Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS

Verwacht bij 999 Games: Aqualin

Het regent aankondigingen bij 999 Games. Gisteren kondigden ze al de Nederlandse versie van Pendulum aan en vandaag maakten ze bekend dat ze de Nederlandse versie van Kosmos' Aqualin aan. In dit tweespelerspel duik je de diepten van de oceaan in.

"Het is druk op het rif waar verschillende groepen zeedieren proberen de beste plek in de groep te vinden. In Aqualin proberen spelers zoveel mogelijk punten te scoren door slim stenen met zeedieren in verschillende kleuren aan te leggen.

Vóór het spel besluiten beide spelers of ze groepen van zeedieren in dezelfde soort of dezelfde kleur willen verzamelen. Een complete groep bestaat uit 6 tegels van dezelfde kleur of soort. Aan het begin van het spel worden alle stenen omgedraaid en gemengd. Zes willekeurige stenen worden vervolgens open naast het speelbord gelegd. Elke beurt kiest de actieve speler een van de zes opengelegde stenen en legt deze in een leeg veld op het speelbord. Daarvóór mogen spelers eerst een steen horizontaal of verticaal verplaatsen. Ideaal om nieuwe groepen te vormen of groepen van de andere speler op te breken. Hoe groter de groep, hoe meer punten deze waard is en wie de meeste punten scoort, wint!

Aqualin is ontworpen door Marcello Bertocchi met illustraties van Sophie Rekasowski."

De verwachting is dat het diepzeespel eind september in de winkels ligt.

Geplaatst door Linnsane op 02-07-2020 16:44
Aantal keer bekeken: 472

Reacties

Door CandyShine (788 reacties) op 03-07-2020 11:23
( PM )
Hier ook al onze recensie van deze nieuwe entry in de 2 speler Kosmos reeks. Spoiler: hij is leuk.