Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Verwacht: Een big box voor Rattus

Rattus is terug en groter dan ooit! White Goblin Games gaat een heuse big box van het klassieke spel uitbrengen. 

"Met Rattus Big Box ga je terug naar het jaar 1348, het jaar waarin de zwarte dood om zich heen grijpt. Europa en Afrika zijn in rep en roer door de pestepidemie en de ratten blijven het virus verspreiden over de hele wereld. Probeer zoveel mogelijk eigen burgers op het bord te plaatsen, maar pas op: de zwarte dood houdt met niemand rekening.

In Rattus is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk burgers van je bevolking in de verschillende regio’s op het speelbord plaatst. Tijdens je beurt verplaats je de zwarte dood naar een andere regio waardoor alle ratten in dat land worden omgedraaid. Afhankelijk van de symbolen die staan afgedrukt op de ratten, worden verschillende burgers gedood en moeten ze worden verwijderd van het bord. De speler die aan het einde van het spel de meeste eigen burgers heeft veiliggesteld op het bord, is de winnaar. Tijdens het spel mag je verschillende klassekaarten pakken die je voordelen opleveren, maar die ook extra risico opleveren wanneer de zwarte dood toeslaat. Kies verstandig, want wanneer je een klassekaart pakt die niemand anders wil, kom je er nooit meer vanaf…

In Rattus Big Box speel je door het uitgebreide bord niet alleen in Europa, maar ook in Afrika. Daarnaast bevat Rattus Big Box de Pied Piper uitbreiding, de Africanus uitbreiding, de Academius uitbreiding en de splinternieuwe uitbreiding Guilds and Inns. Alsof dat allemaal niet genoeg is, bevat de Rattus Big Box ook nog een bonusmodule. Omdat alle uitbreidingen met elkaar kunnen worden gecombineerd, kan Rattus op eindeloos veel manieren worden gespeeld."

Rattus-big-box

Geplaatst door Linnsane op 08-04-2022 12:06
Aantal keer bekeken: 886

Reacties

Door San Kroepoek (477 reacties) op 08-04-2022 15:37
( PM )
Ah cool nieuwtje! Vindt rattus zelf altijd wel leuk om even te spelen
Door Vanriel3000 (31 reacties) op 08-04-2022 18:36
( PM )
Deze heb ik een paar keer gespeeld bij een vriend en ik vind het een leul spel. Dit lijkt me een mooie box voor in mijn collectie.