Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Nieuwe uitgever in Bordspel-land: Happy Meeple Games

Wij worden altijd blij van nieuwe bordspel-uitgevers! Van deze uitgever van Belgische bodem worden wij helemaal blij, want dat kan natuurlijk niet anders met zo'n naam: Happy Meeple Games.

"Happy meeple games, is een zeer jonge Nederlandstalige spellenuitgeverij die zich specialiseert in spellen met korte regels, vernieuwde spelmechanismen of/en met leuke twist. Het is onze bedoeling dat de meeste spelen ook solo kunnen worden gespeeld." Hier hebben wij natuurlijk wel oren naar!

Begin 2021 brengen ze hun eerste twee spellen op de markt, namelijk Alice's Garden en Red Outpost. Beide spellen zullen vanaf november in de pre-order verkrijgbaar zijn bij diverse winkels.

Alice's garden
Speelbaar voor 1-4 spelers, duurt zo'n 30 tot 40 min en van designer Ikhwan Kwon.
"De arme tuinmannen lopen elkaar voor de voeten terwijl ze proberen de woede van de Koningin te ontlopen. Is het wel mogelijk om de Koningin tevreden te stellen? De bomen moeten zo ver mogelijk uit elkaar staan, en de rozenstruiken moeten de weelderigste in heel Wonderland zijn. Als er bovendien geen mooi pad is waar de schaakstukken op kunnen lopen, dan zullen de tuinmannen flink op hun donder krijgen. Alice had geen flauw idee dat het zo’n uitdaging zou zijn om de tuinmannen te helpen. Help haar een handje en creëer de mooiste tuin tot genoegen van de Hartenkoningin!"



Red outpost
Een spel van designer Raman Hryhoryk voor 1-4 spelers. Het is een worker placement spel met een speeltijd van 30 tot 60 minuten.

In 1969 betekende de eerste stap op de maan het einde van de ruimtewedloop. Of toch niet? De Sovjets hadden ook een geheime sovjetmissie op touw gezet om de verre sterren te bereiken. Het ruimteschip ‘Krasnaja Zarja’ maakte een crashlanding op een bewoonbare planeet, waar jullie nu leven. Jullie voorvaderen hebben hun uiterste best gedaan om de wereld na te bouwen die ze verlaten hadden, en het is nu aan jullie om jullie kameraden een gelukkig en voorspoedig leven te bezorgen. Enkel door samen te werken kunnen jullie deze taak tot een goed einde brengen.



De eerste releases zien er in ieder geval al fantastisch uit en we kunnen dan ook niet wachten tot het voorjaar van 2021. We hopen nog veel van Happy Meeple Games te horen. Je kunt ze in ieder geval volgen op hun Facebook-pagina.

Geplaatst door Linnsane op 04-10-2020 17:18
Aantal keer bekeken: 2019

Reacties

Door CandyShine (1137 reacties) op 04-10-2020 20:43
( PM )
Alice Garden looks so cute 🥰
Door Lucky Jack (769 reacties) op 05-10-2020 10:02
( PM )
Ik ben erg benieuwd naar Red Outpost! Qua thema wel wat gelijkenis met Scythe, maar die komt hier helaas slecht op tafel. Red Outpost heeft een wat vriendelijkere speelduur én is dus NL-talig.
Door TimVerfbom (120 reacties) op 05-10-2020 17:17
( PM )
Red Outpost klinkt wel zeer potentieel!
Door Linnsane (672 reacties) op 05-10-2020 19:01
( PM )
Quote:
Alice Garden looks so cute 🥰
Jaaa ben daar ook zo enorm benieuwd naar 😊
Door Carientje (624 reacties) op 05-10-2020 21:57
( PM )
Stond Red Outpost onlangs niet op Kickstarter? Van Imperial Publishing? Leuk om te zien dat er een NL versie van komt
Door Dutchyoda (258 reacties) op 05-10-2020 22:47
( PM )
Quote:
Stond Red Outpost onlangs niet op Kickstarter? Van Imperial Publishing? Leuk om te zien dat er een NL versie van komt
Klopt. Eind vorig jaar was het op KS.