Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Geronimo's Wazabi: een dobbelspel met pit!

Het Curriculum vitae van Geronimo Games wordt steeds groter en dat is maar goed ook, want ze hebben al een aantal mooie releases op de markt weten te brengen. Denk aan Red Outpost, Maracaibo, It's a Wonderful World en Trek12. 

Nieuwste release is Wazabi! Een dobbelspel waarin je je dobbelstenen flink kunt laten rollen en het doel is ze als eerste allemaal kwijt te raken.

Klinkt eenvoudig, maar dat is het zeker niet! 

Probeer als eerste al je dobbelstenen kwijt te raken (bij je medespelers). In Wazabi probeer je als eerste al je dobbelstenen kwijt te raken. Maar hoe minder dobbelstenen je hebt, hoe moeilijker dat wordt. Naast dobbelstenen maakt Wazabi ook gebruik van
actiekaarten met pestelementen die de machtsverhoudingen steeds sterk wijzigen. Een simpel, leuk en verslavend spel. 

Wazabi is een spel voor 2 tot 6 spelers vanaf 8 jaar en speelt in zo’n 20 minuten. Dit is een luchtig dobbelspel met zeer eenvoudige spelregels, waarbij je zo snel mogelijk al je dobbelstenen probeert weg te spelen naar je medespelers of de doos. Dat wordt echter moeilijker naarmate je zelf minder dobbelstenen hebt. Koppel dit originele mechanisme met pestkaarten die het aantal dobbelstenen en kaarten in de hand van een speler plots sterk kunnen beïnvloeden en je kent het verslavende recept van Wazabi. Wazabi werd ontworpen door Ghuilem Debricon. 

In Wazabi start iedere speler het spel met 4 dobbelstenen en 3 actiekaarten. Om beurten rollen de spelers hun dobbelstenen en bekijken ze het resultaat van hun worp. Dobbelstenen die het kaartsymbool tonen, laten je een actiekaart trekken. Zie je een dobbelsteensymbool, dan mag je deze dobbelsteen geven aan een andere speler. Heb je genoeg “Wazabi”-symbolen gerold om een actiekaart uit je hand te activeren, dan mag je dit doen. Sommige actiekaarten laten je dobbelstenen kwijtraken doordat je ze mag terugleggen in de doos. Andere kaarten hebben pestelementen die een onfortuinlijke medespeler naar keuze moet ondergaan (vb. verplicht enkele handkaarten afleggen). Wanneer een speler geen dobbelstenen meer heeft, wint deze meteen het spel.

WAZABI NL

Geplaatst door Linnsane op 16-09-2021 18:44
Aantal keer bekeken: 592

Reacties


Er is nog niet gereageerd.