Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Verwacht: King Of Tokyo Dark Edition

Na een aantal rustige weken stromen de nieuwtjes langzamerhand weer binnen. Dit keer een mooi nieuwtje van het Asmodee-front: via Iello (bekend van Mysterium en Obscurio) kunnen we een nieuwe versie van King Of Tokyo verwachten, namelijk: King of Tokyo Dark Edition!

"King of Tokyo Dark Edition is een speciale editie van het bekende King of Tokyo spel, waarbij je in de huid kruipt van gigantische Monsters die strijden om Tokyo te veroveren. Werp de dobbelstenen, koop Krachtkaarten, toon jouw Razernij, en verwoest alles om je heen om 20 Overwinningspunten te verdienen en het spel te winnen. Of sla je klauwen uit en vernietig jouw vijanden. Degene die als laatste overblijft, eist de overwinning op! Deze nieuwe versie bevat gloednieuwe illustraties, nieuwe krachten, vernieuwde spelonderdelen en tevens een nieuwe wijze om punten te scoren, namelijk via de Razernij meter. Des te hoger je komt op de Razernij meter, des te meer voordelen dit biedt en des te sneller je de overwinning binnen handbereik krijgt."

De verwachte releasedatum is eind juli 2020.

Geplaatst door Linnsane op 29-04-2020 16:12
Aantal keer bekeken: 1059

Reacties

Door Hedgehog (1323 reacties) op 30-04-2020 10:36
( PM )
Ben benieuwd! King of Tokyo komt hier toch nog redelijk vaak op tafel, met familie, vrienden (casual), maar ook als filler op een bordspellenavond.

King of New York trok mij niet zo, juist de eenvoud van King of Tokyo brengt het makkelijk op tafel. We spelen vaak zelfs zonder power-ups, laat staan uitbreidingen als Anubis. Dus dit spreekt mij wel aan.

Zie op de foto's van de webshops dat er ook wat luxere components bij lijken te zitten! Alleen had ik meer op box art gehoopt als in dit artikel, deze valt niet helemaal bij mij in de smaak:


Door Skull_kid (2507 reacties) op 30-04-2020 10:55
Rol: Forum Moderator
( PM )
Dat hele gebeuren met dat eiland in King of New York was echt verwarrend voor ons.
King of Tokyo nog nooit geprobeerd, maar misschien komt er een levendige 2ehandsmarkt nu deze versie komt en kan ik de gewone versie voor een prikkie kopen ergens.
Door Slick (325 reacties) op 30-04-2020 11:15
( PM )
Hmm, wel jammer dat het niet als upgrade voor de oude versie kan werken. Te weinig vernieuwend ook om de oude versie hiervoor in te ruilen eerlijk gezegd, tenzij je echt het nieuwste van het nieuwste wilt.

Blijft een erg leuk spel, die we al vaak gespeeld hebben omdat de instap vrij laag is en makkelijk uit te leggen is. Sommige kaarten blijven wel wat ambigu.