Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Voorjaar bij 999 Games: alle verwachte releases

Kijk die zon eens schijnen! De bordspellen kunnen hopelijk binnenkort ook in het zonnetje lekker shinen. 999 Games gaat flink uitpakken dit voorjaar met mooie grote en kleine releases. 

In een overzichtje:

- Libertalia (verwacht in maart)
"Word de rijkste luchtpiraat van Galecrest! Stuur je bemanningsleden naar eilanden om buit binnen te halen. De rang van je kaarten en je persoonlijke reputatie bepalen wie de buit krijgt. Iedereen heeft dezelfde karakterkaarten, maar wie gebruikt ze het slimst?"

 

- Witchstone (verwacht in maart)
"Welke magiër wordt de Meester van de Heksensteen? Door tegels in je toverketel te leggen voer je acties uit in de fantasy-wereld van Witchstone. Slimme combinaties van tegels zorgen voor kettingreacties. Verzamel kristallen en scoor de meeste overwinningspunten!"



- Great Plains (verwacht in maart)
"Verover met jouw stam de grote vlaktes in dit nieuwe spel voor 2 spelers! Door stamleden op vakken te zetten, kun je een meerderheid binnen een vlakte krijgen. Speciale dieren zorgen ervoor dat je over bergen kunt vliegen of je tegenstander aan kunt vallen. Wie wordt de heerser van de Great Plains?"

 

- Similo: Mythen (verwacht in maart)
"Vind samen de juiste kaart in deze nieuwe editie van Similo! Door de hints van de spelleider te volgen moet je samen net zolang kaarten aanwijzen en deze afleggen tot het enige goede mythische karakter overblijft. Zodra je per ongeluk de goede kaart aanwijst, ben je af!"

- Port Royal Big Box (verwacht in maart - speciaalzaak exclusive)
"Schuim de zeven zeeën af, op zoek naar rijkdom en avontuur! Deze prachtige Big Box-editie met vernieuwd artwork bevat het basisspel en drie uitbreidingen, waarvan er twee nooit eerder in het Nederlands zijn uitgebracht."



- Wink (verwacht in maart)
"In het hilarische partyspel Wink moet je ontdekken welke speler bij welke handlangerkaart hoort. Wijs een handlangerkaart aan en kijk wie naar je knipoogt. Maar pas op! Als iemand door heeft dat je knipoogt, ben je af!"



- Fiesta Mexicana (verwacht in april)
"In dit vrolijke veilingspel probeer je je tafel met zoveel mogelijk Mexicaanse gerechten te vullen. Je biedt tegen elkaar op met de beste plekken op je tafel. Zijn de waarden van je plekken te laag? Gooi dan gewoon je tafel om!"



- Zinga (verwacht in maart)
"Rol de dobbelstenen, zoek de juiste combinatie en sla op de bel! Snelheid en reactievermogen zijn van groot belang in deze vrolijke roll & write voor het hele gezin. Wie als eerste 5 getallen op rij afstreept, roept "ZINGA!" en wint."



- Dobbel Vouwen (verwacht in maart)
"Rol met de dobbelstenen, kruis vakjes aan en… vouw je scorevel! Om met Dobbel Vouwen alle doelsymbolen met elkaar te verbinden, moet je de hoeken van je scorevel omvouwen. Vier verschillende levels aan scorevellen zorgen voor volop dobbelvouwvariatie!"



Een mooi voorjaar staat ons in het verschiet en zeker op bordspelgebied. Laat ons vooral weten welke spellen er absoluut op jouw wishlist staan.

Geplaatst door Linnsane op 06-03-2022 17:26
Aantal keer bekeken: 1657

Reacties

Door Lucky Jack (767 reacties) op 06-03-2022 20:35
( PM )
Benieuwd naar Libertalia!
Door Metroid_Dark_Sky (552 reacties) op 07-03-2022 13:11
( PM )
Great Plains, ook de nieuwe Boonanza uitbreiding Marco Boono kijk ik erg naar uit. (staat niet op deze lijst, maar zou ook in maart moeten komen)
Door Buur (748 reacties) op 10-03-2022 11:45
( PM )
Goh dat Great Plains ziet er inderdaad niet verkeerd uit. Een soort Fjords maar dan anders. Ik vind het niet erg als een spel wat langer duurt, maar een interessant kort spelletje vind ik altijd wel even verfrissend. Als het interessant of leuk genoeg is, wordt het ook veel vaker gespeeld.
Ik vraag me altijd af waar zo'n spellenuitgever nu toch op mikt. Als ik deze lijst zo zie zijn ze niet echt op zoek naar een gigantische knaller zoals Catan en Carcassonne, maar gaan ze meer voor de kwantiteit. Ik zelf heb na een paar keer Qwixx spelen wel weer genoeg van alle roll & write spelletjes, ik geloof het wel. En dan komen er nog 101 varianten en soortgelijken op de markt. Ik kan me gewoon niet voorstellen dat zo'n uitgekauwd spelsysteem nog zoveel kan opleveren, maar goed vanzelfsprekend is daar wel over nagedacht en gaat het bij de mensen thuis ook liever over veel spellen hebben dan unieke spellen hebben...
Maar aan de andere kant, hoe herken je een klassieker als hij nog niet is uitgegeven?