Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

De mist in met Carcassonne

Geesten ontwaken in Carcassonne met een heel speciale editie die zich afspeelt in De Mist.

"Dichte mist kruipt over de akkers, slokt hele boerderijen op en bereikt de stadsmuren. Zelfs de moedigste ridders huiveren en hun uitrustingen ratelen als ze de verhalen van de nonnen horen: “De mist wekt de onrustige zielen van de katharen, waar tijdens de kruistochten op werd gejaagd. En zij komen nu gerechtigheid halen!” Om de rust in Carcassonne te herstellen, moeten de spelers samen werken om de dolende geesten weer tot rust te brengen."

Deze editie van Carcassonne is wel heel speciaal, het is namelijk de eerste versie die cooperatief gespeeld kan worden. Werk samen en verdien genoeg punten. Verliezen kan op twee manieren: als alle tegels op zijn of wanneer het speelveld zich heeft gevuld met te veel geesten. Breng de geesten tot rust door een mistveld volledig met tegels af te sluiten. Klinkt eenvoudig, maar het aantal tegels is beperkt en je hebt daarnaast een minimum aantal punten nodig. 

Met zes verschillende niveaus is er genoeg uitdaging. Plus er is ook een variant toegevoegd in de vorm van "Geesten, Kastelen en Kerkhoven". Hierdoor kun je hem tevens spelen als normale uitbreiding op het basisspel. 


8158

Geplaatst door Linnsane op 22-07-2022 13:00
Aantal keer bekeken: 1110

Reacties


Er is nog niet gereageerd.