Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Dystopische Red Rising aangekondigd door Stonemaier


Het begint een trend te worden; Bordspellen gebaseerd op bekende boeken, film en game series. En waarom ook niet? Na het succes van Dune Imperium en een paar aardige Harry Potter spellen lijkt het toch een goede match te kunnen zijn. Stonemaier heeft Red Rising aangekondigd gebaseerd op de gelijknamige boekenserie van auteur Pierce Brown.

Wat ga je doen in Red Rising?
Red Rising gaat hand management, en goed geplaatste combo’s combineren in de strijd naar de meeste punten. Jij representeert een van de veertien huizen en samen met je volgers probeer je de gouden heersers van de troon te stoten. Je hebt vijf kaarten en moet deze zo tactisch mogelijk plaatsen op het bord op unieke locaties, zodat je andere kaarten in bezit krijgt. Door de kaarten en de te activeren locaties slim te combineren kun je grote slagen maken met je score. Het lijkt een simpel gestroomlijnd concept te worden met veel vrijheden voor tactiek en variatie te worden. Red Rising zal naar verwachting in een klein uur te spelen zijn en kan een tot zes spelers bedienen.

Er is nog geen exacte datum bekend, maar pre-orders suggereren rond Maart een release. Speciaal voor de fans komt er ook een Collector’s editie met glimmende kaarten en metalen blokjes. Voor alle details kun je het beste Stonemaier zelf in de gaten houden.

Het dystopische universum van Red Rising
Red Rising is een science fiction serie van Piece Brown begonnen in 2014. Na de succesvolle kolonisatie van Mars is er zevenhonderd jaar later een zeer hiërarchisch kastensysteem gebaseerd op veertien kleuren ontstaan. Van rode arbeiders tot de elite van de superieure goude klasse en alles ertussenin. De Gouden heersers regeren met ijzeren vuist en onderdrukken de rest met hun oppermacht. Onvermijdelijk ontstaat er een machtsspel waar de hoofdpersoon Darrow in betrokken raakt. De serie krijgt goede kritiek en wordt vergeleken met de intriges en menselijke drama’s van Game of Thrones.

De Red Rising serie bevat al vijf boeken, dus er is genoeg stof om uit te putten voor het bordspel. Wordt jij hier enthousiast van en/ of heb je de serie gelezen? let us know!

Geplaatst door Fusirion op 07-02-2021 13:48
Aantal keer bekeken: 1469

Reacties

Door Metroid_Dark_Sky (561 reacties) op 07-02-2021 21:09
( PM )
Ik ben nieuwsgierig, ben nog niet helemaal verkocht.
Maar wat ik tot nu to zie, valt niet perse tegen.

Maar denk niet dat ik gelijk ga bestellen. Ik wacht een paar reviews af na Pendulem.
Door Streetnerd (727 reacties) op 08-02-2021 09:35
( PM )
Quote:
Ik ben nieuwsgierig, ben nog niet helemaal verkocht.
Maar wat ik tot nu to zie, valt niet perse tegen.

Maar denk niet dat ik gelijk ga bestellen. Ik wacht een paar reviews af na Pendulem.

same here.... pendulum ook gelijk op release date gekocht.... spijt.
Door Poit (3 reacties) op 09-02-2021 09:07
( PM )
Groot fan van de boeken en alleen daarom al een direct buy.
Op het moment wordt er via een design diary dagelijks steeds meer prijsgegeven van de game, zowel qua gameplay als design, leuk om te lezen.

Red Rising heeft een systeem als basis wat is gebaseerd op Fantasy Realm. Nooit gespeeld maar het concept staat me aan.

Quote:
Jij representeert een van de veertien huizen en samen met je volgers probeer je de gouden heersers van de troon te stoten.
Deze regel klopt niet helemaal.. Er zijn 14 huizen in de boeken maar er zitten er 6 van in de game. Zover ik het begrijp strijd je tegen elkaar en niet tegen een gevestigde orde van gouden heersers, sterker nog, het lijkt erop dat je eigen huis ook uit exclusief 'golds' kan bestaan.

Leuk dat jullie hier bericht over geven. Ik ben enthousiast