Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Pandasaurus kondigt Machi Koro 2 aan!

Machi Koro is een enorm populair dobbel / kaartspel. Veel spellenspelers zijn al bekend met het bouwen van jouw eigen stad vol radiotorens, pretparken, kaasfabrieken en noem maar op. Op dit razend populaire spel komt een vervolg in de vorm van Machi Koro 2!

Machi Koro 2 neemt de originele regels en voegt hier nieuwe regels aan toe voor verdiepende gameplay en variatie, zodat zelfs de meest ervaren Machi Koro-spelers nieuwe strategieën moeten gaan bedenken!

Er zijn twee grote veranderingen ten opzichte van het originele ontwerp, afgezien van alle nieuwe kaarten: de beschikbare kaarten zijn random waardoor ieder spel anders is.

Gebouwen zijn verdeeld in drie decks (1-6, 7-12 en oriëntatiepunten), maar slechts vijf kaarttypen van elk deck worden tegelijkertijd onthuld. Je kunt niet meer op je favoriete bosstrategie vertrouwen! Daarnaast zullen spelers de drie eerste bouwrondes voltooien waarin ze munten uitgeven om de eerste gebouwen in hun kleine steden te kiezen. Oriëntatiepunten werken ook anders, omdat ze elk unieke effecten hebben en in elke volgorde kunnen worden gebouwd, maar elke bezienswaardigheid die je bouwt wordt steeds duurder.

De release-datum voor de Engelse versie van Machi Koro 2 staat op 6 oktober, ongetwijfeld gaan we later ook een Nederlandse versie krijgen.

Geplaatst door Linnsane op 10-07-2021 18:34
Aantal keer bekeken: 807

Reacties

Door Videostar (217 reacties) op 10-07-2021 23:41
( PM )
MK2 is top!
Ik heb de Japanse editie gespeeld en het is zoveel leuker en afwisselender dan MK1.
Hoe zeker is het dat er een NL editie uitkomt? Want dan wacht ik daar op.
Door Remedy (18 reacties) op 13-07-2021 07:48
( PM )
Ik ben erg benieuwd naar dit nieuwe spel. De huidige versie is enerzijds leuk, omdat je op simpele wijze iets opbouwd met een beetje strategie en pesten. Anderzijds verveelt het spel snel, omdat iedere game op elkaar lijkt en je snel dezelfde keuzes maakt. Ik denk dat het random element in deel 2 veel goed maakt.
Door TimVerfbom (44 reacties) op 13-07-2021 19:40
( PM )
Ik zit even te denken, maar is deze nieuwe manier van spelen
Quote:
Gebouwen zijn verdeeld in drie decks (1-6, 7-12 en oriëntatiepunten), maar slechts vijf kaarttypen van elk deck worden tegelijkertijd onthuld.
niet ook redelijk eenvoudig met de oude kaarten van Machi Koro te spelen?
Door Videostar (217 reacties) op 13-07-2021 20:50
( PM )
Nee ze zijn echt anders. Zie het als een doorontwikkelde versie van het oude Machi Koro.
Door Hedgehog (841 reacties) op 14-07-2021 09:22
( PM )
Quote:
Ik zit even te denken, maar is deze nieuwe manier van spelen [..]
niet ook redelijk eenvoudig met de oude kaarten van Machi Koro te spelen?
Ik zat daar ook aan te denken, maar dat werkt niet lekker met bepaalde kaarten die van elkaar afhankelijk zijn.

Al is het misschien niet eens zo'n gek idee om voor de start al wat kaarten te laten kopen. Is het spel wat vlotter en heeft vroeg geluk met de dobbelstenen misschien minder effect.

Merk nu toch wel dat ik vaak voor dezelfde tactiek ga met wat ik wanneer koop. Soort succesformule die je niet meer wijzigt. Dus de aanpassingen in deze versie klinken mij als muziek in de oren.
Door Swizard (175 reacties) op 14-07-2021 11:15
( PM )
Ben heel erg benieuwd naar hoe deze speelt! Ik vond het origineel heel leuk, zolang je de expansions maar achterwege laat die maakte het te lang en omslachtig voor het type spel.