Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Veel bordspelnieuws van 999 Games

De zomervakantie is weer voorbij voor een groot deel van Nederland en het nieuwe seizoen gaat dus weer beginnen. Reden te meer voor 999 Games om los te gaan met nieuwe aankondigingen en releases.

Rainbow
Alle kleuren van de regenboog komen aan bod in Rainbow. "In dit snelle kaartspel voor twee spelers moet je regenbogen maken. Gebruik je kaarten of de achterkant van de kaarten van je tegenspeler."


Kan een cartoon zijn van tekst
Slynx
Een kaartspel voor slinkse mensen. "Leg kaarten neer voor punten en steel ze van andere spelers in dit snelle slinkse spel! Hoe meer kaarten je steelt, des te meer punten je zelf kunt scoren. Maar als het spel afloopt terwijl je hand boordevol andermans kaarten zit, krijg je vooral een hoop strafpunten. Wie speelt er het slinkst?" Slynx is nu verkrijgbaar!

Kan een cartoon zijn van kat en tekst
Saboteur: de Donkere Grot
Ook nieuw in de winkels is Saboteur: de Donkere Grot. In het donker kun je natuurlijk nóg beter saboteren. "Ontsnap uit de ingestorte mijn! Werk samen, maar pas op voor verraders en monsters in deze nieuwe standalone-versie van het populaire kaartspel Saboteur."

Kan een afbeelding zijn van de tekst 'NIEUW Frederic Moyersoen Saboteur De DONKERE GROT 4999 GAMES'
Boonanza: het Dobbelspel
Liefhebbers van het klassieke Boonanza Dobbelspel opgelet, want deze klassieker verschijnt binnenkort in een nieuw jasje. "Dobbelversie van het bekende kaartspel Boonanza. Dobbel voor bonen om je oogstkaart zoveel mogelijk af te werken. Wie als eerste 10 dukaten scoort, wint."

Kan een cartoon zijn van tekst

Exit: de Eenzame Vuurtoren
Vers van de pers! Exit: de Eenzame Vuurtoren ligt nu in de winkels. "Ontrafel de geheimen van de Eenzame Vuurtoren! Los de puzzels op om het licht van de vuurtoren weer paraat te krijgen, voordat er ongelukken gebeuren. Deze editie van Exit heeft vier legpuzzels. Elke puzzel geeft eigen hints en raadsels die je op weg helpen om de codes te breken. Hoe snel weet jij deze keer te ontsnappen?"

Geen fotobeschrijving beschikbaar.
Welke van deze spellen gaan er gegarandeerd in jouw bordspellen-collectie komen?

Geplaatst door Linnsane op 24-08-2022 12:00
Aantal keer bekeken: 1093

Reacties

Door Metroid_Dark_Sky (551 reacties) op 24-08-2022 15:01
( PM )
Boonanza: Het Dobbelspel, is trouwens niet alleen een nieuw jasje, het is meer een versie 2.0:



(Plaatje is van de reclame voor de Duitse versie)

Nieuwe Dobbelstenen
Nieuwe Kaarten
Nieuwe Taken
Snelle spel Start.
BGG heeft er ook een nieuwe pagina voor

Als ik het hier en daar verneem moet het wel een verbetering zijn op de vorige versie.
Bij mij komt hij in de collectie :-)
Door Janger12 (298 reacties) op 24-08-2022 16:44
( PM )
Ik heb de vorige versie, en die valt met iedereen eigenlijk altijd wel in de smaak. Als ik deze nieuwe 'verbeterde' versie zo zie, ben ik eigenlijk wat minder enthousiast. Het komt op mij vooral over als een versimpeling van de vorige versie: kaartjes bestaan nu uit vijf opdrachten (voorheen 6), er is een kleur minder op de dobbelstenen (geel is weg) en er zijn nog maar vijf in plaats van zeven dobbelstenen.

Ik meen me te herinneren dat het einde van het spel ook iets is aangepast, namelijk dat alle spelers een gelijk aantal beurten krijgen en het niet meteen stopt als iemand dertien (of tien in deze nieuwe versie) of meer munten heeft. Maar ik heb geen idee meer waar ik dat gelezen heb... Verder ben ik benieuwd of ze de kwaliteit van de dobbelstenen verbeteren (niet meer een simpel printje op de zijkant) en ook of het onderscheid tussen de witte en de donkere dobbelsteen duidelijk wordt.

Al met al, ik ga 'm vast kopen, maar ik ben nog niet overtuigd van de grote verbeteringen.

Edit: de Engelse spelregels zijn via de Duitse uitgever Amigo Spiele al te bekijken.