Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS

Voorproefje aankomende 999 Games titels

Op de Budgetspelen-redactie hebben we een heel mooi bestelboek van 999 Games binnengekregen. Hierin staat het complete assortiment van 999 Games, maar ook krijgen we een blik op een aantal mooie aankomende spellen. Uiteraard willen wij jullie hiervan ook op de hoogte brengen. Komt-ie!

999-bestel


- 30 Seconds: Everyday Life Uitbreiding
Een uitbreiding op het populaire partyspel en ditmaal voor de Everyday Life edtie. Deze uitbreiding op 30 Seconds Everyday Life bevat 240 kaarten. Dat zijn maar liefst 2400 nieuwe, alledaagse begrippen!

- 20 Second Showdown
20 seconden op de klok. Tijd voor de ultieme showdown! Twee teams nemen het tegen elkaar op in dit doldwaze partyspel vol belachelijk hilarische uitdagingen.

- Aqualin
Haal diep adem en duik in het diepe met Aqualin. In dit tactische legspel gaan verschillende zeedieren de strijd met elkaar aan. Zij proberen groepen te vormen om de overmacht op het rif te krijgen.

- Chronicles of Crime: 1400
Deze stand-alone brengt bekende spelmechanismes terug en voegt een aantal nieuwe toe. Nu kun je niet alleen afleiden uit het bewijs dat je vindt of de getuigenissen van verschillende personages, maar ook uit de mysterieuze scenes die op de nieuwe Vision Cards zijn afgebeeld. Deze scenes kunnen uit de toekomst of uit het verleden komen en meestal zijn er personages en objecten die nog moeten worden onthuld.

- Dodelijke Dilemma's
Een partyspel vol morele dilemma’s en tram-“ongelukken” Niet geschikt voor Tere Zieltjes! Een treinspoor, een op hol geslagen tram en in de verte een wissel. Helaas, op allebei de sporen is het druk, en een botsing is dan ook onvermijdelijk. De vraag is: welk spoor kies je. Dodelijke Dilemma’s is een spel boordevol zwarte humor voor 3-13 spelers. Eén speler is de conducteur en moet kiezen in welke richting hij zijn op hol geslagen, moordzuchtige tram heen stuurt. De andere spelers spelen hun kaarten en ruziën om de conducteur te overtuigen hun leven te sparen en iedereen op het andere spoor te veroordelen tot een gruwelijke terdoodveroordeling.

- Dominion Uitbreiding: Menagerie
Een beestachtig leuke uitbreiding op Dominion Aan het einde van de vijftiende eeuw begonnen rijke vorsten exotische dieren en wilde beesten te verzamelen. Geen koninkrijk was compleet zonder deze dierenverzamelingen, de zogeheten menagerieën. In deze 13e uitbreiding op het populaire deckbuildingsspel Dominion kan alleen de ware koning zijn dierenverzameling laten uitgroeien tot de beste menagerie die er is! Dominion: Menagerie bevat 400 kaarten, waaronder 30 nieuwe koninkrijkkaarten boordevol beesten. Verder zijn er speciale paardenkaarten, sporen en gebeurtenissen. Elke speler krijgt bovendien een tableau om kaarten mee te verbannen.

- EXIT: Het Kerkhof der Duisternis
Helaas is hier nog geen informatie over bekend.

- Glasgow
Het is eind 18e eeuw, de tijd van de industriële revolutie in Schotland. Door het bouwen van de grootste zeehaven is het dorpje Glasgow snel omgetoverd tot een van de belangrijkste handelssteden in Europa.
In dit 2-spelersspel is het jullie taak om 16 nieuwe gebouwen te bouwen om Glasgow klaar te maken voor de moderne tijd. Ieder gebouw levert punten op en de speler met de meeste punten wint het spel.- Hellapagos
Samen overleven… tot de honger toeslaat! Hellapagos is een toegankelijk partyspel voor 3 tot 12 spelers. Na een schipbreuk ben je met andere overlevenden op een verlaten eiland gestrand. Samen moeten jullie zien te overleven en te ontsnappen voordat de orkaan jullie kamp wegblaast. Verzamel voedsel en drinkwater, en bouw aan een vlot om met zoveel mogelijk lotgenoten te ontsnappen. Door goed samen te werken, moet dat lukken. Alleen: het is lastig samenwerken op een lege maag...

- The King's Dilemma
Een koninkrijk besturen is zo makkelijk nog niet. Als leiders van de nobele huizen staan jullie de koning van Ankist in raad en daad bij om het koninkrijk naar een glorieuze toekomst te leiden. In dit verhaalgedreven legacy-spel bepalen alle spelers samen het lot van het rijk, generatie op generatie. Ga je voor het succes van jouw eigen huis of voor het grotere belang? Elke beslissing kan verstrekkende gevolgen hebben, dus bedenk goed wat jouw rol in de geschiedenis wordt!

- De Legenden van Andor: Jonge Helden
Met vereenvoudigde spelregels, kleurrijke illustraties en legenden is Andor nu ook toegankelijk voor jonge(re) avonturiers. Maar de spanning, beleving en het samenwerken van De Legenden van Andor is onverminderd aanwezig.

-My City
Elke speler heeft een bord waarop hij zijn stad gaat bouwen. Aan het begin van de campagne heeft het een paar verschillende functies - lege velden, rotsen, bomen, enzovoort. De gebouwen die hij bouwt, worden weergegeven door polyomino's, de tetris-achtige vormen, in drie verschillende kleuren. Er ligt een stapel kaarten tussen de spelers en er wordt steeds een kaart met een van de polyomino's omgedraaid. Spelers moeten het vervolgens in hun stad bouwen.
De campagne bestaat uit 24 spellen, verdeeld in 8 hoofdstukken van elk 3 spellen.- Paleo
Uitdagend cooperatief avontuur in prehistorische tijden. Spelers werken samen om de vroege mensheid te laten overleven. Verzamel voedsel en gereedschap, vervul verschillende missies en kijk uit, want het prehistorische landschap is vol gevaren.

- Paranormale Detectives
Paranormale Detectives is een mysterieus en hilarisch partyspel waarbij 1 of meerdere detectives hun bovennatuurlijke gaven moeten inzetten om de juiste antwoorden van de geest te ontfutselen. Er is iemand onder verdachte omstandigheden overleden. Om achter de omstandigheden te komen is de hulp ingeroepen van paranormale detectives.- Stay Cool
In Stay Cool word je door je medespelers gebombardeerd met vragen en de speler die de meeste vragen weet te beantwoorden, wint. Het zijn absoluut geen moeilijke vragen die diepgaande kennis vereisen. Zo zitten er alledaagse vragen, persoonlijke vragen, maar ook behendigheids- of snelheidsopdrachten tussen. Ben je een beetje scherpzinnig of vindingrijk, dan zal het geen probleem voor je zijn om de vragen snel te kunnen beantwoorden. Natuurlijk loopt er een timer, maar verder niets om je zorgen over te maken, of wel?

- Wingspan: Oceanië
Staat vermeld in het bestelboek, enkel ontbreekt nog alle aanvullende informatie. T.b.c. zullen we maar zeggen.

- Boonanza Uitbreiding: Boona Nostra
Afspraak is afspraak en boontje komt om z’n loontje. In deze nieuwe uitbreiding op het bekende kaartspel handel je niet alleen met bonen en bonendollars, maar ook met gunsten. Nieuwe karakters en de bijbehorende gunstkaarten bieden nieuwe handelsopties en breiden de tactische mogelijkheden enorm uit.Pocket Detective: Bloedrode Rozen
Een meeslepend detectiveverhaal in een klein doosje. Een schokkende vondst bij het landhuis: het lichaam van graaf Ferdinand Tudor ligt levenloos naast de rozenstruik. Is het een ongeluk of is er iets duisters aan de hand? De spelers zijn aan zet. Het is hun taak om bewijzen te verzamelen, het verhaal te achterhalen en de zaak op te lossen.

- Pocket Detective: De Blik van de Geest
Een meeslepend detectiveverhaal in een klein doosje. Een medewerker van het Macduff Museum in Edinburgh is vermist. Een bewaker beweert dat het spookt in het museum en dat hij de geest van MacBeth heeft gezien. Waar of niet, de verdwijning van zijn collega is buitengewoon mysterieus. Kun jij deze raadselachtige zaak oplossen?- Samoa
In dit kaartspel heeft iedere speler een eigen masker, maar de andere spelers weten niet welke dat is. De spelers kunnen gekleurde veren op het strand verzamelen om de maskers zo mooi mogelijk te versieren. Hoe kleurrijker de veren, hoe meer punten het masker aan het einde van het spel waard is. De elementen water, vuur en lucht spelen mee - soms brengt het getijde extra veren mee, soms is er een briesje en ’s nachts zijn er kampvuren en kan er wel eens een veer in de brand vliegen. Zwarte verbrande veren maken je masker er niet mooier van en leveren minpunten op.

- De Schat van Kadora
Jullie hebben een schatkaart van het eiland Kadora in bezit gekregen. X marks the spot! Maar… er wordt gewaarschuwd dat de schat betoverd is. Na maanden op zee komen jullie uiteindelijk aan op het eiland en vinden jullie in een grot de enorme partij gekleurde diamanten, die direct onder de zeerovers wordt verdeeld.- Spicy
Spicy is een spannend, boeiend kaartspel met prachtig artwork en een uitstekende productiekwaliteit. De kaarten zijn geïllustreerd met veertig verschillende kunstwerken. Bovendien schittert niet alleen de speeldoos in chique metallic goud, maar zijn ook de kaartruggen versierd met een goudkleurige afwerking.- Adventure By Book: Sherlock Holmes - Jong Talent van Baker Street
Een uniek coöperatief detectivespel in stripvorm. Adventure by book: Sherlock Holmes is een spannende avonturenpuzzel in stripvorm, waarin spelers Sherlock Holmes proberen te bewijzen dat ze de titel detective waard zijn. Alle spelers kiezen één van de personages, krijgen hun eigen unieke stripboek en werken samen om verschillende zaken voor Sherlock Holmes op te lossen. Sherlock Holmes: Jong talent van Baker Street kan solo gespeeld worden, maar met meer detectives wordt het nog uitdagender om de zaken op te lossen.- Adventure By Book: Jouw Pretpark
Altijd al je eigen pretpark willen runnen? Dit is je kans! Met Adventure By Book: Jouw Pretpark bouw je aan je eigen attracties, winkels, restaurants en versiering. Jouw keuzes bepalen of het park een succes wordt of niet.

Nu denk je vast dat er een bordspel ontbreekt? Juist! Pendulum is niet genoemd in het boekwerk. Ook dit meesterwerk kunnen we bij 999 Games verwachten de komende tijd.

Voor nu kun je al diverse voor jou interessante spellen op je wishlist zetten. Naar welke 999-spellen kijken jullie uit?

Geplaatst door Linnsane op 23-07-2020 18:33
Aantal keer bekeken: 1490

Reacties

Door Geert27 (305 reacties) op 23-07-2020 21:29
( PM )
Hele lijst doorgenomen, denk ik "hé ik mis Pendulum!". Gelukkig begrijpen jullie mij en melden jullie op de valreep nog even dat Pendulum ontbreekt. ;)
Door Laurensaurier (5 reacties) op 24-07-2020 08:53
( PM )
Goh, interessante lijst. Ik verwacht wel dat ik de verzameling weer zal uitbreiden...
Door Metroid_Dark_Sky (6 reacties) op 24-07-2020 12:49
( PM )
Had gehoopt op een paar nieuwe vertalingen van de
Adventure Games

In Duitsland zijn er al 3 nieuwe avonturen, wij hebben de voorgaande 2 delen met veel plezier gespeeld.
Door Videostar (94 reacties) op 24-07-2020 13:01
( PM )
Wingspan Australia komt waarschijnlijk wel deze kant uit. Spicy heb ik al en is erg leuk ( en mooi: goud!), Samoa klinkt leuk en My City schijnt erg goed te zijn maar ik weet niet of we nog een puzzelspel nodig hebben. De trilogie van Uwe krijgt ook niet zoveel aandacht meer. Tenslotte lijkt Aqualin me wel wat, hoewel ik bepaald geen gebrek heb aan abstracte tweespelerspellen.
Door Russian Spy (15 reacties) op 24-07-2020 16:18
( PM )
Kijk uit naar beide pocket detectives. Vind de pocket escape room ook geweldig!
Door Lucky Jack (32 reacties) op 24-07-2020 22:58
( PM )
Interesse voor Glasgow en Kings Dilemma!
Door Streetnerd (75 reacties) op 25-07-2020 23:06
( PM )
jammer dat er geen reprint komt van Majesty