. €47,-)
Verzendkosten: $25,- (ca. €23,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 18 maart 2020
Verwachte levering: juli 2020



Omschrijving: Jij leidt een Italiaanse groep kikvorsmannen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Je plant aanvallen tegen de marine van het Verenigd Koninkrijk. Daarmee probeer je de havens van Gibraltar, Algiers en Alexandrië onder controle te krijgen. Tijdens deze campagne verbeter je je technologie en troepen. Maar ondertussen wordt de verdediging van de Koninklijke Marine ook steeds beter.

Mijn mening: DVG maakt mooie thematische oorlogsspellen. Ik ben er bijna zeker van dat deze ook goed in elkaar zal zitten. Ik weet niet veel van de strijd in de Middellandse Zee, dus ik kan hier zeker nog wat van leren ook. Als je fan bent van DVG, dan zal dit zeker een spel voor jou zijn.

Batman: The Animated Series Adventures (link)


Aantal spelers: 1 tot 5
Basis pledge level: $125,- (ca. €113,-)
Verzendkosten: $22,- (ca. €20,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 13 maart 2020
Verwachte levering: december 2020



Omschrijving: Dit spel is gebaseerd op de populaire animatieserie van begin jaren ‘90 en bouwt verder op het systeem dat IDW gebruikte voor de Teenage Mutant Ninja Turtles spellen. Je neemt het als een van de Batman helden op tegen een bekende schurk. Dit kan een AI uit het spel zijn, maar ook een andere speler.

Mijn mening: Alleen al op basis van nostalgie heb ik hier interesse in. Ik heb de TV serie wel meerdere keren gezien. De miniaturen zien er geweldig uit en geven mij zeker het gevoel van de serie. Ik heb de Turtles een paar keer gespeeld en heb me er prima mee vermaakt. Ik verwacht dat het Batman thema mij nog meer plezier zal geven.

Tumble Town (link)


Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $29,- €27,-
Verzendkosten: $13,- (ca. €12,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 27 maart 2020
Verwachte levering: april 2021



Omschrijving: In Tumble Town strijd je tegen andere spelers om de burgemeester te worden. Dit doe je door gebouwen te maken. De gebouwen bestaan uit verschillende kleuren maar ook waardes, want je bouwstenen zijn dobbelstenen. Je pakt de benodigde dobbelstenen en probeert met de gegooide waardes gebouwen te bouwen. Gelukkig heb je ook gebouwen ter beschikking die de waardes kunnen beïnvloeden. Degene die de meeste punten bij elkaar heeft gebouwd, wint.

Mijn mening: Ik hou wel van een dobbelspel. De regels van Tumble Town lijken me simpel genoeg om snel uit te leggen, maar toch verwacht ik wat diepgang door de keuzes van gebouwen die er zijn. Zeker een spel dat ik in de gaten zal houden.

The Last Bottle of Rum (link)


Aantal spelers: 2 tot 5
Basis pledge level: €42,-
Verzendkosten: €13,- en EU vriendelijk
Eindigt op: 19 maart 2020
Verwachte levering: november 2020



Omschrijving: Jij bent een piraat die strijd tegen anderen om de laatste fles rum in de Archipel. Je zoekt naar schatten om geld te verdienen. Je vecht tegen anderen, maar je moet ook uitkijken voor de Kraken. Ben jij uiteindelijk degene die er met de laatste fles rum vandoor gaat?

Mijn mening: Ik keek naar deze campagne vanwege de naam. Natuurlijk ging ik al uit van een piratenspel, maar ik was erg benieuwd waar de titel over ging. Dit lijkt me uiteindelijk een leuk, snel spel van ontdekking en strijd.

Public Market (link)


Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: $39,- (ca. €36,-)
Verzendkosten: $8,- (ca. €8,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 20 maart 2020
Verwachte levering: februari 2021



Omschrijving: In Public Market ga je eropuit om vis te vangen. Je bewaart je vis in een ijsbak. Dit doe je door je vangst (welke bestaat uit tetris-achtige vormen) al puzzelend te plaatsen. Als je genoeg gevangen hebt, keer je terug om bestellingen te vervullen. Zo verdien je geld en reputatie bij de lokale blikfabrieken.

Mijn mening: Je zou verwachten dat het puzzelen met tetris-vormen nu wel oud zou worden, maar wat de populariteit van Isle of Cats laat zien, is dat spelers graag dit soort spellen spelen. Ik ben zo’n speler. Het idee van de juiste vangst hebben om de bestellingen te vervullen, spreekt mij wel aan.

Snelvuur:


Er zijn momenteel zoveel campagnes, dat ik ze nooit allemaal kwijt kan. Hier zijn er een aantal die mij ook nog interessant lijken:
Knight Tales (link): Bescherm een dorp tegen hordes van monsters.
Robo Junkyard (link): Probeer eerder van je afval af te komen dan de andere spelers.
Heroes of Tenefyr: The Second Curse (link): Een vervolg van Heroes of Tenefyr.
Endogenesis: Beyond (link): Strijd verder in het universum met deze uitbreiding op Endogenesis.
The Ming Voyages & The March of Progress (link): Twee kleine spellen over oorlog en verovering.
The Digital Agency Game (link): Leidt je eigen digitaal bedrijf.
Pyramid Quartet (link): Vier kleine spellen gebaseerd op Pyramid Arcade.
Rival Restaurants: Back for Seconds (link): Een uitbreiding op Rival Restaurants.
Ark Worlds (link): Een MOBA spel voor twee spelers.
Gladius (link): Wed op de uitkomst van gladiatorengevechten.

Zit er iets voor jou tussen? Hoe erg vind jij het dat je nu op je spellen moet wachten? Laat het hieronder weten.

Geschreven door: Dick Rensema

Geplaatst door Dutchyoda op 28-02-2020 08:14
Aantal keer bekeken: 1484

Reacties

Door Mats313 (55 reacties) op 29-02-2020 19:50
( PM )
Die Batman game is zeer verleidelijk, maar wel weer erg duur en fomo zorgt ervoor dat ik alles ervan wil kopen. Terwijl ik dit jaar ook al Bloodborne krijg met alle expansions en die ook nog eens wil schilderen.