Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Disney Villainous 4e uitbreiding: Despicable Plots

Na een lange stilte komt Ravensburger dan eindelijk met een veelgevraagde nieuwe toevoeging aan de Disney Villainous lijn, genaamd ‘’Despicable Plots’’. Met deze op zichzelf staande uitbreiding kun je met drie spelers als Gaston (Belle en het Beest), Lady Tremaine (Assepoester) of The Horned King (Taran en de Toverketel) aan de slag. Vanzelfsprekend kun je deze ook mixen met de al eerder uitgebrachte varianten en dit brengt het aantal speelbare schurken op maar liefst achttien. Overigens hoeven we niet lang te wachten, want deze nieuwe uitbreiding is al vanaf 28 februari verkrijgbaar bij Target of Amazon. Bij de target variant krijg je zelfs een speciale cover en een bronzen miniatuur voor Gaston.

Een van de pluspunten van Villainous, de abstracte spelers pionnen per Villain.

Vernieuwing of meer van hetzelfde?
Tot dusver is Villainous erin geslaagd te blijven vernieuwen. Zeker de laatste: ‘’Perfectly Wretched’’ uitbreiding met Cruella, Mother Gothel en Pete bracht al veel nieuwe speelwijzen in het spel. De eerste details over ‘’Despicable Plots’’ beloven ook weer unieke concepten met zich mee te brengen. Zo zul je als Gaston obstakels voor Belle’s vertrouwen moeten verwijderen om zo haar hart te veroveren. Met Lady Tremaine probeer je je dochters te trouwen aan een prins in plaats van Assepoester. Van de minder bekende tekenfilm Taran en de Toverketel probeer je als de Horned King een zombieleger te verspreiden over jouw domein.

Fan van Gaston? Lord of the Board heeft vast een strategie video voor je.

Wat kunnen we nog meer van Villainous verwachten
Na het uitbrengen van de eerste Villainous heeft Ravensburger een poll rondgestuurd om te vragen welke schurken het meest gewenst waren. Daarnaast hebben fans ook nog meer polls uitgevoerd, dus er is zeker behoefte naar meer. Opvallend is wel dat Oogie Boogie (Nightmare Before Christmas) hier hoog scoort en de Horned King veel minder. Ook is het moeilijk te geloven dat Disney bijvoorbeeld Toy Story of Frozen zouden overslaan. Is achttien genoeg of gaan we nog meer uitbreidingen zien? Bovendien heeft Marvel ook al een variant, dus is een Star Wars variant niet ondenkbaar.

Heb jij Disney Villainous al in de kast staan en wie is jouw favoriete schurk? Mis je nog iconische karakters uit jouw favoriete Disney?

Geplaatst door Fusirion op 07-02-2021 14:28
Aantal keer bekeken: 2903

Reacties

Door Linnsane (671 reacties) op 07-02-2021 16:48
( PM )
Queen of Hearts uiteraard ?
Door CandyShine (1137 reacties) op 07-02-2021 16:50
( PM )
Jeej Gaston! Cannot wait!
Bij Lady Tremaine wil ik gewoon met Lucifer de kat spelen. Lucifer is de echte villain van die film haha.

Zelf zou ik nog graag Madam Mikmak zien. Dat is een van mijn favo slechteriken.
Door Flapperbol (625 reacties) op 08-02-2021 08:25
Rol: Toevoeg Moderator
( PM )
Dat zijn geen abstracte pionnen Het is vrij duidelijk welke bij welke villain hoort
Door Fusirion (178 reacties) op 08-02-2021 17:44
( PM )
Quote:
Dat zijn geen abstracte pionnen Het is vrij duidelijk welke bij welke villain hoort
@Flapperbol Jaaaa, maar het is wel een abstrahering van iets wat die Villain uniek maakt Het is niet letterlijk een miniatuur, vandaar abstract.
Door Carientje (624 reacties) op 08-02-2021 22:28
( PM )
Quote:
Jeej Gaston! Cannot wait!
Bij Lady Tremaine wil ik gewoon met Lucifer de kat spelen. Lucifer is de echte villain van die film haha.

Zelf zou ik nog graag Madam Mikmak zien. Dat is een van mijn favo slechteriken.

Of zwarte magica!