Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

De Minions nemen de bordspelwereld over

De welbekende Minions zetten deze maand voor het eerst voet in de bordspelwereld. Asmodee komt namelijk met Exploding Minions en Dobble: Minions. Ben je (of de kids) een fan van de Minions? Of wil je eens een andere spelervaring dan de standaardversie, dan kun je dus nu ook met de Minions aan de slag! Maar wat is er nu precies anders aan deze edities? Vandaag bekijken we het in deze ‘Een kijkje in de doos’ minispecial.

Exploding Minions: Een kijkje in de doos (Laagste prijs: € 22,79)

Exploding Minions is gebaseerd op het succesvolle Exploding Kittens. De regels van Exploding Minions zijn nagenoeg hetzelfde als die van eerdergenoemde met één verschil, de kloonkaart! Hiermee kan je een kaart die eerder is gespeeld, nogmaals kan activeren. Als je een Exploding Minion trekt en er ligt een defuse kaart in het midden, zou je die dus direct kunnen gebruiken!

Een ander belangrijk verschil is  dat Exploding Minions een stuk kindvriendelijker aanvoelt dan Exploding Kittens. Een Minion die in de fik staat is grappig, een kitten die explodeert is wat grover en zieliger. Het ligt er uiteraard aan wat je smaak is en met welke doelgroep je het speelt.

Dat gezegd hebbende komen beide met een leeftijdsadvies van 7 jaar, mijn neefje en nichtje spelen liever met Minions die zichzelf zien lanceren met lanceren met explosieve billen, dan een regenboog kotsende kat. Al is die laatste vaak juist weer leuker voor de volwassen doelgroep.

Dobble: Minions - (Laagste Prijs: € 16,19)

Bij Dobble is het verschil met het originele spel minder groot. Nog steeds zijn er vier minispellen te spelen, waarbij het hoofddoel is om het overeenkomende plaatje te vinden tussen de kaart in het midden en die in jouw hand. Bij Dobble: Minions zijn hierbij de wat meer generieke symbolen, vervangen met die van verschillende Minions. Dobble en Dobble Minions zijn vooral leuke spellen voor op vakantie om mee te nemen en de kinderen te vermaken. Dobble: Minions doet daarbij dus niets nieuws, maar kan een leuke eerste ervaring zijn met het Dobble Universum of enige variatie bieden als de koters Dobble hebben grijs gespeeld.

Beide nieuwe edities maken het leuker voor de jongere bordspelspelers onder ons die de Minions fantastisch vinden. Ben jij meer van de standaard edities van spellen, of heb jij ook thematische edities in je kast staan?

Geplaatst door Yorn op 13-07-2022 16:12
Aantal keer bekeken: 1404

Reacties

Door Carientje (625 reacties) op 14-07-2022 13:16
( PM )
Bananaaaaaaaa!

Exploding Minions heb ik zelf en komt ook regelmatig op tafel. Een hilarische variatie op de Kittens.