Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Verwacht: Korte versie Pandemic

Mooi nieuws voor Pandemic-liefhebbers of spelers die niet graag uren achtereen een bordspel spelen. Pandemic: Hot Zone - North America duurt namelijk zo'n 30 minuten en is te spelen met 2 tot 4 spelers.

"Disease threatens North America and only you can stop it! In Pandemic: Hot Zone - North America, players work together against the game to discover cures for three deadly diseases that threaten the continent. Travel to different North American cities to treat local populations, prevent outbreaks, and share research with your team. Can you discover the cures before it's too late?

Hot Zone - North America is a shorter, more portable version of the best-selling cooperative game Pandemic."

Een exacte release-datum is nog niet bekend, maar de verwachting is wel dat Pandemic: Hot Zone - North America nog dit jaar wordt uitgebracht. Verwacht een kortere speelduur, een kleiner bord en een schappelijk prijsje voor deze spin-off.

De release is nog niet officieel aangekondigd door Z-Man Games, dit valt te wijten aan COVID-19. Uit respect zeggen ze, want het is natuurlijk een beetje eigenaardig om een bordspel aan te kondigen over een virus-uitbraak terwijl dat op dit moment de keiharde werkelijkheid is.

Geplaatst door Linnsane op 23-04-2020 18:06
Aantal keer bekeken: 1525

Reacties

Door Hedgehog (1323 reacties) op 23-04-2020 22:02
( PM )
Wel interessant. Sinds Ticket To Ride London/New York komt het spel weer regelmatig als filler op tafel, of gaat (lees; ging) het mee op vakantie. De base game en expansions liggen stof te happen.

Pandemic komt nog met enige regelmaat op tafel, maar ik zie daar ook wel een rol als filler game voor weggelegd.
Door Phaedros (412 reacties) op 23-04-2020 23:17
( PM )
Voor mij is de normale Pandemic (inclusief alle uitbreidingen en varianten) kort genoeg
Door Spacedoglol (23 reacties) op 24-04-2020 06:13
( PM )
Hoop dat de doos even groot is als de andere pandemic's anders past hij niet mooi in de verzameling. Overigens ben ik het eens met dat de normale kort genoeg is.
Door Phaedros (412 reacties) op 24-04-2020 08:36
( PM )
Desalniettemin houd ik deze wel in de gaten. Heb inmiddels Pandemic (met de uitbreidingen In het lab en Extreem Gevaar), Iberia, Rising Tide en Fall of Rome in de kast, dus deze variant moet dan wel met iets vernieuwends komen om zich bij dit rijtje te mogen voegen...
Door Hedgehog (1323 reacties) op 24-04-2020 08:47
( PM )
Quote:
Voor mij is de normale Pandemic (inclusief alle uitbreidingen en varianten) kort genoeg
Dat is hij zeker, maar als filler (net) te lang naar mijn mening. Dan is 30 minuten wel echt de max (liever korter). Volgens BGG duurt het gemiddeld 45 minuten, maar ik geloof dat wij toch wel over het uur gaan richting de 90 minuten (niet echt bijgehouden).

Quote:
Hoop dat de doos even groot is als de andere pandemic's anders past hij niet mooi in de verzameling.
Eerlijk gezegd hoop ik meer op een Machi Koro formaat. Ze noemen het ook 'portable', dus hoop zowel qua formaat van de doos als components. Handig om mee te nemen op reis. Maar ik ken je gevoel!
Door Slick (325 reacties) op 24-04-2020 09:20
( PM )
Leuk dat ze "uit respect" zeggen, maar tegelijk zijn de verkoopcijfers wel flink gestegen dankzij de crisis vermoed ik

Ik ben wel geïnteresseerd! De normale versie heb ik nog nooit gespeeld maar altijd wel interesse gehad. Juist omdat het weer een 'groot' spel is en ik merk dat meerdere kortere spellen in de groepen waarmee ik speel beter vallen. Na een pot Ticket To Ride Europe is er vaak niet veel behoefte aan nóg een relatief lang spel.
Door Juggerhest (108 reacties) op 24-04-2020 12:35
( PM )
Take my money!
Door Spacedoglol (23 reacties) op 24-04-2020 12:51
( PM )
Als filler spelen wij vaak the cure. Moeilijk te krijgen maar zeer leuk om te spelen. Ook met niet met Pandemic fanaten
Door San Kroepoek (477 reacties) op 24-04-2020 13:54
( PM )
klinkt wel leuk, count me in!

Vind de snellere versie van Ticket to ride ook leuker, dus misschien ook bij pandemic. al is het bij TtR waarschijnlijk wel om een andere reden leuker.