Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 10 april 2020


Hoi allemaal,

Vandaag is het Goede Vrijdag en Pasen staat voor de deur. Voor Christenen een feest van wederopstanding en voor anderen een feest dat draait om kuikentjes, konijntjes en eieren. Voor iedereen gaat Kickstarter door. Hoewel het twee magere weken zijn geweest. Er was een hele grote klapper en daar gaan we het lijstje van vandaag mee aftrappen.

Frosthaven (link)


Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $100,- (ca. €93,-) excl. BTW
Verzendkosten: $28,- (ca. €25,-) excl. BTW en EU vriendelijk
Eindigt op: 1 mei 2020
Verwachte levering: maart 2021



Omschrijving: Frosthaven is het lang verwachtte vervolg op Gloomhaven. Net als in Gloomhaven vorm je alleen of met anderen een groep huurlingen om allerlei opdrachten te voltooien. Je vecht onder andere door kerkers om geld te verzamelen en je huurling te verbeteren. Maar in Frosthaven kan je ook aan de stad werken door gebouwen te herstellen of te verbeteren. Sommige geven extra verdediging aan de stad en anderen zorgen dat je nieuwe magische kruiden kunt maken. Het is aan jou om te bepalen hoe je Frosthaven weer opbouwt.

Mijn mening: Gloomhaven is een beest van een spel; er zit enorm veel in. Na uren spelen ben ik nog maar halverwege en ik geniet nog steeds van elke speelsessie. De manier waarop gevechten afgehandeld worden en het groeien van je personage(s) zijn zeer goed uitgewerkt. Als ik Frosthaven nu back, dan ben ik waarschijnlijk net klaar met Gloomhaven en kan ik meteen verder spelen!

They Live: Assault on Cable 54 (link)


Aantal spelers: 4 tot 6
Basis pledge level: £48,- (ca. €55,-)
Verzendkosten: ca. €14,- en EU vriendelijk
Eindigt op: 30 april 2020
Verwachte levering: december 2020



Omschrijving: They Live is een spel gebaseerd op de horror films van John Carpenter. Verwacht veel monsters om tegen te vechten. Jullie moet op zoek gaan naar aanwijzingen om verder te komen. Gebruik een speciale zonnebril deze te vinden. Er zijn ook echter spelers die juist niet willen dat het team slaagt. Probeer deze verraders te vinden voordat ze de missie saboteren.

Mijn mening: Ik heb veel van John Carpenter z’n films gezien en de nostalgie-radar slaat ook best op tilt. Ik heb niet veel spellen waarin een verrader zit. Maar deze trekt mij erg aan. Het heerlijk jaren 80 sfeertje laat me weer als een kind voelen. Ik kijk er naar uit om They Live een keer te mogen spelen.

Planet Unknown (link)


Aantal spelers: 1 tot 6
Basis pledge level: $49,- (ca. €46,-)
Verzendkosten: $12,- (ca. €11,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 2 mei 2020
Verwachte levering: januari 2021



Omschrijving: In Planet Unknown probeer je de meeste punten te verdien door de planeet waar je bent geland te ontdekken. Dit doe je door tegels te plaatsen. Je hebt alleen keuze voor de tegels die voor jou liggen, daarna verplaatsen deze naar de volgende speler. Door je planeet zo goed mogelijk vol te puzzelen zal je punten kunnen verdienen op verschillende sporen. Denk hierbij aan water, biomassa of zelfs bevolking. Kies daarom goed wat voor spoor je voorkeur heeft, of wil je voor alle sporen gaan?

Mijn mening: Hetgeen wat er meteen uitspringt, is ook hetgeen waarom dit spel op kickstarter zit: de draaischijf voor de tegels. Dat is natuurlijk ideaal voor spelers, want dat maakt het doorschuiven van tegels erg gemakkelijk. Daarnaast houd ik wel van een goede puzzel en dat schijnt dit spel in overvloed te hebben.

Excavation Earth (link)


Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: $50,- (ca. €47,-)
Verzendkosten: $20,- (ca. €18,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 29 april 2020
Verwachte levering: november 2020



Omschrijving: De aarde bestaat nog, maar de mensheid niet meer. Jij leidt een buitenaards ras naar aarde om daar relikwieën van de mensheid terug te vinden. Je gaat naar opgravingen om spullen te vinden. Deze kan je weer verkopen op markten. Maar de meest waardevolle spullen probeer je voor jezelf te houden om tentoon te kunnen stellen. Degene met het meeste geld wint het spel.

Mijn mening: David Turczi, een van de ontwerpers van Excavation Earth, heeft gewerkt aan een aantal goede en vooral leuke spellen, zoals Anachrony en Dice Settlers. Daarom ben ik altijd benieuwd als hij met iets nieuws komt. Excavation Earth ziet er mooi uit en de spelregels zouden erg simpel moeten zijn. Ik kan ook niet wachten om het eindproduct te kunnen spelen.

Kodama Forest (link)


Aantal spelers: 3 tot 6
Basis pledge level: $34,- (ca. €32,-)
Verzendkosten: $15,- (ca. €14,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 24 april 2020
Verwachte levering: oktober 2020



Omschrijving: De Kodama boomgeesten zijn er om het bloeiende bos te bewonen. Maar ze willen alleen naar het mooiste bos gaan. Het is aan jou om jouw bos te beplanten met bamboe en bloemen om panda’s en vlinders te lokken. Dit doe je door zo efficiënt mogelijk tegels te plaatsen. Maar let op dit doe je met de spelers naast je. Net als in Between Two Cities bouw je samen aan het bos. Maar jouw bos met de minste punten telt voor de eindscore. Werk daarom goed met je buren samen.

Mijn mening: Het scoringsmechanisme van Between Two Cities is naar mijn mening te weinig gebruikt in bordspellen. Daarom ben ik altijd blij om te zien als een spel dit gebruikt. Het creëert namelijk interactie met de spelers naast je. Ook moet je proberen beide bossen zo goed mogelijk op te bouwen. Plak daarover het schattige Kodama sfeertje en je hebt een spel dat mijn aandacht verdient.

Ga jij iets backen tijdens het Paasweekend? Laat het hieronder weten.

Geschreven door: Dick Rensema

Geplaatst door Dutchyoda op 10-04-2020 11:46
Aantal keer bekeken: 1646

Reacties

Door Nielsje (32 reacties) op 10-04-2020 12:48
( PM )
Dat Kodama Forest lijkt me op basis van het Tetris principe aan blokken leggen wel leuk (dat vind ik ook leuk aan Patchwork). Maar Between Two Cities ken ik niet maar als dat voor meer interactie zorgt klinkt het nog leuker. Misschien dat ik mijn eerste spel wel back.....
Door StanTem (505 reacties) op 10-04-2020 15:57
( PM )
Prijs Frosthaven klopt niet volledig. In de pledge manger lappen ze de btw en douanekosten er nog bij. Reken dus op zo'n 20% extra bovenop de vermelde prijs.
Door DjUntzUntz (231 reacties) op 10-04-2020 16:12
( PM )
Quote:
Prijs Frosthaven klopt niet volledig. In de pledge manger lappen ze de btw en douanekosten er nog bij. Reken dus op zo'n 20% extra bovenop de vermelde prijs.

dit inderdaad. wel belangrijk om in gedachte te houden! Ik had ook begrepen dat de prijs van frosthaven wat hoger lag dan gloomhaven initieel. Frosthaven is ingeschaald op 160 dollar.
Door Robbus (183 reacties) op 10-04-2020 20:25
( PM )
Planet Unknown heb ik in Essen gespeeld. Ik vond het fantastisch dus die heb ik gebacked. En Frosthaven heb ik ook gebacked, omdat Gloomhaven zo fantastisch is.