Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Maker King of Tokyo komt met nieuwe bloedstollende titel

Richard Garfield, de maker van onder andere Magic: The Gathering en King of Tokyo komt in september via Renegade Games Studios met het bordspel The Hunger dat spelers in vampiers verandert.In The Hunger, strijden spelers tegen elkaar als rivaliserende bloedzuigers die opereren in hetzelfde onfortuinlijke stadje. Naast de nachtelijke honger stillen, staat ook het vinden van nieuwe vampier uitverkorenen op het programma. De nachtbrakers moeten wel voorzichtig zijn, zorg er dus voor dat je al je bloedstollende activiteiten voor de dageraad voltooid hebt en teruggekeerd bent in je kist.

The Hunger is een deckbuilder voor 2 tot 6 spelers waarin je betere kaarten in je deck probeert te krijgen zodat je de lekkerste mensen kunt vangen en daarmee de overwinning. Al die kaarten in je deck zorgen er wel voor dat je langzamer wordt en als je niet oplet de eerste zonnestraaltjes jou raken voordat je weer terug bent gekropen in je vampierenkasteel.The Hunger geeft spelers de keuze uit zes verschillende vampieren die allemaal hun eigen unieke krachten hebben. In het stadje kun je naar verschillende locaties gaan die allemaal hun voor- en nadelen hebben.

Renegade Games Studios, onder andere bekend van Clank! zal The Hunger uit gaan geven in september voor een verwachte prijs van €45

Geplaatst door CandyShine op 10-06-2021 12:09
Aantal keer bekeken: 928

Reacties

Door Metroid_Dark_Sky (270 reacties) op 10-06-2021 14:20
( PM )
Kijk hier nu al naar uit.
Maar hoop dat er ook een NL versie komt. In mijn groep zijn er meerdere die Engels lastig vinden en dan komen spellen minder vaak op tafel.

Denk dat deze voor mij ook Clank! gaat vervangen in de kast.
Mede omdat deze tot 6 spelers gaat.

(Heb de week ook mijn engelse versie van KoT vervangen voor de NL versie. Het spel is een van mijn favorieten, maar kwam te weinig op tafel).
Door Buur (683 reacties) op 11-06-2021 12:50
( PM )
<== Mijn avatar-plaatje komt uit King of Tokyo, maar terwijl dat spel een van mijn favorieten is, ben ik persoonlijk van mening dat dit een uitblinker is in het repertoire van Richard Garfield. Ik hoor niet echt bij de miljoenen fans van Magic The Gathering, in tegendeel, en toen ik enthousiast naar Bunny Kingdom ging kijken, kwam ik na een testpotje toch snel tot de conclusie dat ook dit weer niet mijn ding was. De Grote Dalmuti was ook zwaar irritant, met dat van plaats verwisselen tijdens het spel, haha, maar daarvoor is het dan ook een party game.

Oja wacht Robo Rally is cool maar maak je speelbord niet te groot want dan duurt het uren!!!

Maar goed dat gezegd hebbende ben ik dus niet gelijk geïnteresseerd als de KoT-bedenker met een nieuw spel komt... Eerst zien (en spelen), dan oordelen...
Door Sanderanders (43 reacties) op 14-06-2021 10:51
( PM )
Maker King of Tokio, zou hem toch neerzetten als maker Magic the Gathering.
Door Skull_kid (2407 reacties) op 14-06-2021 11:24
Rol: Forum Moderator
( PM )
Ik wist niet dat hij voor Magic: the Gathering verantwoordelijk was. Flink divers portfolio heeft ie haha!
Door CandyShine (1118 reacties) op 14-06-2021 15:04
( PM )
Quote:
Maker King of Tokio, zou hem toch neerzetten als maker Magic the Gathering.

Ja ach, sometimes you have to change it up a little
Dan de meer journalistische onderbouwing: Daarnaast vond ik dit een meer interessante titel voor de King of Tokyo spelers, aangezien het een midweight bordspel lijkt te worden met een vampierthema. Dat vond ik nou niet direct wat voor de magic spelers dus wat misleidend als ik 'van de maker van Magic' zou zeggen. Bij bijv Keyforge zou ik wel Magic hebben gezegd gezien dat ook een customizable/tournament kaartspel is.
Door CandyShine (1118 reacties) op 14-06-2021 15:06
( PM )
Quote:
Ik wist niet dat hij voor Magic: the Gathering verantwoordelijk was. Flink divers portfolio heeft ie haha!

Ja joh deze beste man heeft echt een diverse portfolio, duidelijk een speldesigner in hart en nieren!
Van kleine kaartspelletjes (grote dalmuti) tot magic en bordspellen als Bunny Kingdom/King of Tokyo. Fascinerend.