Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Spellenspektakel 2021 aangekondigd!



Hoewel de beurs Spellenspektakel dit jaar niet door mocht gaan, is de organisatie alweer druk bezig met de voorbereidingen voor de aankomende editie.

Spellenspektakel vindt plaats op zaterdag 6 en zondag 7 november 2021.
Net als voorheen zal de Jaarbeurs in Utrecht weer gevuld worden met tientallen stands van uitgevers en honderden speeltafels om naar hartelust spellen uit te proberen.

Op de beurs is er voor ieder wat wils en kun je kennis maken met allerlei facetten rondom de hobby. Vind een leuke spelvereniging in jouw buurt of neem deel aan een toernooi. Verschillende uitgevers presenteren hun nieuwste toppers met een demonstratie of je kunt je laten verrassen door een opkomend designer die persoonlijk zijn of haar spel aan je uitlegt. Uiteraard zullen wij van Budgetspelen ook weer van de partij zijn met onze Bring & Buy stand om elkaar te helpen aan de mooiste koopjes en wat broodnodige kastruimte. Kortom genoeg aanbod voor een divers dagje uit!

De ticketverkoop start augustus 2021.
Voor nu vooral iets om naar uit te kijken. houd Budgetspelen in de gaten voor meer details.
Je kunt de datum alvast in je agenda noteren. Laten we hopen dat we volgend jaar wel weer met vrienden en mede bordspel liefhebbers kunnen genieten van twee mooie dagen voor de hobby. Wij kijken er in ieder geval al naar uit!

Waar kijk jij het meest naar uit of wat heb jij het meest gemist omtrent de spellenbeurzen dit jaar?

Facebook event
Volg Spellenspektakel op Instagram

Geplaatst door Fusirion op 23-11-2020 20:26
Aantal keer bekeken: 2513

Reacties

Door Buur (748 reacties) op 24-11-2020 12:06
( PM )
Hoera, ik hoop dat de ellende met corona dan inderdaad zo ver verdreven is dat het weer door kan gaan! De laatste keer heb ik weer wat nieuwe dingen gezien en een spelletje gekocht van degene die het had ontworpen (Rollecate). Het was erg leuk om te horen hoe het tot stand was gekomen.
Ik moet wel zeggen dat ik het de laatste keer eigenlijk veel te druk vond. Ik weet niet of het kwam door de alsmaar toenemende populariteit van bordspellen of door de verhuizing naar Utrecht met een toch wat meer centrale ligging, maar door de enorme hoeveelheid bezoekers heb ik minder kunnen doen dan ik vooraf van plan was, omdat gewoon alle speltafels continu bezet waren en er dus vaak gewacht moest worden. Helaas ben ik daardoor toch tot de conclusie gekomen dat ik de spellenbeurs in Antwerpen inmiddels leuker vind dan Spellenspektakel, en dat was eerst niet. Gewoon omdat daar meer ruimte om te spelen is.
Door Skull_kid (2509 reacties) op 24-11-2020 13:54
Rol: Forum Moderator
( PM )
Laten we hopen dat de angst voor Corona er nog goed in zit op dat moment, waardoor er minder mensen worden toegelaten en er meer ruimte moet zijn voor alles en iedereen!
Door Fusirion (178 reacties) op 24-11-2020 15:08
( PM )
Helemaal achterin waren een heleboel speltafels en een bibliotheek van een vereniging, daar zelf kennis gemaakt met Hadara. En het was even wachten, maar wel de moeite om Photosynthesis te spelen. Persoonlijk vond ik het erg leuk om van Cinnamon Games Oh Fox te spelen. Zo leuk, dat wij als groep van vier, nog snel voor sluiting drie kopieën hadden gekocht ^^''. De Spellenbeurs van Antwerpen klinkt als een mooie tip!
Door Spellenspektakel (1 reacties) op 25-11-2020 14:10
( PM )
Vorig jaar was inderdaad veel te druk, we waren zelf ook overdonderd door de enorme groei. Voor de 2020 editie hadden we een complete extra hal gereserveerd bij Jaarbeurs, waardoor het totale oppervalk bijna twee keer zo groot zou worden. Aangezien we verwachten dat de animo volgend jaar nog minstens net zo groot zal zijn, hebben we deze reservering gewoon laten staan en zijn er volgend jaar genoeg tafels voor alle nieuwe en bekende bezoekers van het Spellenspektakel!
Door Buur (748 reacties) op 25-11-2020 14:23
( PM )
@Fusirion: ja de spellen van die verenigingen helemaal achterin waren inderdaad erg interessant. Ook weer een fanatieke groep Memoir '44 spelers, zoals gebruikelijk Het was weer wel de meest depressieve ruimte van de hele jaarbeurs waar ze deze mensen hadden gestopt (toch weer zeiken he, sorry!). Al met al heb ik persoonlijk geen enkel positief punt gevonden aan de verhuizing naar Utrecht...

Over Antwerpen niets dan lof, maar ik woon dan ook in Eindhoven en dan is het erg dichtbij. Parkeren kan gratis, de entree is lager, er is meer ruimte, consumpties zijn goedkoper, gebruik toilet is gratis. Zorg er voor dat je een kortingsbon kunt regelen, vaak wel te vinden op hun eigen site of op facebook of zoiets, zodat je nog weer goedkoper naar binnen kan. Jaja hier spreekt een rechtvaardige krent klasse 1.

Belangrijk om te weten is wel dat er slechts 1 winkel op de hele beurs is. Adriaensen speciaalzaak duldt geen enkele concurrentie, maar ze hebben dan ook vrijwel alles en de prijzen zijn zeer goed. Er is ook nog een goed gesorteerde 2e hands kraam (gesorteerd op prijs, dat dan weer wel). Ik denk dat dit de reden is dat er zo veel ruimte over blijft om te spelen!
Maar goed, hou de site in de gaten. Meetal is de beurs in Antwerpen 1 of 2 weken later dan Spellenspektakel. Normaal gesproken (lees: geen corona) bezoek ik beide beurzen