Volg ons op Facebook Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Van Hollandse Bodem: 13 Monsters

Bij Budgetspelen hebben wij stiekem een voorliefde voor designers en ontwerpers van bordspellen van Hollandse bodem. We stellen dit keer aan je voor 13 Monsters van de Rotterdammers van Twisted Stranger. In 2019 werd het spel middels een kickstarter geÔntroduceerd, met succes, want in 2020 zag het bordspel het levenslicht en sindsdien zijn vele liefhebbers al monsterlegers aan het bouwen.

Wat is 13 Monsters?
"13 Monsters is een bordspel dat vaardigheid, geheugen en een beetje geluk vereist.
Bedenk de perfecte strategie terwijl je verzamelt, vecht of ruilt voor de onderdelen die jij nodig hebt om je eigen ultieme monster te creŽeren. Nog niet zoín vechter? Blijf gewoon zoeken naar monstersets in het speelveld, maar kijk altijd om je heen! Andere spelers zullen nooit zomaar stoppen met het bouwen van hun eigen leger met perfecte monsters. Zelfs als ze jou moeten aanvallen met alles wat ze hebben. Kun jij je monsters op tijd creŽren zodat je kunt verdedigen wat van jou is om zo je tegenstanders te verslaan? Of kost jouw slechte strategie jou een arm en een been?"

Voor wie is 13 Monsters geschikt?
Voor ieder gezelschap van 2 tot 6 spelers met spelers vanaf 6 jaar die wel houden van meerdere speltechnieken combineren. Je spaart monsterdelen door 2 gelijke kaartjes om te draaien, vervolgens bouw je een monster met de verzamelde onderdelen en kun je aanvallen! Is je aanval geslaagd? Dan win je het gevecht en kun je een monsteronderdeel van je tegenstander stelen. Upgrade je monsters en ontgrendel speciale krachten, ontwikkel zo een monster-sterk leger en win!

We Want More...!
Uiteraard! Een uitbreiding voor deze toffe game ligt al op stapel in de vorm 13 Monsters: Armed to the Teeth. Geef je gevechten een boost met 13 Monsters: Armed to the Teeth, de gloednieuwe uitbreiding eventueel in combinatie te backen 13 Monsters: The game. Met nog 7 dagen op de teller heeft Twisted Stranger zijn doel helaas nog niet bereikt. Het project backen is hier mogelijk.

Have a gruesome good time! Ben jij dapper genoeg voor een potje 13 Monsters?

Bij Budgetspelen.nl zijn wij in ieder geval al enthousiast en je kunt daarom ook binnenkort een review over het bassisspel verwachten.

Geplaatst door Linnsane op 29-10-2020 19:00
Aantal keer bekeken: 602

Reacties

Door Nrg50 (10 reacties) op 29-10-2020 20:17
( PM )
Wij hebben dit spel de vorige keer gebacked, en zijn super enthousiast! We spelen het heel vaak met onze kinderen van 11 en 7, en hebben de uitbreidingsset al kunnen uitproberen. De uitbreiding geeft nog meer spanning en diepgang, en is echt een ontzettend gave aanvulling op een toch al uniek en gaaf spel.