Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Naar het Stenen Tijdperk met de maker van Carcassonne

De maker van de klassieker Carcassonne, Klaus-Jürgen Wrede, heeft een nieuw spel genaamd Fire & Stone gemaakt. 

In Fire & Stone gaan twee tot vier spelers de leiding nemen over een stam van nomaden die vanuit het huidige Afrika de rest van Pangea gaan ontdekken in het Stenen Tijdperk. Niet alleen zul je nieuwe gebieden gaan ontdekken, maar ook eten zal verzameld moeten worden om de indrukwekkende reis te overleven. 

Aan het begin van het spel krijgt elke speler een geheime opdracht die bonuspunten aan het eind van het spel geeft indien deze voltooid wordt. 
Elke locatie op het bord is in eerste instantie bedekt met een ontdekkingstegel, welke omgedraaid wordt zodra een speler zich erop begeefd. Elke tegel heeft een ander effect, soms is er fruit te vinden, soms dieren waarop nog gejaagd moet worden. Andere tegels geven je de mogelijkheid om een hut te bouwen voor onderdak.

Gedurende het familiespel zullen spelers speciale uitvindingskaarten kunnen krijgen welke hun stam zullen helpen om nieuwe wapens te maken alsook nieuwe technieken te ontwikkelen waarmee uiteindelijk ook schepen gebouwd kunnen worden. 

Fire & Stone zal uitgegeven worden door Pegasus Spiele in het Engels en Duits en zal beschikbaar zijn vanaf 15 januari voor 35 euro. 

Geplaatst door CandyShine op 06-01-2022 15:56
Aantal keer bekeken: 673

Reacties


Er is nog niet gereageerd.