Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Geronimo kondigt Meeple Land en Cloud City aan

De Nederlandstalige tak van Geronimo Games is lekker bezig! Nadat ze o.a. de Nederlandstalige versie van It's a Wonderful World uitbrachten (de review is binnenkort op deze site te vinden) komen ze alweer met twee nieuwe bordspellen op de proppen.

De bordspellen waar het nu om gaat zijn Meeple Land en Cloud City. Bouw een imposante stad tot boven de wolken of laat je totaal gaan in het bouwen van een attractiepark.

Cloud City
"Cloud City is een tile placement en route building spel voor 2 tot 4 spelers dat zo’n 30 tot 60 minuten duurt en gespeeld kan worden door spelers vanaf 10 jaar. Het spel is ontwikkeld door Phil WalkerHarding (gekend van Cacao) en uitgegeven door Blue Orange.

In Cloud City ga je de strijd aan met andere architecten om het beste stedenbouwkundige project te creëren. Je probeert de gemeenteraad met jouw project te verbluffen door een schaalmodel uit te werken voor een stad vol hoogbouw verbonden door imposante bruggen. De gemeenteraadsleden zijn gek op deze bruggen: hoe langer ze zijn en hoe meer je er hebt, hoe meer punten je verdient. "



Meeple Land
"Meeple Land is een tile placement spel voor 2 tot 4 spelers dat zo’n 45 minuten duurt en gespeeld kan worden door spelers vanaf 8 jaar. Cyrille Allard en Frédéric Guérard (gekend van It’s A Wonderful World) zijn de ontwikkelaars achter Meeple Land. Dit spel belooft de najaarstopper te worden voor Blue Orange en prijkte alvast al geregeld op The Hotness-lijst van Boardgamegeek deze laatste weken.

In Meeple Land krijg je een leeg stuk land toegewezen waarop je een attractiepark moet uitbouwen. Je kunt daarbij kiezen tussen grote attracties, meer bescheiden varianten en diverse kraampjes. Denk goed na wat je bouwt, want na iedere bouwfase komt er een propvolle bus bezoekers naar je park. Die bezoekers hebben elk hun eigen wensen en zullen alleen maar betalen, als jouw park ze iets te bieden heeft. Je kunt natuurlijk ook reclame maken om een specifiek type bezoeker naar je park te halen. Hoe mooier en populairder je park, hoe meer kans op winst."



Beide bordspellen zullen in oktober het levenslicht zien.

Geplaatst door Linnsane op 03-10-2020 11:17
Aantal keer bekeken: 1289

Reacties

Door Mats313 (55 reacties) op 03-10-2020 21:48
( PM )
Meeple Land al even op het oog. Ik ben dol op bordspellen en pretparken dus deze komt er wel. Het lijkt me een mooie mix van patchwork en Carcassonne.
Door CandyShine (1137 reacties) op 04-10-2020 20:45
( PM )
Ben erg benieuwd naar beiden! Wat Mats zegt: Pretparken als thema is altijd goed want Rollercoaster Tycoon hoop je toch te krijgen in bordspelvorm. Wat dat betreft is Steam Park mijn favoriet.