Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Asmodee gaat digitaal en neemt Board Game Arena over

Bordspelgigant Asmodee heeft haar aandeel op de bordspellenmarkt verbreed door de aanschaf van Board Game Arena. Een slimme zet, zeker gezien thuiszit-jaar 2020 een zeer goed jaar was voor het digitale gamingplatform en het aanbod de komende jaren alleen maar verder zal gaan groeien. Om dit in specifieke cijfers uit te drukken: de website heeft meer dan vijf miljoen geregistreerde Board Game Arena-leden, waarbij het aantal "online spelers en communities" in 2020 met 600% is gestegen.

De grootste bordspellentafel ter wereld, Board Game Arena, is in 2010 opgericht. Inmiddels hebben meer dan 260 bordspellen hun gedigitaliseerde vorm op het platform gevonden. Veel spellen maken gebruik van geautomatiseerde gameplay, waaronder de controle van scores.

Asmodee verklaart het volgende: "Board Game Arena zal als een onafhankelijke entiteit zal blijven opereren, en bevestigde dat bordspellen van uitgevers die geen eigendom zijn van Asmodee - een lijst die steeds kleiner wordt - zullen blijven worden gehost en gratis aan gebruikers worden aangeboden. De prijzen voor de betaalde abonnementen van de website, die toegang bieden tot een bibliotheek met premiumgames en extra functies zoals video- en spraakchat voor een maandelijks of jaarlijks bedrag, blijven ongewijzigd."

Meteen werd ook de volgende belofte gedaan: Catan, Pandemic en Ticket To Ride zo snel mogelijk naar Board Game Arena brengen. Skull en Splender zijn als eerste aan de beurt en zijn zeer binnenkort digitaal te spelen. Andere klassieke Asmodee-telgen waaronder 7 Wonders, Carcassonne en Terra Mystica, zijn al langer beschikbaar in Board Game Arena.

Welke Asmodee-spellen zien jullie nog graag op Board Game Arena verschijnen?

Bron: Dicebreaker.com

Geplaatst door Linnsane op 11-02-2021 20:18
Aantal keer bekeken: 1200

Reacties

Door BjornSlimbo (623 reacties) op 11-02-2021 22:48
( PM )
Ik heb er zou mijn twijfels over of deze overname een goede is voor de bordspel fanaten.
Zo'n 15 jaar geleden kon je online ook op verschillende manieren online kolonisten van Catan doen of kaart Catan, tot dat Catan (R) de kleinere sites eraf drukte. En een betaalde saaie versie er doorheen drukte.
Het verlies van volgens mij iets onafhankelijks om spellen te spelen, naar de grootste bordspellen fabrikant ter wereld die gaat bepalen wat er beschikbaar komt.
Door Geert27 (646 reacties) op 11-02-2021 23:58
( PM )
Asmodee gaat vrolijk verder met de hele bordspellen industrie op te slokken
Door CandyShine (1137 reacties) op 12-02-2021 07:20
( PM )
Quote:
Asmodee gaat vrolijk verder met de hele bordspellen industrie op te slokken
Kon het niet laten.


Door Metroid_Dark_Sky (558 reacties) op 12-02-2021 07:59
( PM )
Van mij mogen ze wel stoppen met opslokken.
Beetje onderlinge vrijheid onder uitgevers is juist goed.
Door Buur (748 reacties) op 12-02-2021 10:34
( PM )
Ik weet het niet hoor maar het zal me niks verbazen als ze na 1 jaar alle mooie beloftes overboord gooien. Het draait uiteraard om geld, dus het uitmelken kan beginnen... /ever the optimist...

Ik ben gek op Board Game Arena. Het werkt echt super, ik speel wekelijks meerdere spellen (The Crew, Draftasaurus, Lucky Numbers, Can't Stop of Kingdomino, enz enz). Ideaal nu met die klotecorona, maar ik denk dat ik het na versoepelingen in het bezoekbeleid ook zal blijven gebruiken, maar dan niet meer met een betaalaccount. Het is zo gemakkelijk, vooral met setup en zo. En je leert er nog eens wat nieuws (ben nu Rallyman GT aan het leren).