Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Sneak Peek 2021 bij White Goblin Games

Het nieuwtje over de nieuwe bordspellen die verwacht worden bij 999 Games is zeer goed ontvangen en daarom ook een versie met aangekondigde spellen bij White Goblin Games. Ook bij deze uitgever kunnen we dit jaar weer mooie spellen verwachten en we sommen ze allemaal voor jullie op.

De volgende bordspellen kunnen we hoogstwaarschijnlijk in het eerste kwartaal verwachten:

Empirers of the North uitbreiding: Romeinse Vaandels
Empires of the North: Romeinse Vaandels introduceert twee nieuwe clans en 6 nieuwe eilanden. Romeinse clans bieden nieuwe strategieën en oplossingen, zoals het opnieuw bouwen van voorgaande locaties en ze te veranderen in majestueuze gebouwen met verbeterde krachten.



Hansa Teutonica Big Box
Hansa Teutonica is een strategisch spel waarbij je enorm veel vrijheid hebt in het kiezen en gebruiken van je acties. De spelers proberen als handelaren hun aanzien binnen de Hanze te vergroten. Dit kan op vele manieren bereikt worden. Onder andere het openen van handelskantoren in zoveel mogelijk steden of een samenhangend netwerk van steden vormen door handelaren in te zetten dragen bij in het vergroten van het aanzien. Ook door jouw handelaarseigenschappen te ontwikkelen kun je het aanzien vergroten. Plaats koopmannen en groothandelaren op het speelbord of gebruik ze om concurrerende handelaren te verdrijven. Ontwikkel eigenschappen en behaal de meeste prestigepunten!



Everdell uitbreiding: Pearlbrook
Diep onder het glinsterende oppervlak van de Pearlbrook rivier wacht een mysterieuze beschaving van watermensen op je. En dus ook een nieuw avontuur in het prachtige Everdell!

Pearlbrook introduceert een additioneel speelbord, het rivierbord. Je stuurt jouw ambassadeur naar de rivier om nieuwe grondstoffen te verzamelen: parels. Ook kun je in de rivier nieuwe boswezens en gebouwen vinden! Verzamel voldoende parels om de meest indrukwekkende wonderen en decoraties te bouwen en daarmee jouw stad de trots van Everdell te maken!



Escape Tales 3: Kinderen van Wyrmwoods
In Escape Tales: Kinderen van Wyrmwoods duiken de spelers in het donkere en kronkelende verhaal van een jongeman. Zijn lot wordt belaagd door de meest mysterieuze krachten en de tirannie van een boze man. Bereid je maar voor op een meeslepend verhaal vol plotwendingen en talloze verrassingen, verbazingwekkende verkenning en nieuwe puzzels. Geconfronteerd met zeer persoonlijke keuzes die het verhaal zullen beïnvloeden, stap je in een grimmige fantasiewereld waar weinig is wat het op het eerste gezicht lijkt.



Tiny Towns Uitbreiding: Experts
In Tiny Towns: Expert wordt overal gesproken over een bloeiende kleine beschaving in het bos. Wezens met ongelofelijke deskundigheid, van ingenieurs tot handelaren, komen naar

de steden om te bepalen waar zij zich willen gaan vestigen. Ze bieden de scherpzinnige burgemeesters hun vaardigheden aan, zoals het renoveren van gebouwen, het controleren van de goederenstroom en het uitvoeren van indrukwekkende architectonische hoogstandjes. De wereld van Tiny Towns groeit en bloeit verder!



De Verdwenen Ruines van Arnak
Op een onbewoond eiland in onbekende zeeën hebben ontdekkingsreizigers sporen gevonden van een nieuwe beschaving. In de verdwenen ruïnes van Arnak leid je een expeditie om
het nieuwe eiland te verkennen en verloren artefacten te vinden. In je reis zul je angstaanjagende bewakers tegenkomen waar je het tegen op moet nemen. Dit doe je allemaal om de geheimen van het eiland te ontdekken. De verdwenen ruïnes van Arnak combineert deck-building en worker-placement in een spel met verkenning en voorraadbeheer. Ontdek jij al haar geheimen?



Asante
“Asante” betekent “Bedankt” in het Swahili. Zo nemen ondernemende handelaren afscheid van hun kooplustige klanten. De spelers proberen goede zaken te doen door het slim in- en verkopen van goederen. Daarbij worden ze geholpen door verschillende personen en voorwerpen met hun bijzondere eigenschappen. Dieren kunnen tegen je tegenstander worden ingezet en wie de kracht van de heilige gebieden kan gebruiken, heeft grote voordelen aan zijn kant.



Daxu
Daxu: Winkelier zijn in een klein dorpje is een kwestie van de juiste balans vinden. Het doel is om de concurrentie nooit helemaal uit het veld te slaan. Sterker nog, dat kan erg slecht zijn voor je reputatie. Je zult dan ook een manier moeten vinden om jouw winkel te laten groeien zonder dat de andere winkels in het dorp hierdoor failliet gaan. Weet wanneer je moet samenwerken en wanneer je meedogenloos moet zijn…en jij zult de beste winkelier zijn!



Calico
In Calico ben je een quiltmaker en probeer je de behaaglijkste en mooiste quilt te maken.
De beurten zijn simpel – naai lapjes aan je quilt door tegels te trekken en op je eigen speelbord te plaatsen. Ontvang overwinningspunten door de opdrachten op je spelersbord per kleur en/of per patroon te voltooien en maak je quilt nog mooier door knopen te verzamelen. Je kunt ook katten aantrekken door de juiste patronen op je quilt te naaien.



Claim Reinforcements uitbreiding: Fire
Vanaf de diepste en donkerste plekken proberen de Fire Elementaire een weg naar het rijk te vinden. Onderweg komen ze Demonen, Bedriegers en Gifmengers met krachtige verrassingen tegen. In het rijk zal de paniek toenemen en uiteindelijk zal de glorie van vuur zich over de hele wereld verspreiden. Niemand in het rijk zal nog veilig zijn!




Overige spellen die we in 2021 kunnen hoogstwaarschijnlijk kunnen gaan spelen:

Architecten van het Westelijk Koninkrijk uitbreiding: Ambachtslieden
In Architecten van het Westelijk Koninkrijk: Ambachtslieden, zijn reizigers teruggekomen naar de stad als echte ambachtslieden. Ze zijn uitgerust met kennis en nieuwe ambachten en gereedschappen. Het was nog nooit zo druk in de gildekamer. Terwijl sommige leerlingen de tijd gebruiken om nieuwe vaardigheden te leren, versieren anderen de gebouwen van de stad met alles: van gouden behang tot glas-in-lood ramen. Maar laat je niet bedriegen door de verlichting en prachtige waren. Niet alles is goud wat er blinkt.



Imperial Settlers uitbreiding: Amazones
De Amazones waren een mythisch volk van vrouwelijke krijgers. De dochters van Ares en Harmonia waren bloeddorstig en namen wraak op al hun tegenstanders. Gewapend met pijl en boog toonden ze geen genade. Met Imperial Settlers: Amazones heb je de mogelijkheid als deze machtige krijgers te spelen en hun rijk op te bouwen! De uitbreiding Amazones introduceert een nieuw spelmechanisme in het spel – deckbuilding. Het geeft spelers de mogelijkheid om kaarten aan hun volkdeck toe te voegen of te verwijderen en hierdoor tijdens het spel wijzigingen aan te brengen.



Imperial Settlers uitbreiding: Tot Hier en Niet Verder
Zij zijn als eerste over de grens gegaan! Deze uitbreiding introduceert een nieuw spelelement in de wereld van Imperial Settlers: veroveren! Als je verovert, verleg je de grens tussen jullie rijken. Dat betekent dat je de meest linkse volk locatie van een tegenstander kunt overnemen en in jouw rijk kunt bouwen. Het is tijd voor landjepik! Bescherm je grenzen en maak je tegenstanders duidelijk: tot hier en niet verder!



Memorinth
Hoe kom ik hier uit? Vertrouw op de hulp van de sprookjesfiguren en je geheugen om als eerste uit het betoverde bos te komen. Je loopt door het bos waar de paden altijd veranderen door toedoen van je vrienden die hetzelfde plan als jij hebben…



De Dwergen van Nidavellir
De dwergen van Nidavellir leefden millennia lang in vrede, maar in het wilde en ijzige land van het koninkrijk van Nidavellir blijft er nooit iets voor altijd. Het vergeten kwaad Fafnir, de reusachtige draak, is ontwaakt na grote ruzies in het koninkrijk. De meedogenloze Fafnir is op zoek naar goud en kan die in grote hoeveelheden vinden in het rijk van Nidavellir. Jij bent door de koning gevraagd om de bloeddorstige draak te confronteren en te verslaan. Verzamel je team in de verschillende tavernes en bemachtig de grootste helden van het koninkrijk.



Codenames: Disney
Of je Codenames nu wint of verliest, het ontcijferen van de aanwijzingen is een uitdaging. Voeg de magie van Disney toe aan Codenames en je beleeft een nieuw avontuur!



Tranquility
Spring aan boord van het schip Tranquility en zet koers naar het paradijs! Maar pas op: in een wereld waar de dag makkelijk over gaat in de nacht verlies je het besef van tijd. Tijd die je hard nodig hebt om dat ene prachtige kleine eilandje te vinden om te kunnen wonen.

Op het schip Tranquility proberen jullie samen het enige bewoonbare eiland te vinden. De zee moet volledig gevuld worden met 36 eilandkaarten die vanaf de start tot de finish in de juiste volgorde moeten oplopen. Als het jullie lukt om voor het einde van het spel het bewoonbare eiland te vinden, winnen jullie het spel! Heb je het eiland nog niet gevonden voordat één van jullie geen kaarten meer tot zijn beschikking heeft, dan zijn jullie voor eeuwig gedoemd om op zee te blijven. Om het spel nog wat moeilijker te maken mogen jullie ook niet met elkaar overleggen.



Cubitos
De spelers nemen het tegen elkaar op in de Cube Cup om te bepalen wie de Cubitos Kampioen wordt. Elke speler heeft een loper in de race en een supportteam bestaande uit de dobbelstenen die je werpt. Elke beurt werpt een speler zijn dobbelstenen en gebruikt de resultaten om te racen, nieuwe dobbelstenen te kopen en vaardigheden te gebruiken. Je mag zo vaak opnieuw gooien als je wilt, maar pas op dat je niet te ver gaat en niks krijgt!



Fairy Trails
Het leven in het sprookjesbos is niet makkelijk. Elven en gnomen hebben allebei hun eigen netwerk van verborgen paden. Ze willen niet gestoord worden en kunnen alleen naar hun huizen terugkeren zodra deze beschermd zijn tegen buitenstaanders. Vind jij je weg door het sprookjesbos of raak je verdwaald?In Fairy Trails ben je een elf (roze) of een gnoom (geel). Je speelt kaarten om je netwerk uit te breiden. Zodra je een pad hebt voltooid, mag je een beschermsteen in je eigen spelerskleur plaatsen op je eigen huizen langs dit pad. De speler die als eerste al zijn beschermstenen op het speelbord kan plaatsen, wint het spel.



Mandala Stones
In Mandala Stones beïnvloed je de artiesten door ze slim op het bord te verplaatsen en kleurrijke stenen te verzamelen. Scoor punten en creëer met elkaar een betoverende mandala. Maar vergeet niet: als de mandala klaar is zullen de punten vergeleken worden en wint de speler met de meeste overwinningspunten. De spelers beïnvloeden de mandala, elk op hun eigen manier, waardoor er tijdens elk spel een prachtig kunstwerk wordt gemaakt



Andere spellen die (hoogstwaarschijnlijk) ook in 2021 worden uitgebracht bij White Goblin Games: Paladijnen van het Westelijk Koninkrijk, Endless Winter: Paleoamericans,
Bali: Jungle of Jembrana, Contact: Signals from Outer Space en MicroMacro: Crime City.

Uiteraard is het de verwachting dat we dit jaar nog veel meer klappers van White Goblin Games mogen verwachten. Uiteraard houden we je via BudgetSpelen.nl op de hoogte.



Geplaatst door Linnsane op 08-01-2021 20:55
Aantal keer bekeken: 2720

Reacties

Door Linnsane (672 reacties) op 08-01-2021 21:01
( PM )
Calico!!!
Daarnaast Cubitos en Mandala Stones ook heel benieuwd naar en uiteraard Codenames: Disney Micro-Macro Crime City hoop ik ook meer nieuws over te horen binnenkort
Door Fantasyfreak (1219 reacties) op 08-01-2021 21:01
( PM )
Hier zitten wel een aantal titels tussen waar ik erg benieuwd naar ben. Vooral naar Calico 😁

Quote:
Calico!!!
Had ook niet anders verwacht met je jacht naar kattenspellen 😅
Door ArnovKessel (37 reacties) op 08-01-2021 22:17
( PM )
Calico komt er zeker, Arnak is nog twijfel (ligt aan de prijs) en Codenames Disney om met de kleintjes te doen.
Door Nin (1845 reacties) op 09-01-2021 08:57
( PM )
Mooie lijst. Ik kijk uit naar Arnak, Codenames Disney, Paladijnen van het Westelijk Koninkrijk en MicroMacro. Calico en Pearlbrook zitten al in mijn collectie.
Door Crazymax (146 reacties) op 09-01-2021 10:49
( PM )
Ik zie vooral prachtige voorkanten. Complimenten voor de tekenaars!
Door Skull_kid (2509 reacties) op 09-01-2021 12:19
Rol: Forum Moderator
( PM )
Mooi om te zien dat Kickstarters van vorig jaar opgepakt worden als retailspellen! Calico en Tranquility beide in bezit en dan voelt het toch beter dat je zo'n KS ook echt helpt met op de markt komen!
Door Videostar (483 reacties) op 09-01-2021 12:34
( PM )
Opmerkelijk dat Hansa Teutonica nu door WGG uitgegeven wordt (de eerste editie werd in NL uitgegeven door 999).
Maar dit is zeker een fantastisch spel en het is super dat de twee uitbreidingen, en de promo, er meteen bij gedaan zijn. Hopelijk is de box niet te big want mijn complete setje past gemakkelijk in de basisdoos.
Door Skaiwalker75 (6 reacties) op 10-01-2021 00:09
( PM )
Quote:
Calico komt er zeker, Arnak is nog twijfel (ligt aan de prijs) en Codenames Disney om met de kleintjes te doen.

Bij Crowdfinder.be staat Arnak voor €46,50