Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Verwacht bij White Goblin Games: New York Zoo

Binnenkort kunnen we weer een klapper van Uwe Rosenberg bij White Goblin Games verwachten, namelijk New York Zoo!

Alle flamingo's, kangoeroes, vossen en pinguïns verzamelen, want er dient een dierentuin gevuld te worden. In New York Zoo ontwerp je jouw eigen dierentuin. In het spel creëer je verblijven voor de dieren, breng je nieuwe dieren naar de dierentuin en zorg je voor hun kroost. Het spelverloop is eenvoudig: in je beurt kun je een nieuw verblijf in je dierentuin bouwen of nieuwe dieren in je dierentuin plaatsen om je verblijven te vullen. Je zult slimme keuzes moeten maken om je dierentuin zo snel mogelijk compleet te hebben.

New York Zoo is een puzzelspel van Uwe Rosenberg voor 1 tot 5 spelers. Probeer tijdens het bouwen van je dierentuin een goede balans tussen de dieren en de verblijven te vinden
en maak handig gebruik van de attracties. De speler die als eerste de dierentuin volledig heeft gevuld, wint het spel!

Geplaatst door Linnsane op 15-03-2021 15:58
Aantal keer bekeken: 1276

Reacties

Door Fantasyfreak (1219 reacties) op 15-03-2021 17:01
( PM )
Het spel ziet er op het eerste gezicht leuk uit, maar bij de naam Uwe Rosenberg ben ik bang dat het weer in de categorie "Het zoveelste Uwe Rosenberg spel met tegeltjes in aparte vormen" gaat vallen...

Ik ga er maar eens wat video's van zoeken
Door Geert27 (646 reacties) op 15-03-2021 18:45
( PM )
Ik had het ook op mijn wensenlijst staan, en heb de koop uitgesteld precies om de reden die jij ook al noemt. Het mag wel een keer klaar zijn met de polyomino spellen hoor.
Door Dutchyoda (258 reacties) op 16-03-2021 10:03
( PM )
Ik heb deze al een paar keer mogen spelen en ik heb me er prima mee vermaakt.
Het is niet puur polyonimo, dus dat scheelt misschien iets.
Door Nin (1845 reacties) op 16-03-2021 10:18
( PM )
Ik wil deze zeker eens spelen. In mijn collectie zitten al aardig wat polyomino spellen, dus ik ben benieuwd of dit spel mijn kan overtuigen.

PS. De link in het artikel verwijst naar de EN versie. Mooier als deze naar de Nederlandse versie van WGG verwijst.
Door Fawful (885 reacties) op 16-03-2021 11:27
( PM )
Het is zeker geen slecht spel, maar persoonlijk vind ik berenpark leuker in hetzelfde genre. Het voornaamste wat ik irritant vind is dat de tegels slecht te onderscheiden zijn op kleur bij het opzetten. Het zijn marginaal verschillende kleuren groen terwijl ze daar ook wat leuks hadden kunnen doen met andere kleuren of symbolen.

Door het vele broeden is het ook een beetje fiddly omdat je bord grotendeels vol kan staan met meeples. Het race element vond ik dan wel weer geslaagd. Is weer eens wat anders dan alleen punten verzamelen.
Door Geert27 (646 reacties) op 16-03-2021 15:21
( PM )
Ik vind de Spellenloods pre-order prijs dan wel weer keurig, en sowieso is de NL versie goedkoper dan de Engelse versie nu. Dus ik heb hem toch maar besteld, oeps
Door Fantasyfreak (1219 reacties) op 16-03-2021 15:57
( PM )
Ondertussen video's gezien en het ziet er wel grappig uit. Twijfel is nog wel een beetje aanwezig omdat ik ook Berenpark met uitbreiding heb, maar dit speelt wel wat anders.

Quote:
Het voornaamste wat ik irritant vind is dat de tegels slecht te onderscheiden zijn op kleur bij het opzetten. Het zijn marginaal verschillende kleuren groen terwijl ze daar ook wat leuks hadden kunnen doen met andere kleuren of symbolen.

Oei... Dat is voor mij als gedeeltelijk kleurenblinde dan wel een heel erg groot minpunt. :')