Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

The Witcher: Old World Bordspel Aangekondigd!

Genoten van The Witcher op Netflix? Helaas is het nog even wachten tot het tweede seizoen op de streamingsdienst verschijnt, maar in de tussentijd hebben we een mooi nieuwtje: een officieel bordspel!

The Witcher: Old World speelt zich af in de wereld van The Witcher. Het bordspel is ontwikkeld in samenwerking met GO ON BOARD en ontworpen door Lukasz Wozniak (bekend van Valhalla en Titans).

Twee tot vijf spelers nemen plaats in een wereld ver voor de tijd van Geralt of Rivia. De spelers nemen een rol aan van professionele monster-doders welke recentelijk hun brute training in een van de Witcher-scholen, School of Wolf, Viper, Cat, Bear of Griffin, hebben voltooid.

Op hun avonturen over het continent, worden de jonge Witchers geconfronteerd met moeilijke keuzes, contracten, en de strijd tegen monsters - en misschien mondt het wel uit in een gevecht met een andere Witcher om de eer van hun school te verdedigen!

The Witcher: Old World zal gecrowdfund worden via Kickstarter welke start in mei 2021. Daarbij heeft de community de kans om invloed te hebben op de inhoud van het spel evenals de verhalen die het bevat. De complete release staat gepland voor April 2022. De intentie tot dusver is om het spel in het Engels en Pools uit te brengen, maar over andere taalversies wordt nog gesproken.

Volg het bordspel hier op Kickstarter.

Geplaatst door Linnsane op 10-02-2021 15:59
Aantal keer bekeken: 1956

Reacties

Door Fusirion (178 reacties) op 10-02-2021 16:27
( PM )
Tof dat het een soort prequel is en de wereld voorop stelt i.p.v. te cashen op de bekende karakters van de games en de netflix show.
Had eigenlijk wel graag gezien dat een Awaken Realms deze poolse glorie zou oppakken, maar hey wellicht gaat dit ook iets moois worden. Ga hem in de gaten houden.
Door CandyShine (1137 reacties) op 10-02-2021 18:15
( PM )
Unpopular opinion: ik ben blij dat een Awaken Realms of Steamforged Games het niet produceren, want dan was het een groot minifest en lokkertjes van ‘amazing innovative storytelling’ geweest zonder oog voor de gameplay. Nee dank je, ik pas.
Dit betekent trouwens niet dat ik nou perse denk dat dit bedrijf het beter gaat doen haha.
Door Fantasyfreak (1219 reacties) op 11-02-2021 11:55
( PM )
Ik ben gek op The Witcher, maar denk dat deze sowieso ook overpriced gaat worden net als vele andere kickstarters Of nouja... misschien klopt de prijs wel, maar ik wil niet meer dan (een paar) honderd euro kwijt zijn voor een spel :') En alles met toffe franchises gaat zo. Net wat Anna al zegt met Steamforged toen met Horizon Zero Dawn. Spel al minimaal 100 Pond, maar wil je het compleet ben je 280 Pond kwijt. Koop je verdomme een console inclusief de game voor :')
Door Mats313 (55 reacties) op 11-02-2021 14:20
( PM )
Ik heb net Bloodborne the board game binnen wat me ongeveer 350 euro heeft gekost... Zombicide komt met een Western setting die me enorm aanspreekt en nu dit... Ik moet serieus gaan oppassen nu! xD
Door Fusirion (178 reacties) op 11-02-2021 14:41
( PM )
@Candyshine, Ik snap wat je zegt hoor, en inderdaad zijn Tainted Grail en Etherfields nogal uit de kluiten gegroeide dozen/ series geworden. @Mats313, Inderdaad Bloodborne haha, dat was even schrikken.

Toch vind ik Steamforged en Awaken Realms wel hele andere uitgevers. Steamforged poept inderdaad wat licenties uit aan de lopende band. (spijt van Darksouls en Horizon, alhoewel DMC wel redelijk uit de reviews komt.) Awaken Realms maakt de mini's altijd cosmetisch en optioneel. De reden dat ik AR graag had gezien is de betrokkenheid met de community en dat zij dark Fantasy Poolse verhaalvertelling echt snappen.