Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

BudgetSpelen Speelt Black Stories Recap: Arme Oma

Onlangs hebben jullie op het BudgetSpelen-forum mee kunnen doen aan een online versie van Black Stories. Of eigenlijk twee spellen, hoewel de eerste snel geraden was, hadden jullie met de tweede versie toch iets meer moeite. Het was zo'n daverend succes dat we zeer binnenkort een nieuw "spel" starten. Toch wilden wij nog even de "Verdwenen Oma" in het zonnetje zetten. De vragen die jullie stelden waren zo nu en dan zo fantastisch dat de BudgetSpelen-crew het regelmatig op een lachen hebben gezet en jullie onderling ongetwijfeld ook.



Nic00011:
"Werd ze verkocht als slavin aan een Iraanse tapijtenhandelaar omdat ze te veel aan het zagen was?"

"Voorbijkomende zigeuners zagen het tapijt liggen voor in hun caravan?
Toevallig bleken het ook kannibalen te zijn en stond er 's avonds oma met pruimen op het menu?"


Palam heeft een zeer creatief brein in ieder geval:
"Of wellicht kreeg de buurman die driehoogachter bij oma woont, en een parttime job als fakir in de Efteling heeft, een afgedankt tapijtje in de smiezen en is die ermee naar Verwegistan gevlogen?"

"Of!...of..of..of....De familie had oma met tapijt even achter op het terras gelegd, want het was lunchtijd dus 'eerst ff eten en dan oma lozen'. Maar ze hadden niet door dat het terras een flink afschot had en het tapijt begon af te rollen. Oma is vervolgens doorgerold, zo het meer in waaraan het terras lag. Maar waarom is oma voor altijd verdwenen? Twee opties: dit alles speelde zich af in midden-amerika, dus de piranhas hebben een free lunch gehad, òf...of..of...oma had een ouderwetse stalen beenprothese, direct onder de heup, waardoor ze meteen afzonk naar de bodem van het meer?"

"...of was het zo'n extreem-hoogpolig tapijt, en is oma simpelweg zoek geraakt tussen de lange polen?"


Hedgehog:
"Lag het tapijt in de frunk van een Tesla Roadster, die vervolgens de ruimte in is geschoten?"

Egg Citizen:
"1. Was oma dood gegaan door een hartaanval
2. Zo niet, dan Was oma door een andere natuurlijke oorzaak dood gegaan?
3. Zo niet, dan moeten het aliens geweest zijn met een hardhandige probe. (Dat is danuiteraard de conclusie)"


Apocalypse heeft ook de nodige talenten op het gebied van creativiteit:
"Was het tapijt meegenomen door de wasserette en hebben ze zo veel bleek gebruikt om het tapijt te reinigen dat er niks meer over is gebleven van oma behalve een extreem wit kunstgebit?"

"Wilde ze throw throw burrito spelen, maar omdat ze goedkope Chinese namaak versie van het spel gekocht hadden zaten er geen burrito's bij. Dus besloten ze van het tapijt een burrito te maken.

Echter hadden ze niet door dat oma in haar bloemetjes jurk met haar rollator was blijven haken achter de salontafel en doordoor gevallen op het tapijt.
Op het tapijt met een bloemetjespatroon had oma een perfecte schutkleur met haar bloemetjes jurk.

Die dag was het ook nog eens 30 graden en stond de balkondeur open voor een beetje verkoeling. Per ongeluk gooide iemand de "burrito" met oma erin door de balkondeur naar buiten en daardoor belande deze in de sloot. En van oma is daarna geen spoor meer vernomen ..."

"Was de achternaam van oma Lecter? Zo ja heeft haar zoon Hannibal haar opgegeten met daarbij een goed glas chianti?"


MaryAnn was het spoor compleet bijster, maar deed later gelukkig toch weer goed mee:
"Oh holy crap, is oma met tapijt verdwenen in een tornado?
Dan hoef je ook niet in te breken, want dan is gewoon een deel van het huis verdwenen.
Ook al is dit niet het antwoord, hier blijf ik achter staan, dit is het gewoon!"


We sluiten nog even af met een quote van Hedgehog:
"Ik vind dit spel in het echt niet leuk (understatement), maar werkt goed zo op een forum!"

Vooral de Fakir uit de Efteling en Throw Throw Buritto waren toch wel zeer legendarisch. Binnenkort dus meer, laten we hopen dat er weer net zulke creatieve hersenspinsels uit komen als bij oma. Bedankt allemaal voor dit plezier en tot snel bij de volgende BudgetSpelen speelt Black Stories. We hebben de case al uitgezocht en binnenkort verschijnt hij online, warm die creatieve geesten maar vast op!

Geplaatst door Linnsane op 07-07-2021 21:28
Aantal keer bekeken: 2130

Reacties

Door MaryAnn (214 reacties) op 08-07-2021 21:45
( PM )
Ik heb zin in de volgende
Door Hedgehog (1323 reacties) op 09-07-2021 09:51
( PM )
Ik vond weerwolven vroeger op IRC (soort chat kanalen) ook fantastisch om te spelen, maar in het echt komt het vaak niet goed tot z'n recht.

Black Stories heb ik een aantal keer in een café gespeeld met collega's, maar in de regel haakten mensen snel af als iets vergezocht bleek. Vind de tekst vaak misleidend, waardoor de spelleider eigenlijk altijd wel moet bijsturen en de hints al snel op tafel komen (of een opdracht gewoon direct wordt overgeslagen, omdat de spelleider het niets vindt). De tekst stuurt de gedachtegang vaak richting een gebeurtenis waarop het verhaal helemaal niet gericht is, of geen uitsluitsel over geeft. Misschien in de vertaling wat mis gegaan, of gewoon niet goed geschreven.

Bij deze opdracht kan je achteraf ook zeggen, dat ze enkel voor haar familie 'verdwenen' is en dat 'voor altijd' wel erg stellig is, omdat het verhaal dat niet dekt. De focus lag in het begin voor veel mensen op dit deel. De hint van Linnsane zette ons weer op het goede pad, maar was bij een goede tekst op de kaart misschien niet nodig geweest.

Maar goed, lang verhaal kort; ik vind het een waardeloos spel, zal niet in mijn collectie terecht komen. Toch vermaak ik mij prima om ditzelfde spel hier op het forum te spelen, dus ik kijk uit naar de volgende opdracht! ?
Door Twisted-D (923 reacties) op 09-07-2021 15:55
( PM )
Ik ben wel het wel Hedgehog eens. Ik bemerk met dit spel dat de situatiebeschrijving niet (altijd) strookt met de uiteindelijk oplossing. En dat tempert dan direct mijn motivatie om er aan mee te doen.
Door TammiLion (147 reacties) op 10-07-2021 11:55
( PM )
Same. Vond iig bij de eerste die we speelde dat het grammaticaal niet klopte waardoor ik zelf nooit op het antwoord zou zijn gekomen. Daarna was ik niet meer gemotiveerd het te spelen XD
Door Skull_kid (2507 reacties) op 12-07-2021 10:21
Rol: Forum Moderator
( PM )
Maar, wat was nou de oplossing?!

Ik zou het spel nooit spelen met echte boardgamers, maar het is perfect voor bij het kampvuur ofzo. We spelen zo al jaren "kwispels" in onze familie, wat eigenlijk precies dit spel is, maar dan zonder kaarten die het verhaal vertellen
Door Hedgehog (1323 reacties) op 13-07-2021 09:17
( PM )
Quote:
Maar, wat was nou de oplossing?!

Oma was op natuurlijke wijze gestorven tijdens een vakantie in het buitenland. De familie wilde haar in eigen land begraven en daarom in een tapijt gerold en met de auto meegenomen. Onderweg is dat tapijt gestolen.

Kan zijn dat ik wat details mis, heb het topic niet geraadpleegd.
Door Skull_kid (2507 reacties) op 13-07-2021 12:47
Rol: Forum Moderator
( PM )
Quote:
[..]


Oma was op natuurlijke wijze gestorven tijdens een vakantie in het buitenland. De familie wilde haar in eigen land begraven en daarom in een tapijt gerold en met de auto meegenomen. Onderweg is dat tapijt gestolen.

Kan zijn dat ik wat details mis, heb het topic niet geraadpleegd.

Lol wtf