Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Bordspellen met een Efteling-tintje

Klassieke bordspellen met een Efteling-tintje. De Efteling brengt drie nieuwe spellen op de markt in samenwerking met Jumbo. Het gaat hier om oude vertrouwde bordspellen, Mens Erger Je Niet, Ganzenbord en Stratego Junior, met een Efteling tintje.

Ga voor een spannend potje Mens Erger je Niet! - Sprookjesboom of probeer de draak te verslaan in Stratego Junior Joris en de Draak! Het gaat er echt wild aan toe in het Piraña Wildwaterspel; een ganzenbord gebaseerd op de populaire attractie.

De spellen zijn nu te koop.Bron: Efteling

Geplaatst door Linnsane op 14-07-2021 10:26
Aantal keer bekeken: 689

Reacties

Door Hedgehog (841 reacties) op 14-07-2021 10:33
( PM )
Nu de attractie weg gaat, zie ik wel een Monsieur Cannibale bordspel voor me. Waarin je een Franse entomoloog/lepidopteroloog bent die in een harem terecht komt van een Afrikaans (kannibalistisch) stamhoofd, maar door je 'activiteiten' in de harem moet je dan zoveel afvallen, dat je te mager blijft om opgegeten te worden 😜

Nu blijft dit natuurlijk de hele dag in mijn hoofd zitten 😂
http://www.youtube.com/watch?v=ooXoYe9SUJQ&ab_channel=MrBeuLars
Door Skull_kid (2245 reacties) op 14-07-2021 10:48
Rol: Forum Moderator
( PM )
Het feit dat ze voor re-themes van Mens Erger Je Niet!, Ganzenborden en Stratego zijn gegaan spreekt wel boekdelen... Waarom kunnen ze nou niet een keer wat origineels bedenken? Zo moeilijk is het toch niet om een simpel spelletje te maken? Ik verwacht geen Gloomhaven: Efteling Edition ofzo, maar een kleine Roll&Write bijvoorbeeld, waar je je eigen Efteling moet bouwen, lijkt me niet heel lastig om te maken.
Door Videostar (217 reacties) op 14-07-2021 11:08
( PM )
Voor kleine kinderen is Ganzenbord zo verkeerd nog niet, als er een paar regeltjes aangepast worden (heb nog steeds trauma’s van de put, waar ik nooit, maar dan ook echt nooit uit wist te komen).
Een roll&write is wel zoveel leuker voor de papa’s en mama’s, en andere volwassen Efteling fans.
Door Fusirion (81 reacties) op 14-07-2021 12:21
( PM )
Ik snap wel wat Skull-Kid bedoeld. Het is net als de Jumbo die niet verder komt dan lokale Monopolie, helaas is dat toch voor de massa nog wat bordspellen zijn. We can only hope dat ze ooit verder komen dan de standaard roll & move en kwartet.
Door Liefde_is (37 reacties) op 14-07-2021 17:31
( PM )
Quote:
Het feit dat ze voor re-themes van Mens Erger Je Niet!, Ganzenborden en Stratego zijn gegaan spreekt wel boekdelen... Waarom kunnen ze nou niet een keer wat origineels bedenken?

Er zijn in het verleden door Identity games wel originelere efteling spellen uitgebracht. Mooi qua thematisering en miniatuurtjes, maar de gameplay is ook dan te weinig aanlokkelijk voor veelspelers.

Aangezien de meeste van die spellen gekocht worden als souvenir is gelijkenis op een bestaand spel een groot pluspunt, want het zijn de (mogelijk niet veelspelende) ouders die de spelregels moeten lezen en met een bestaand spel in het achterhoofd zal het spel ook daadwerkelijk gespeeld worden. Ik denk dat veel Raveleijn en Joris en de Draak spellen nog steeds ongespeeld in kasten liggen.

Neemt niet weg dat als er een echt goed spel uit zou komen met het thema efteling ik het meteen zou kopen. Nu geniet ik maar van mijn magische boek vol spellen (simpele traditionele spellen maar mooi uitgevoerd en makkelijk mee te nemen).
Door Skull_kid (2245 reacties) op 15-07-2021 10:34
Rol: Forum Moderator
( PM )
Nu heb ik zin om een Roll&Write te maken en te verkopen aan de Efteling