Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Awaken Realms Lite komt met Platformer & Gaijin


We kennen Awaken Realms als Poolse bordspel ontwikkelaar van monster projecten met veel mini’s en complexe verhalende avonturen zoals Nemesis, Tainted Grail en Etherfields, maar de Poolse studio heeft ook een klein broertje/ zusje in de Awaken Realms Lite tak. Deze studio maakt lichtere games, soms als spin-off op de grote jongens, maar vaak iets experimenteels. Bijvoorbeeld Siegestorm een duelerend kaartspel, Flick of Faith waarbij de goden chips schieten en recent nog Knockdown waarbij zij hun eigen IP’s een beetje koddig presenteerden in een licht arena spelletje. Nu ook broeien er weer twee campagnes die de moeite zijn om te delen.

Herleef 2D nostalgie met Platformer
Mocht je vroeger loderunner gespeeld hebben of de oude donkey kong zal het concept je bekend voorkomen. In Platformer ligt de nadruk op een simpele 2D-achtige spelwereld met een zwaartekracht principe. De wereld bouwt zich verticaal op en je moet met ladders klimmen en monsters en vallen trotseren. Jij moet zoveel mogelijk goud en diamanten verzamelen en als eerste boven geraken, waar een eindbaas jouw overwinning in de weg staat. Je kunt ook vijanden of elkaar van randjes duwen en dit beloofd dus een chaotisch en hilarisch geheel te worden. De vormgeving doet een beetje denken aan krosmaster arena met chibi poppetjes en vijanden.

Meer details en updates vind je op de Platformer Gamefound project pagina


Waan je in een post-apocalyptisch Japan in Cyberpunk setting met Gaijin
Gaijin is al een tijdje in de maak en beloofd het meest ‘’zware’’ Lite spel te gaan worden tot nog toe. In Gaijin spelen spelers een avontuur in een Cyberpunk Yakuza setting. Sluit je bijvoorbeeld aan bij bepaalde bendes die op technologische voorsprong gericht zijn of juist op bruut geweld. Verder is het spel nog in ontwikkeling, maar men verwacht Q3 met de campagne live te gaan. Het is erg gaaf om te zien wat men met traditionele architectuur van Japan doet om de vormgeving van Gaijin authentiek te maken in een futuristisch Japan.

Meer details en updates vind je op de Gaijin Gamefound project pagina en op de Gaijin Facebook group.


Wat vind je van deze ‘’Lite’’ concepten? Kun je niet wachten om je vrienden van een ladder in monsters te duwen of zie jij jezelf wel rondlopen in een futuristisch Japan?

Geplaatst door Fusirion op 10-06-2021 11:28
Aantal keer bekeken: 232

Reacties


Er is nog niet gereageerd.