Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 8 mei 2020


Hoi allemaal,

Vorige week verbrak Frosthaven het record van meest succesvolle campagne als je kijkt naar de totale opbrengst. Bijna dertien miljoen dollar werd opgehaald. Daarmee is Kingdom Death: Monster van de troon gestoten. Epidemie of niet, kickstarter draait gewoon nog lekker door. Daarom heb ik weer voor jullie gekeken wat er allemaal verschenen is op kickstarter.

Sea of Legends (link)


Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $90 (ca. €84,-)
Verzendkosten: ca. €15,- en EU vriendelijk
Eindigt op: 4 juni 2020
Verwachte levering: februari 2021



Omschrijving: Word de meeste beruchte piraat van de zeven zeeën! Vaar uit, zoek schatten en vecht tegen anderen piraten. Er zijn zoveel manieren om punten te scoren in Sea of Legends. Maar samen willen jullie ook voorkomen dat een groep van monsters wint, want dat betekent dat iedereen verliest. Een app zorgt ervoor dat iedereen een uniek avontuur heeft.

Mijn mening: Dit lijkt mij het ideale piratenspel: avontuur, gevaar en schatten. De app klinkt veelbelovend en ik ben ook erg benieuwd hoe deze zal spelen. Daarbij hebben kaarten meerdere functies waardoor je nog meer keuzes hebt. Neem daarbij ook de zeven verschillende manieren om punten te scoren en veel herspeelbaarheid lijkt mij gegarandeerd.

Euthia: Torment of Resurrection (link)


Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $79 (ca. €74,-)
Verzendkosten: $14 (ca. €13,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 2 juni 2020
Verwachte levering: april 2021



Omschrijving: In Euthia ga je op avontuur uit. In elk spel kies je een scenario dat je speelt. Dat bepaalt het einddoel en daarmee de manier waarop gewonnen zal worden. Het bord groeit mee terwijl je op onderzoek uitgaat. Er zijn vele acties om te ondernemen zodat je de beste wapens verzamelt om te kunnen strijden tegen het kwaad dat Euthia bedreigt.

Mijn mening: Op het eerste gezicht lijkt dit het zoveelste fantasie-avonturenspel. Maar op basis van aantal onderdelen kan dit spel de strijd aan met Gloomhaven. Dit spel is groots en avondvullend. Elke scenario is minstens 60 minuten per speler. Als je van lange avonturen houdt, is dit spel waarschijnlijk wel iets voor jou.

Mini Express (link)


Aantal spelers: 3 tot 5
Basis pledge level: $39 (ca. €38,-)
Verzendkosten: $30 (ca. €28,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 20 mei 2020
Verwachte levering: november 2020



Omschrijving: Mini Express is een treinenspel waarin je verbindingen legt van de oostkust van de VS naar de westkust. Handel ondertussen in aandelen om zoveel mogelijk geld te verdienen, want wie de meeste winst maakt, is de winnaar.

Mijn mening: Ja, weer een treinenspel. Mini Express is van Mark Gerrits die ook Mini Rails en SteamRollers heeft ontworpen. Beide spellen vind ik erg leuk. Mini Express belooft een simpele snelle 18xx-ervaring waarbij alles draait om het leggen van routes en het handelen in aandelen. Dat is voor mij genoeg reden om het te backen.

Adventures in Neverland (link)


Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: €55,-
Verzendkosten: €10,- en EU vriendelijk
Eindigt op: 27 mei 2020
Verwachte levering: maart 2021



Omschrijving: Speel als Kapitein Haak, Peter Pan of een van de andere figuren uit Neverland. Strijd tegen elkaar voor punten waarbij je je eigen avontuur beleeft. Maar pas op voor de krokodil! Je kan ook samen spelen met een gezamenlijk avontuur. Dan is het de bedoeling om dit te voltooien.

Mijn mening: In zekere zin ben ik een Peter Pan. Ik heb soms nog erg jeugdige periodes (of is dat nou een mid-life crises?). De setting van het spel is leuk, want Neverland heeft zoveel verschillende elementen. Indianen, piraten en zeemeerminnen. Dat er een Nederlands bedrijf, namelijk Black Box Adventures, betrokken is bij deze campagne is ook een kleine plus.

Dodos Riding Dinos (link)


Aantal spelers: 1 tot 6
Basis pledge level: $49 (ca. €46,-)
Verzendkosten: $12 (ca. €11,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 21 mei 2020
Verwachte levering: maart 2021



Omschrijving: Dodino eiland heeft een nieuwe leider nodig. Daarom wordt er een race gehouden. Dodo’s zullen op dino’s rijden. Maar er is van alles toegestaan: gooi met bananen, tik tegen eieren of laten het meteoren regelen. Ben jij degene die ondanks dit alles als eerste over de finish komt?

Mijn mening: Het thema is maf en het spel moet ook niet te serieus genomen worden. Het is gewoon een knotsgekke race zoals Mario Kart. Een ideaal spel voor de familie of als je even lekker gek wilt doen.

Snelvuur:


Omdat het weer wat drukker wordt op kickstarter, heb ik hier nog wat extra campagnes die de top vijf net niet haalden:
Gunfighter (link): Een schietduel spel voor twee spelers.
Crisis at Steamfall - Genesis (link): Een uitbreiding voor Crisis at Steamfall.
Pulp Invasion (link): Een solo avontuur in de ruimte.
Mini Golf Designer (link): Bouw je eigen midgetgolfbaan.
The Phantom (link): Kaartspel gebaseerd op de gelijknamige strip.
Dale of Merchants 3 (link): Het derde deel in de Dale of Merchants-serie.
Victim: The Cursed Forest (link): Een coöperatief horrorspel.
Guards of Atlantis II (link): Een moba spel.
Steampunk Rally Fusion (link): Een vervolg op Steampunk Rally.
Plotalot (link): Kweek je eigen groente.

Zat er iets voor jou tussen? Of heb je iets anders gebackt? Laat het hieronder weten.

Geschreven door: Dick Rensema

Geplaatst door Dutchyoda op 08-05-2020 12:54
Aantal keer bekeken: 1629

Reacties

Door StanTem (505 reacties) op 08-05-2020 13:48
( PM )
Adventures in Neverland check
Dodos Riding Dinos check
Dale of Merchants 3 check

Twijfel:
Sea of Legends
Crisis at Steamfall
Door San Kroepoek (477 reacties) op 08-05-2020 14:10
( PM )
Mini Express ziet er wel leuk uit, voor de rest is het allemaal niks voor mij
Door Swizard (348 reacties) op 08-05-2020 16:51
( PM )
Guards of Atlantis II spreekt mij wel aan als oude ARTS rot. Iemand ervaring met deze game? Alleen de minis zijn voor mij niet zo nodig, voornamelijk dure toevoeging die voor mij niet veel waarde oplevert