Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Koningsspelen: Kingsburg

De Koningsspelen binnen, met Kingsburg (2nd edition).

In 2020 kunnen de kinderen van Nederland helaas geen indruk maken op onze Koning Willem-Alexander met hun sportieve uitlatingen. Ook de leerkrachten kunnen de Koning dit jaar niet imponeren door hun organisatorische vaardigheden tot de test te roepen, en zo de koningsspelen tot in de puntjes uit te denken. Balen. Maar wacht! Ik heb een alternatief voor ze: Kingsburg.

In Kingsburg ben je een edelheer of edelvrouw aan het hof van de koning en zijn raadgevers. Het is jouw taak om het koninkrijk te beschermen tegen de winterse aanvallen van allerlei fantasierijk volk zoals orken, goblins en zelfs zombies.
Daarvoor mag je de lente, zomer en herfst gebruiken om je zo goed mogelijk voor te bereiden door voorraden te verzamelen, gebouwen te bouwen en troepen te ronselen die voor de Koning kunnen vechten tegen de vijand.
De Koning kijkt toe! Mocht je het uitmuntend doen dit jaar dan wilt hij je best met een overwinningspunt belonen. Mocht je achter liggen op de competitie (Oftewel, je vrienden die allemaal een wit voetje proberen te halen bij de koning) dan kan hij je een raadgever sturen om je te helpen.
Maar hoe doe je dat?

Kingsburg is een dobbelspel en een 'worker placement' spel tegelijk. Alle spelers dobbelen en bepalen de volgorde van spelen. Op het prachtige bord vol met de Koningsraadgevers kies je aan de hand van je worp één of meerdere raadgevers om je te assisteren in je taak. Zij geven je goederen of troepen om gebouwen te kopen of je voor te bereiden voor de aanval die ieder jaar weer komt in de koude winters van het rijk.
De spelers hebben ieder een gebouwenbord waarop zij met hun eigen kleur kunnen aangeven welke gebouwen ze hebben gebouwd. Deze gebouwen geven bonussen in aanvalskracht of bijvoorbeeld kortingen bij nieuwe aankopen of zelfs een extra dobbelsteen. Elke lente, zomer en herfst mag er opnieuw worden gegooid, en eventueel gebouwd.
Maar, winter is op komst en de vijand wordt ieder jaar sterker of komt in grotere getale op de grenzen van het rijk af om te plunderen.
Is de krachtwaarde van de monsters dit jaar groter dan die van jouw verdediging? Dan verlies je mogelijk punten, grondstoffen en zelfs gebouwen! Voorbereiden dus !
De speler met de meeste overwinningspunten op het eind, wint het spel.



Het speeldbord van Kingsburg is het hof van de koning.

Geplaatst door Vincenity op 27-04-2020 11:51
Aantal keer bekeken: 951

Reacties

Door Linnsane (672 reacties) op 27-04-2020 18:21
( PM )
Echt een heel leuk spel, zeker een aanrader!