Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Sleeping Gods en meer van Keep Exploring Games

Gisteren maakte Keep Exploring Games hun plannen voor 2021 openbaar. Misschien ken je deze uitgeverij van titels als Scuba, Tikal, Mississippi Queen en Oude meesters, maar ook voor dit jaar hebben zij weer interessante titels en ambitieuze projecten opgelijnd. Zelfs een felbegeerde Kickstarter titel genaamd Sleeping Gods komt onder hun vlag in het Nederlands uit.

Nederlandse slapende goden wakker maken
In Sleeping Gods van Ryan Laukat ga je op reis met jouw stoomboot ‘’de Manticore’’ in een vreemde wereld anno 1929. Overleef en ontdek samen met jouw bemanning de mysterieuze wateren en eilanden en vind de veertien totems om de goden wakker te maken. Sleeping Gods kan solo gespeeld worden of tot vier spelers samen. Het spel wordt geleverd met een boek dat als wereldkaart functioneert en een boek met maar liefst 172 pagina’s vol keuzes en gevolgen die het verhaal bepalen. Een campagne van Sleeping Gods brengt ongeveer twintig uur speelplezier, maar omdat je keuzes voor unieke situaties zorgen zal het zeer herspeelbaar zijn. Zowel het basisspel als de uitbreiding (Tides of Ruin) zal worden uitgegeven in het Nederlands. De voorlopige planning voor release is nu november met een adviesprijs van €75 voor het basisspel en €35 voor de uitbreiding. Als Sleeping Gods het goed doet zijn een uitgave van andere Ryan Laukat spellen ook niet ondenkbaar te beginnen met de nog uit te komen Now or Never.


Een tweede kans voor Monuments
Monuments heeft het vorig jaar op Kickstarter geprobeerd, maar kwam uit in de meest ongelukkige tijd. Na wat verbeteringen en extra toevoegingen komt deze opnieuw naar Kickstarter. In Monuments ben jij leider van een beschaving en probeer je jouw iconische monument te bouwen en de meeste punten te behalen. Dat doe je door een van tien kaarten te spelen, waarmee je acties kunt uitvoeren of al je kaarten terug te nemen, dus timing is ook belangrijk. Het is een snel civilisatie spel voor twee tot vier spelers en je moet de bijzondere eigenschappen van jouw beschaving zo optimaal mogelijk inzetten. Verder vergaar je grondstoffen, drijf je handel, bouw je infrastructuur, voer je missies uit en kun je oorlog voeren. Monuments krijgt een standaard versie voor €39 en een deluxe variant met solo modus, uitneembare indeling en silkscreen bedrukte houten onderdelen voor €69. Daarnaast komt er ook nog een extra upgrade met realistische onderdelen voor grondstoffen voor €99. Monuments zal op 8 maart op Kickstarter lanceren met een streef release van oktober.


Insignes verzamelen met Camp Pinetop
Dit Amerikaanse spel brengt de scouting op je Nederlandse speeltafel. En zoals het een goede scout betaamd zul je verschillende vaardigheden moeten tonen om de betreffende insignes te verdienen en als eerste naar de begeerde rang van ‘’Badger’’ te groeien. Gaandeweg verzamel je scouts met bepaalde vaardigheden om je rang te verhogen, maar hoe hoger je rang, hoe minder kaarten je mag houden en hoe meer eisen er gesteld worden aan de rang. Camp Pinetop kun je tot vijf spelers spelen, en de solo variant krijgt zelfs een uniek ontworpen campagne van acht scenario’s. Naast het basisspel komen er ook twee uitbreidingen. Een met dieren die meer willekeur toevoegen en een met een wachttoren, waardoor je nog wat meer strategische opties krijgt. Camp Pinetop gaat zo’n €30 kosten en de uitbreidingen €5 per stuk en zal uitkomen rond oktober.


Schotten schuiven met Ice
Van een Nederlands ontwerpduo komt er een nieuw project waarvan de naam nog niet definitief is, maar die we voor nu ‘’Ice’’ noemen. Een behendigheidsspel waarbij je ijsschotsen opzij duwt en probeert de juiste elementen van tafel af te duwen terwijl je andere onderdelen juist probeert met rust te laten. Voor liefhebbers van de muntenschuifmachine op de kermis iets om in de gaten te houden. ‘’Ice’’ is bedoeld voor families, maar ook met vriendengroepen of meer doorgewinterde spelers leuk, omdat je nooit helemaal kan inschatten wat het gevolg van jouw actie zal zijn. ‘’Ice’’ zal speelbaar zijn met twee tot zes spelers en ongeveer €20 gaan kosten en is is gepland voor Kickstarter rond mei en uitgave rond november.


5 Stars uitbreiding verbetert Tour Operator
In Tour Operator probeer jij zo veel mogelijk gasten zo tevreden mogelijk te stemmen. Je moet je vliegmaatschappij en je hotels goed plannen en managen want volle kamers kun je niet verhuren en niemand wil in een vieze kamer slapen. Eenmaal gearriveerd wil de ene gast graag shoppen en de ander ziet liever natuur en jij krijgt punten aan de hand van hoe goed je die behoeftes vervuld. In de uitbreiding ‘’5 Stars’’ worden veel verbeterpunten doorgevoerd en krijgt ook de manier van scoren een verfrissing. Naast deze aanpassingen brengt de uitbreiding meer steden, activiteiten, grondstoffen, werknemers en toeristen, dus kun je rekenen op veel variatie. De Kickstarter voor ‘’Tour Operator: 5 Stars’’ zal waarschijnlijk september lanceren met een geschatte release voor maart volgend jaar.
Het lijkt er op dat Keep Exploring Games inderdaad verder aan het ontdekken is. Wat vind jij van de line-up voor dit jaar van Keep Exploring Games? Heb je al zin om Sleeping Gods in het Nederlands te spelen of loop je warm voor Monuments? Ben jij de ideale reisagent, heb je je roeping als scout gemist of schuif je toch binnenkort een ijzig spel van eigen bodem in je collectie? Hoe dan ook, wij zijn benieuwd naar jullie mening!

Geplaatst door Fusirion op 23-02-2021 22:12
Aantal keer bekeken: 2284

Reacties

Door 7rouble (16 reacties) op 24-02-2021 07:57
( PM )
Heel gaaf dat Sleeping Gods in het Nederlands word uitgebracht! Zeer getwijfeld over de Kickstarter, maar ik ga hem nu zeker kopen.
Door Hedgehog (1323 reacties) op 24-02-2021 09:04
( PM )
Zag Sleeping Gods in veel 2021 lijstjes uit het vorige artikel naar voren komen. Ben wel benieuwd, Kickstarter gemist. De mask-trilogie die Keep Exploring heeft uitgebracht is in ieder geval van goede kwaliteit!

@Fusirion: je afbeeldingen doen het bij mij niet. Krijg een 410 error (deleted?) van Dropbox. Overigens heb ik regelmatig vergelijkbare problemen met afbeeldingen bij andere artikelen die vanaf Facebook linken. Deze URL's worden vaak geblokkeerd, of doen het na een aantal dagen niet meer.
Door San Kroepoek (477 reacties) op 24-02-2021 16:48
( PM )
Quote:
Zag Sleeping Gods in veel 2021 lijstjes uit het vorige artikel naar voren komen. Ben wel benieuwd, Kickstarter gemist. De mask-trilogie die Keep Exploring heeft uitgebracht is in ieder geval van goede kwaliteit!

@Fusirion: je afbeeldingen doen het bij mij niet. Krijg een 410 error (deleted?) van Dropbox. Overigens heb ik regelmatig vergelijkbare problemen met afbeeldingen bij andere artikelen die vanaf Facebook linken. Deze URL's worden vaak geblokkeerd, of doen het na een aantal dagen niet meer.

Heb ook vaak die afbeelding problemen, deze keer doen ze het bij mij wel