Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Spiel 2021, het gaat dan toch eindelijk gebeuren!

Nog 1 nachtje slapen…… en dan begint dan toch eindelijk Spiel. De bordspellenbeurs waar we allemaal zo naar uit kijken. Niet alleen de bordspellen, maar ook het ontmoeten van de mensen die we al zo weinig zien in deze Corona tijden.

Zoals elk jaar is Budgetspelen bij de persconferentie. Dit jaar dan wel digitaal, maar we waren erbij! Wat kunnen we dit jaar dan eigenlijk verwachten van Spiel? We zetten het allemaal even voor je op een rijtje.

Spiel zal dit jaar plaatsvinden van 14 t/m 17 oktober in de Messe Essen. Er zijn ongeveer 600 standhouders uit 42 landen aanwezig, dit is ongeveer 50% minder dan voorgaande jaren. Maar niet getreurd, deze 600 standhouders brengen ongeveer 1000 nieuwe spellen uit, die we kunnen proberen! En met een maximale bezoekerscapaciteit van 60% hebben we hopelijk ook meer kans om meer te kunnen spelen. 

De top 10 hebben Anna en Dick al gepresenteerd in hun livestream en Klaas heeft de meest interessante uitbreidingen al voor je gevonden!

En natuurlijk houden we jullie de komende dagen op de hoogte via de site en Instagram.


Spiel Digital:
De organisatie van Spiel heeft ook dit jaar besloten om naast de fysieke beurs in Essen, Spiel Digital te organiseren. Wel geven ze aan dat niet alle standhouders die fysiek aanwezig zijn ook op Spiel Digital te vinden zijn. Maar mocht je dit jaar niet naar Spiel kunnen, dan kan je dus via Spiel Digital alsnog op de hoogte blijven van de nieuwste spellen en ze digitaal uitproberen!

Corona & Hygiëne: 
Verder zullen er uitgebreide hygiëne maatregelen getroffen worden. Zo zullen er bredere gangpaden en handdesinfectie palen zijn, het dragen van een medisch mondmasker is verplicht en er is een maximale bezoekerscapaciteit van 60%. Dit betekent dat er nog steeds ongeveer 120.000 mensen kunnen komen! 

Ook was er tot vorige week nog een registratieplicht middels de Luca app, maar gelukkig heeft het Duitse Robert Koch Instituut dit last minute geannuleerd. Verder is een belangrijkste maatregel de gepersonaliseerde dagkaarten waar veel discussies op de forums over is ontstaan. Voorheen was het namelijk mogelijk om voor 4 dagen een kaart te kopen voor rond de 35 euro, maar dit jaar is deze optie niet beschikbaar en moet je per dag een ticket op naam kopen. De kosten hiervan zijn in verhouding enorm, 20 euro per dag per ticket + 2 euro administratiekosten per ticket. Spiel heeft aangegeven dat ze dit ook betreuren, maar door een lagere bezoekerscapaciteit en hogere kosten voor alles, zoals de grondstoffen, personeel, hygiëne maatregelen ze hierin genoodzaakt zijn om de beurs alsnog door te kunnen laten gaan. Ondanks deze logische maatregelen, kijken wij er in ieder geval naar uit!

 

Bordspellen populairder dan ooit!
We hebben natuurlijk op het nieuws, de diverse fora en via Kickstarter allemaal meegekregen dat er wereldwijd veel problemen zijn met grondstoffen zoals papier en hout, maar ook de shipping containers waarvan de prijzen 6 tot 10 x zo hoog zijn geworden. Er is echter ook leuk nieuws in deze tijden, namelijk dat bordspellen leuk zijn om te spelen! Iets wat wij natuurlijk hier op Budgetspelen allang wisten. In de Coronacrisis is de bordspellenindustrie ongeveer 20% gegroeid en populairder dan ooit! En dat hopen we dan ook terug te zien de komende dagen op de beursvloer. Met name de solo-, tweespeler- en de escaperoomachtige games zijn niet aan te slepen!


Tot slot
Zoals ik al begon, nog 1 nachtje slapen. De spanning begint ook langzaam toe te nemen. De afgelopen maanden leek het allemaal nog zo abstract en strikt, zou het doorgaan? En hoe dan? Is het wel leuk als het een stuk kleiner is en de hele dag met je mondkapje op? Je gaat voor het eerst sinds 18 maanden weer naar een groot event en dan ook nog in het buitenland. Ik keek er nog niet zo naar uit als andere jaren, maar de kriebels en het enthousiasme komen gelukkig steeds meer terug! De rugzak staat klaar, de auto is afgetankt, de Spiel preview lijst is al meerdere keren uitgeplozen, de plattegronden zijn geprint en voorzien van looproutes en aantekeningen, maar ik kijk vooral uit naar de mensen die ik nu bijna twee jaar al niet meer heb gezien en eigenlijk alleen op Spiel zie. Want we zijn uiteraard één grote geweldige community! 

Ga jij wel of niet naar Spiel? Laat het ons weten in de comments. Wij zijn benieuwd naar de spellen waar jij naar uitkijkt of wat je graag van ons zou willen zien!

Dit artikel is geschreven door Carina

 

Geplaatst door Carientje op 13-10-2021 16:34
Aantal keer bekeken: 1332

Reacties

Door Buur (716 reacties) op 14-10-2021 11:41
( PM )
Quote:
[..] de auto is afgetankt, [..]
Ja dat is natuurlijk niet zo slim he Had dat nou maar in Duitsland gedaan, dan had je al een gedeelte van je entree terug kunnen verdienen...
Door Carientje (621 reacties) op 15-10-2021 13:34
( PM )
Quote:
[..]

Ja dat is natuurlijk niet zo slim he Had dat nou maar in Duitsland gedaan, dan had je al een gedeelte van je entree terug kunnen verdienen...

Haha, komt goed, In duitsland de auto opnieuw volgegooid!