Volg ons op Facebook Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Vier de natuur met Wingspan en Celebrating BirdsWist je dat de ontwerper van Wingspan niet alleen een hooggewaardeerd bordspel wilde wegzetten, maar ook een boodschap wilde uitdragen voor haar voorliefde voor de natuur? De designer van Wingspan: Elizabeth Hargrave is een fan van vogelspotten en de natuur en deze liefde kun je ook terugzien in het spel en de vormgeving. Met Celebrating Birds probeert Elizabeth samen met de originele artiesten Natalia Rojas en Ana Maria Martinez aandacht te creëren voor vogels en activisme. Voor iedereen die na het spelen van Wingspan de verrekijker al heeft afgestoft en zin heeft om de natuur in te trekken komt er een leuke aanvulling op het spel.

Celebrating Birds komt als hardcover boek uit en bevat vele illustraties van de artiesten van het spel. De gids is goed gevuld met 352 pagina’s informatie gebaseerd op de meest recente ornithologische onderzoeken. Hoewel interessant voor natuur en gevogelte liefhebbers kun je de gids ook gebruiken om de ervaring van Wingspan naar de echte wereld te halen. In de gids worden spelelementen toegevoegd, waarbij je punten kunt verdienen door aanwijzingen op te sporen van vogels, nesten, leefgebieden, eieren en voeding. Inderdaad dezelfde dingen die je in het bordspel voorbij ziet komen.

De Engelse variant is beschikbaar vanaf 6 april 2021 met een adviesprijs van €28,99.
Deze uitgave zal voornamelijk de circa 170 Noord-Amerikaanse vogelsoorten uit het basisspel behandelen.

ISBN 9780063045743

Liever binnen blijven, maar wel meer vogelpret
Is de echte natuur toch niet jouw ding, maar leer je wel graag meer over de vogels voor je, probeer dan zeker de applicatie Wingsong eens uit en leer hoe je favoriete vogels klinken.

Trek jij de natuur in met deze gids onder je arm of laat je deze voorbij vliegen?

Geplaatst door Fusirion op 12-01-2021 09:53
Aantal keer bekeken: 864

Reacties

Door Videostar (135 reacties) op 12-01-2021 12:04
( PM )
Leuk, dat ga ik zeker in de gaten houden maar wacht met een eventuele bestelling tot ik een preview gezien heb.

Krijgt het boek tzt Europese en Australische uitbreidingen?
Door Fusirion (18 reacties) op 12-01-2021 12:42
( PM )
@Videostar, als deze eerste variant het goed doet zou dat best wel kunnen natuurlijk, maar daar is nu nog niets over bekend.
Door Geert27 (373 reacties) op 12-01-2021 15:41
( PM )
Dit zou ik een mooi cadeau vinden voor mijn ouders, maar dan wacht ik tot er hopelijk een Europese versie uitkomt.
Door Palam (5 reacties) op 17-01-2021 10:59
( PM )
Mooie app dat Wingsong! Vult precies het gaatje dat we na eerste keer spelen geïdentificeerd hadden. Iemand al de humor van de app-maker ontdekt? Made me smile at least