Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

SPIEL 2021: 5 uitbreidingen om naar uit te kijken

Al die glimmende nieuwe spellen op SPIEL zijn geweldig, maar er gaat weinig boven een doos vol extra spullen voor een favoriet spel. Wij hebben de meest veelbelovende uitbreidingen die is Essen te koop zijn voor je op een rijtje gezet.

Lost Ruins of Arnak: Expedition Leaders
Je zou kunnen zeggen dat het materiaal van deze uitbreiding eigenlijk gewoon in het basisspel had moeten zitten, maar daar gaan we niet over zeuren. Expedition Leaders voegt speciale spelerskrachten toe aan de hit Lost Ruins of Arnak, waardoor spelers het beste kunnen maken van verschillende strategieën. Ook zitten er meer kaarten en een nieuw ontdekkingsspoor bij voor extra variatie.

 

Destinies: Sea of Sand
Het basisspel Destinies, waarin je op ontdekkingstocht gaat door een rijk vol gevaar en magie, had vijf scenario’s, waar je met een beetje enthousiasme zo doorheen was. Deze uitbreiding biedt er drie meer, die samen een complete campagne vormen. Hierin zijn nieuwe avonturen te beleven waarin je je medespelers probeert af te troeven door jouw doelen als eerste te bereiken. Deze keer spelen ze zich af in de verraderlijke woestijn van Noord-Afrika.

 

Maracaibo: The Uprising
Niet iedereen was te spreken over het nogal ongenuanceerde koloniale thema van Maracaibo, dat verder een uitdagend en rijk gelaagd strategisch spel is waar fans van het werk van Alexander Pfister heel gelukkig van werden. De uitbreiding brengt een twist die de boel op z’n kop zet: nieuwe scenario’s en modules geven je de mogelijkheid om te spelen als de oorspronkelijke bewoners van het Caraïbisch gebied, die de kolonisten een koekje van eigen deeg geven. Ook zijn er variabele spelerskrachten aan toegevoegd. Op SPIEL is vooralsnog alleen de Duitse versie te koop, maar de Engelse en Nederlandse zijn onderweg.

 

Viral: The Hive
In Viral speel je landjepik op bekend terrein: het menselijk lichaam. Als een besmettelijk virus probeer je zoveel mogelijk organen te bezetten en slim te muteren, zodat je niet te makkelijk door de doktoren uit de bloedstroom gespoeld wordt. Deze uitbreiding voegt nieuwe virussen toe om mee te spelen, die ieder hun eigen sterke punten hebben en meer variatie toevoegen aan het lollige originele spel.

 

Bonfire: Trees & Creatures
Stefan Feld gaf zijn fans vorig jaar weer een stevige nieuwe uitdaging met zijn spel Bonfire, dat zelfs nog een stukje dieper gaat met deze uitbreiding. In de doos zitten drie modules om mee te variëren. De toevoeging van bomen geeft extra scoredoelen, nieuwe boswezens zorgen voor speciale krachten voor iedere speler en een deck met eventkaarten geeft meer tactische uitdagingen.


Tekst: Klaas Kaptijn

Geplaatst door Grrrr op 13-10-2021 01:30
Aantal keer bekeken: 1574

Reacties

Door CandyShine (1133 reacties) op 13-10-2021 13:12
( PM )
Bijzonder dat er nu zoveel jaar na dato nog een uitbreiding komt van Viral. Inderdaad zeer vermakelijk area control spel met een vleugje deckbuilding. Ben dan ook benieuwd naar de uitbreiding!
Door Venatoritas (136 reacties) op 15-10-2021 22:47
( PM )
Arnak uitbreiding gaat mee naar huis