Volg ons op Facebook Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Huur Bordspellen in de BordspellenBieb

Wil je een spel spelen, maar heb je geen zin om het hele spel aan te schaffen of heb je een enorm gebrek aan kastruimte? Dan is er nu een oplossing: de Bordspellenbieb!

Huur bordspellen (zijn ze écht leuk, dan kun je sommige aanschaffen via de bieb), laat ze thuisbezorgen en een week lang kun je volop spelen. Daarna kun je met het bijgeleverde retourformulier je spellen weer naar de Bordspellenbieb opsturen. Huur je een spel en wil je toch nog een week langer spelen? Ook dat is mogelijk, want de 2e, 3e en 4e week krijg je 25% korting op de huurprijs.

De collectie is al zeer groot met zeer interessante en populaire spellen, maar de bieb geeft al aan dat er dagelijks spellen worden toegevoegd. Zo huur je bijvoorbeeld Chai of Wingspan voor €12,- per week. Kleinere spellen zijn ook te huren, waaronder bijvoorbeeld Clever, Machi Koro of Railroad Ink voor €4,- per week. Ideaal natuurlijk.

Volg de Bordspellenbieb vooral ook even op Facebook (hier) of neem een kijkje op hun website.

Binnenkort vertellen jullie nog meer over de Bordspellenbieb!Geplaatst door Linnsane op 11-01-2021 10:06
Aantal keer bekeken: 1011

Reacties

Door Skull_kid (1945 reacties) op 11-01-2021 10:36
Rol: Forum Moderator
( PM )
Ik vind het een mooi idee, maar ik snap het gewoon niet. €12 om Wingspan te huren. En dan? Daarna vind je het spel supertof en wil je het kopen, moet je alsnog de volle prijs betalen en heb je dus ca. €65 betaald voor een spel dat €53 kost (de Engelse versie).

Dan kan je beter gewoon het spel kopen, een paar keer proberen en als het niets is, voor €12 minder doorverkopen. Lijkt me dat dat wel lukt en dan heb je 'm waarschijnlijk meer weken gehad.

Of kan je, als je Wingspan koopt, de huurprijs er van aftrekken? Want dan wordt het opeens wel interessant!
Door Linnsane (264 reacties) op 11-01-2021 10:39
( PM )
Quote:
Of kan je, als je Wingspan koopt, de huurprijs er van aftrekken? Want dan wordt het opeens wel interessant!


De huurprijs wordt er dan inderdaad van afgetrokken
"Je krijgt dan de huurprijs als korting op de verkoopprijs. Je hebt als het ware het spel gratis kunnen testen. "
"Nadat de huurperiode voorbij is krijg je (als het spel te koop is) de mogelijkheid om dit spel te kopen. Je betaalt het resterende bedrag en het spel is van jou."
Door CandyShine (946 reacties) op 11-01-2021 11:04
( PM )
Voor die €12 krijg je het spel trouwens bezorgd en ook de retourkosten zitten er al bij. Als je meer weken huurt, wordt het ook goedkoper. Is denk ik ook juist leuk voor beginnende spelers om eens een leuke spelavond te doen of tijdens een weekendje weg bijv. dat je dan meerdere spellen huurt. Ik vind het echt een topinitiatief, eentje waar ik zeker een keer gebruik van ga maken.
Door Skull_kid (1945 reacties) op 11-01-2021 11:04
Rol: Forum Moderator
( PM )
Quote:
[..]


De huurprijs wordt er dan inderdaad van afgetrokken
"Je krijgt dan de huurprijs als korting op de verkoopprijs. Je hebt als het ware het spel gratis kunnen testen. "
"Nadat de huurperiode voorbij is krijg je (als het spel te koop is) de mogelijkheid om dit spel te kopen. Je betaalt het resterende bedrag en het spel is van jou."


Kijk, dat was me niet helemaal duidelijk!

Als je niet de eerste huurder bent, heb je dan natuurlijk wel een tweedehands kopie, maar het is in ieder geval beter dan retourneren en dan ergens anders het spel voor de volle prijs te moeten kopen!
Door Asphyxion (21 reacties) op 11-01-2021 11:30
( PM )
Quote:
Voor die €12 krijg je het spel trouwens bezorgd en ook de retourkosten zitten er al bij. .


Ik moet anders nog 8,- euro verzendkosten afrekenen als ik Wingspan wil huren. Retourkosten zitten er inderdaad al wel bij.
Door CandyShine (946 reacties) op 11-01-2021 11:53
( PM )
Quote:
[..]


Ik moet anders nog 8,- euro verzendkosten afrekenen als ik Wingspan wil huren. Retourkosten zitten er inderdaad al wel bij.


Mmmh dan had ik het toch verkeerd begrepen, ik las in de voorwaarden retourzending zit in de prijs dus ik ging ervan uit dat de normale verzending er ook bij zat, mijn excuses. Als er nog €8 verzending bijkomt en je dus €20 moet betalen, is dat 50% van de aanschafprijs voor 1 week huren...
Door Swizard (112 reacties) op 11-01-2021 13:00
( PM )
Wel beetje gevalletje goedkoop duurkoop. Zelfs als je de huur er van af mag trekken - mis je alle frequente bordspel aanbiedingen want je koopt vervolgens voor de volle mep. Kan je beter post-corona wachten en dan naar je lokale gameshop gaan voor trial(s)
Door Dundoon (27 reacties) op 11-01-2021 14:54
( PM )
ja dit gaat floppen
Door Metroid_Dark_Sky (52 reacties) op 11-01-2021 15:31
( PM )
Leuk Concept, alleen door de verzendkosten maakt het wel duur.

Jammer om te zien dat de koop kosten van een spel duurder zijn voor een 2e hands spel dan nieuw uit de lijst incl. verzend kosten.
Door Liefde_is (10 reacties) op 11-01-2021 15:39
( PM )
Deze site maakt al lang reclame, maar telkens zonder enige info erachter. Ik ben blij te zien dat er nu fysieke contactgegevens staan en een kvk-nummer. Ik zelf ben gelukkig (voor 15 euro per jaar) lid van een bordspelvereniging waar ik gratis spellen kan lenen en heb zodoende geen bordspellenbieb nodig.
Door San Kroepoek (206 reacties) op 11-01-2021 16:20
( PM )
dit is wel een leuk idee!
Door Lucky Jack (135 reacties) op 11-01-2021 18:42
( PM )
Aangezien je tegenwoordig voor alles wat los en vast zit een abonnement kunt afsluiten zal hier ongetwijfeld een markt voor zijn. Die markt zal alleen niet bij de budget spelers te vinden zijn vermoed ik.
Door Fantasyfreak (1114 reacties) op 13-01-2021 20:41
( PM )
Het concept is leuk bedacht, maar ik vind het nogal aan de dure kant. Ik snap dat de verzendkosten €8 zijn aangezien er retourkosten bij inbegrepen zijn. Eerlijke prijs voor het verzenden wat mij betreft. Maar €12 huurkosten is veel. Dat is €20 om Wingspan een week te kunnen spelen er aan denkende dat dit spel nog geen maand geleden voor €30 te koop was. En helemaal als je niet in staat bent het spel direct te kopen. Dan ben je €20 kwijt en moet je later alsnog het hele spel betalen.

Videogames waren vroeger bij de videotheek 5 gulden voor een week huren. Maak daar eventueel €5 van en je hebt al een iets betere prijs voor een weekje een spel proberen. 9x verhuren en je hebt je kosten voor het spel er sowieso al uit.

Even nog verder op de site gekeken. €8 voor bijv. Carcassonne te huren. Dus €16 voor een week. Voor €28 heb je het spel nu nieuw en in het verleden is hij zelfs meerdere keren voor minder dan de huurprijs in de aanbieding geweest. Daarnaast is dit dan weer een spel wat je alleen kunt huren en geen mogelijkheid hebt om het achteraf met korting bij ze te kopen. Moet je het ergens anders kopen en ben je dus op dit moment €44 kwijt als je het eerst wilt testen. Duur grapje.

Ook €8 + verzendkosten voor een kleine uitbreiding van Legenden van Andor is te veel. Maak daar gewoon €2,50 of €3 van. Wel mogelijk tot aanschaf, maar voor een week huren gewoon te duur nu.

Moet zeggen dat het niet een service is waar ik snel gebruik van zou maken. Dan zou ik eigenlijk doen wat Skull_kid hierboven zegt: Nieuw aanschaffen en als het echt niet bevalt met wat verlies verkopen. Goede/gewilde spellen ben je zo kwijt dan. Of even wachten tot de bordspelwinkels weer open zijn, maar daar hebben we nu natuurlijk niet veel aan en ik weet niet hoe die zijn met spellen laten testen Lijkt mij niet dat ze zomaar verpakkingen open maken
Door Buur (331 reacties) op 14-01-2021 09:20
( PM )
Misschien zou een abonnement een oplossing zijn om de prijzen wat te drukken. Weet niet of daar animo voor is...
Door Gravit (78 reacties) op 14-01-2021 09:43
( PM )
Ik denk dat een abo niet veel aan de prijs zal veranderen.
Het duurste component van dit concept zijn de verzendkosten - heen en eventueel terug.
Met een abonnement wordt dit component alleen maar groter, minimaal 4x per maand en de kans op een verkoop (daar haal je denk ik echt de winst uit) is kleiner.
Dit is een geweldig concept voor all-in-1 gebruiksgemak: huren, proberen en klaar.

Kan me voorstellen dat het goed wordt opgezet wordt met aanvullende FAQ per spel, stappen sheet, uitleg filmpjes, aanvullende componenten of speelmat, verzenddozen op maat etc. - het heeft zeker potentie.
Door Buur (331 reacties) op 14-01-2021 10:27
( PM )
Wellicht dat de afname er in dit geval te klein voor is, maar bij bol.com heb je bijvoorbeeld zo'n Select abonnement waardoor je o.a. nooit meer verzendkosten hoeft te betalen. In het geval van Bol kan ik me niet voorstellen dat er mensen zijn die daar in trappen, maar voor een leendienst zoals deze waar nogal wat heen- en weer moet worden verzonden, zou zoiets aantrekkelijk kunnen zijn, denk ik.

Dat alles gezegd hebbende ben ik zelf niet geïnteresseerd. Net als Liefde_is ken ik ook een spellenclub van 15 euro per jaar (het zal dezelfde zijn) met een spellenuitleen, en ach ik heb eigenlijk wel genoeg spellen om te spelen haha!
Door Skull_kid (1945 reacties) op 14-01-2021 10:45
Rol: Forum Moderator
( PM )
Ik denk dat de huurperiode te kort is. Één week is gewoon niet genoeg voor zulke dingen. Het is geen film die je één keer kijkt en dan weer terugbrengt, maar een spel dat je meerdere keren wil proberen, voordat je weet of het leuk is. Weinig mensen hebben echter tijd om in één week een spel meerdere keren te spelen en zijn dan dus aangewezen op meerdere weken huren.

Als nu de eerste huurperiode 3 weken is (voor dezelfde prijs als nu!) en je daarna met een week per keer kan verlengen (eventueel korting om meer weken), wordt het al een stuk interessanter.

Nog steeds niet interessant voor iemand als ik die weet wat ie leuk en interessant vindt, maar wel voor mensen die alleen Monopoly kennen.
Door Yoghurt_Bij (41 reacties) op 14-01-2021 11:05
( PM )
Veelste duur inderdaad, maak of de huurperiode langer (zeg maar 1 maand) of schroef de prijs omlaag. Dit gaat niet werken denk ik
Door Venatoritas (83 reacties) op 15-01-2021 07:54
( PM )
Een spel voor 4 euro huren of voor 14 euro kopen (vos in het bos). Ben benieuwd hoe succesvol dit wordt. Het idee is wel echt heel leuk!

Ik zie wel toegevoegde waarde in wat duurdere games zoals gloomhaven of een scenario voor bijvoorbeeld mansions of madness. Maar deze vind ik niet op de website.